Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna + procesor

kszyhu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie, panie - szukam pomocy! :D

Jak zwykle mądry Ja, zamiast wcześniej się poradzić, kupiłem od razu bez żadnej pomocy, mianowicie grafikę. Ba! Nie byle jaką grafikę!

MSI Radeona r 270x GAMING edycja 4G! (Oczywiście były niesamowite problemy ze sterownikami, ale zainstalowało się <z jakimś błędem też, ale chyba niewielkim?> i wszystko działa). I tak sobie bawię się ostatnio w pulpicie i wyjątkowo, niemiłosiernie wszystko zacina, dosłownie wszystko.. No ale nic, myślę sobie (Mam mało ramu <4gb> to na pewno przez to!) i włączyłem sobie tak dla zbadania jakichś gierek stronę "CanYouRunIt" i patrzę się.. Mój procesor to porażka - doszło to do mnie w momencie. Mianowicie mam AMD Phenom'a II (925 <chyba>) wersja 2,8 Ghz x 4 - Procesor na którym większość nowych gier na minimum odmawia pracy :( 

Więc dochodzimy do sedna sprawy! Proszę was serdecznie, doradźcie jakąś płytę główną (Moja pracuje tylko z AMDkami, których nie chcę) i procesor, które będą dobrze współgrać z tą kartą graficzną. Do tematu będzie załączone zdjęcie mojego zasilacza - jego jestem raczej pewien, bo dobra marka z Bronze 80+.

Próg cenowy: Chciałbym, żeby ten zestawik miał dobry stosunek cena / jakość. Mój budżet to ok 1000 zł (oczywiście jak będzie coś 2, 3 stówy tańszego, lub droższego, a wartego swoich pieniędzy to piszcie śmiało! :D)

OC: Na razie nie mam zamiaru się z tym bawić.

Przeznaczenie: Przeważnie Gry, Gry + Nagrywanie, Obróbka filmów.

PS

Jeżeli można, to też bym prosił o jakieś dobre RAMy :)

Z góry dziękuję za wszystkie nadesłane odpowiedzi!

Pozdrawiam, Krzysiek.

post-460965-0-59475300-1399060522_thumb.jpg

Opublikowano

Witam,

Panowie, panie - szukam pomocy! :D

Jak zwykle mądry Ja, zamiast wcześniej się poradzić, kupiłem od razu bez żadnej pomocy, mianowicie grafikę. Ba! Nie byle jaką grafikę!

MSI Radeona r 270x GAMING edycja 4G! (Oczywiście były niesamowite problemy ze sterownikami, ale zainstalowało się <z jakimś błędem też, ale chyba niewielkim?> i wszystko działa). I tak sobie bawię się ostatnio w pulpicie i wyjątkowo, niemiłosiernie wszystko zacina, dosłownie wszystko.. No ale nic, myślę sobie (Mam mało ramu <4gb> to na pewno przez to!) i włączyłem sobie tak dla zbadania jakichś gierek stronę "CanYouRunIt" i patrzę się.. Mój procesor to porażka - doszło to do mnie w momencie. Mianowicie mam AMD Phenom'a II (925 <chyba>) wersja 2,8 Ghz x 4 - Procesor na którym większość nowych gier na minimum odmawia pracy :( 

Więc dochodzimy do sedna sprawy! Proszę was serdecznie, doradźcie jakąś płytę główną (Moja pracuje tylko z AMDkami, których nie chcę) i procesor, które będą dobrze współgrać z tą kartą graficzną. Do tematu będzie załączone zdjęcie mojego zasilacza - jego jestem raczej pewien, bo dobra marka z Bronze 80+.

Próg cenowy: Chciałbym, żeby ten zestawik miał dobry stosunek cena / jakość. Mój budżet to ok 1000 zł (oczywiście jak będzie coś 2, 3 stówy tańszego, lub droższego, a wartego swoich pieniędzy to piszcie śmiało! :D)

OC: Na razie nie mam zamiaru się z tym bawić.

Przeznaczenie: Przeważnie Gry, Gry + Nagrywanie, Obróbka filmów.

PS

Jeżeli można, to też bym prosił o jakieś dobre RAMy :)

Z góry dziękuję za wszystkie nadesłane odpowiedzi!

Pozdrawiam, Krzysiek.

http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/goodram-ddr3-8gb-2x4gb-1600mhz-play-cl9,36768.html
http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-core-i5-4440-lga1150-box,39783.html
http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-h81m-intel-h81-lga1150-box,39937.html

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

4gb w dwóch kostkach, zaraz poszukam foto i dam edit :)

@EDIT1: A jakieś chłodzenie do tego procka RADTOR?

Boxowe da radę.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Minimalnie taniej jest 3350p na starszą podstawkę (1155), ale zostałbym przy 4440. Różnice niewielkie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

z3 plus albo m40

Ja bym dodał jeszcze Gladius X60

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

m40 najlepszy

Opublikowano

m40 najlepszy

Jak będzie podkręcał procka to lepiej X60

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

up@ racja

Opublikowano

Polecam Ci Corsair Carbide 200R, jest ona świetna, żadnych wysokich temperatur nic. Bierz H81M/B85M z i5 4440 albo H61M/B75M z i5 3350p.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...