Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o kod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to jest prośba o gotowca, raczej nie bo o gotowca projektu czy czegos nie prosze.

chodzi o to że tworze launcher do minecraftowego serwera z modami, i nie wiem jak zrobic funkcje update, ze w launcherze jak nowe mody sie doda na cos tam jakis serwer, to launcher pobierze i doda, przynajmniej dajcie kod na rozpakowanie z zip, tylko nie zeby sie wybieralo co i gdzie sie chce, bo mi chodzi o to ze pliki mc a najbardziej mody.

Prosze o kod :(

Opublikowano

jest masa poradników do tego czego aktualnie szukasz.

Podpowiem Ci: ionic.zip

Opublikowano

jest masa poradników do tego czego aktualnie szukasz.

Podpowiem Ci: ionic.zip

Ja nie polecam wszystkiego pakowac w zipa

Po pierwsze gracze beda musieli ciagle przy update pobierac te 100-200mb od nowa

Po drugie to jezeli ktos ma slaby upload to dlugo trwa wysylanie tego pliku 100-200mb

Ja zrobilem tak

Plik xml na serwerze z lista plikow ich md5 i adresem

Launcher przy kazdym wlaczeniu sprawdza all pliki ktore sa w downloads jak brakuje lub md5 sie nie zgadza to pobiera na nowo a przy wlaczeniu usuwa foldery mods config libraries i versions i z folderu downloads kopiuje tylko potrzebne pliki

Taki start trwa 30 sekund dłużej lecz to jest lepsze niż raz na 2-3 dni pobierac 350mb w przypadku tego serwera :D

Opublikowano

@up, właśnie o to mi chodzi,
Tylko nie umiem tego zrobić, wykombinowałem że w zakładce Aktuaizacja (W launcherze) bedzie do wyboru pliki minecraft i mody czyli mods,config,libraires,versions

Mam nadzieje ze ktos da tuta/kod na takie cos, a ps: Wszystkiee tuty jakie znalazlem byly na wersje 1.5 i nizej wiec niezabardzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...