Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka ogólnych pytań

PitBurn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam zamiar niedługo zacząć się bawić w Mount and Blade jednak nie wiem dokładnie od czego zacząć.
Z tego, co wiem to jest oryginał i 2 dodatki - "Warband" i "With Fire and Sword". Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czym się różnią poszczególne części?

Opublikowano

Wydaje mi się że dodatki aż tak bardzo rozgrywką się między sobą nie różnią. Warband to udoskonalenie zwykłego M&B , a Ogniem i Mieczem , to dodatek który przenosi gracza w świat z książek Sienkiewicza. Jak już mówiłem rozgrywka niczym się nie różni i zmiany polegają na troszkę innych mapach , rodzajach broni itp. 

Jak dla mnie najlepszy jest Warband , aczkolwiek w Ogniem i Mieczem też można się dobrze bawić :) 

Opublikowano

M&B Warband - "oddzielna wersja" M&B czyli kolejna część. W niej jest multi, dwa nowe królestwa co za tym idzie nowe jednostki możesz założyć swoje królestwo

M&B Ogniem i Mieczem - Przenosi Cię do późniejszych czasów. Tak jak napisał @Up

Ogniem i Mieczem , to dodatek który przenosi gracza w świat z książek Sienkiewicza. 

(jest Polska ^^) I tam są bronie palne, kompletnie inne frakcje i jednostki. Budowa (w sensie grafika) i cele gry się nie różnią. Jak masz więcej pytań to pisz.

Pozdrawiam, MrArek1000

Opublikowano

@up

Dwie nowe frakcje? Jakie?

Warband to jest osobna gra. Nie dodatek.

Jeśli chodzi o dodatki to Napoleonic Wars i Ogniem i mieczem(które też jest w pewnym rodzaju inną grą)

Opublikowano

@up

Dwie nowe frakcje? Jakie?

Warband to jest osobna gra. Nie dodatek.

Jeśli chodzi o dodatki to Napoleonic Wars i Ogniem i mieczem(które też jest w pewnym rodzaju inną grą)

Przepraszam za błąd. Jedno. Sułtan Saradzki, czy jakoś tak.

Pozdrawiam, MrArek1000

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...