Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PomocnyRozruch (Uruchomienie z parametrem oraz zabijanie procesów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym Wam przedstawić mój pierwszy projekt (na tym forum), który zrobiłem początkowo na swoje potrzeby, jego celem jest i miało być uruchamianie aplikacji z podawaniem parametrów oraz jej zabijanie. Pomyślałem, że dużo osób robi programy które odpalają się przez parametry to taki program byłby idealny w folderze Debug w Visual Studio. Idealne nadaje się na debuging oraz aplikacje, które się wieszają. Zapewne każdego męczy tworzenie skrótu do pliku EXE i dopisywaniu przykładowo takiego parametru:

"C:/ProgramFiles/Aplikacja/coś.exe" -parametrJAKIS

Z małym upływem czasu dodałem rozbudowane funkcję takie jak animacja rozwijania i zwijania listy procesów, czy wybór jakiegoś procesu i jego zabicie. Dodatkowo jest odświeżanie procesów. Mój nick w programie to PaffcioStudio, ponieważ AxonCraft używam w Minecraft, a to nie ma nic z tą grą wspólnego ;D

Główne funkcje:

- nie ma błędów

- włącza się natychmiast

- zabija procesy w tle

- w przypadku zabijania procesów systemowych pokazuje się komunikat ostrzegawczy

- wyświetla nazwę i zapotrzebowanie RAM na procesy

- jest na wierzchu innych aplikacji (nie ukrywa się)

- płynne menu rozwijania z procesami

- uruchamianie aplikacji i gier (EXE musi być tam gdzie ten program)

- jeśli gra wymaga parametru np Quake 3 to możesz odpalić grę z włączonymi cheatami bez robienia skrótu aplikacji

- polski design

- jego wielkość bez wysunięcia listy z procesami to 150 wysokość oraz 330 szerokość

Screeny z programem:

cogrvj.jpg

25y7gw.jpg

Skan na VirusTotal

Pobranie tutaj

Mam w zanadrzu kilka dużo większych projektów, tak więc również je zaprezentuje :) Pozdrawiam!

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Uruchamiać z parametrem możesz przez konsolę. I tak się to robi najłatwiej i najlepiej

Co do samego programu. Wygląda na porządnie zrobiony, ale raczej nie jest aż tak bardzo użyteczny.

Opublikowano

Bardzo fajny programik, mało przydatny w użyciu codziennym, ale wygląda na solidnie zrobiony i z kreatywnością, gdyż nie widziałem takiego programu :).

sygna.png

Opublikowano

Super program!

Nie słuchaj tych co piszą, że bezużyteczny program - Kilka przeróbek i masz zalążek trojana :)

Opublikowano

Dzięki Wam za opinie, postaram się jeszcze dopracować jakieś funkcję. Teraz stawiam większe prace nad UpdateManager. Już prawie gotowy.

Co do wypowiedzi theoo to wole nie pisać tych trojanów, bo nie lubie jak ktoś cierpi z mojego powodu xD Owszem łatwo to przerobić, bo nieźle zawiesiłem system zatrzymując wszystkie procesy na liście xD Dlatego zrobiłem ogranicznik, że można wybrać tylko jeden proces na raz. Wprowadze jeszcze aktualizacje, która będzie blokować zamykanie procesów systemowych (nie da się ich zamknąć lub będzie komunikat o ostrzeżeniu) oraz funkcja "Uruchom proces ponownie".

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

@up

Nie lubisz jak ktoś cierpi? A trojan to od razu coś złego? :D

Dodasz kilka funkcji i powstanie R.A.T. lub coś w tym stylu a nie wiem czy wiesz coś takiego w firmach się instaluje specjalnie ;p

Zawsze jakieś doświadczenie zyskujesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...