Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z netstat

Karol2004

Pytanie

Opublikowano

Witam mam na umowie internet (neostrada) od 1mb/s do 10mb/s i aktualnie mam szybkość do 700kb/s (strony długo się ładują, filmy, wolne pobieranie) wiec dzwonie do dostawcy i mówią mi ze powinienem mieć szybkość 5mb/s i to ze jest wina ze na (wiersz poleceń) i pod komendą "netstat" mam z 30 aktywnych połączeń przy WYŁĄCZONYM hamahi itp... jak mogę pozbyć się tych aktywnych połączeń?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przecież masz dobrze, ty tylko nie potrafisz używać kalkulatora i właściwie odczytać jednostek

5 mbps to ok 600-700 kb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a skąd to możesz wiedzieć że ci spowalniają skoro nie masz nawet pojęcia o usługach windows  ?

skoro wiesz lepiej niż programiści tworzący windowsa to sobie te usługi czy połączenia  wyłącz wyłączając programy które się łącza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jezu człowieku, JAKIE POŁĄCZENIA ?   ty nawet nie masz pojęcia co masz za połączenia to my skąd mamy wiedzieć jakie ty masz na swoim komputerze

wyłącz wszystkie programy co łaczą się z internetem i masz po problemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

wyłącz Windowsa to nie będą działały żadne usługi albo idź do szkoły i sie trochę naucz o systemach to się dowiedz że dziesiątki usług używa sieci nawet z niej nie korzystając

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra powiem inaczej na testach szybkości internetu pokazuje mi 5 mb/s pobierania to dlaczego pliki pobierają mi się ze szybkością 700 kb/s?

Opublikowano

nie masz pojęcia o jednostkach i je ciągle mylisz , by mieć minimum ściągania  5 mb/s musisz mieć łącze ok 40 mbps !

a ty masz 5 megaBITÓW a nie 5 megaBAJTÓW łącze, a prędkość ściągania podaje się w megaBAJTACHY jednostce 8x większej ,

czyli teraz to sobie  weż kalkulator i policz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...