Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Cait vs Vayne

Truskawen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedługo uzbieram 4800IP i zastanawiam się, którą z tych postaci kupić i ją "mainować". Cait czy Vayne? Myślałem nad Vayne, ale czytając posty na mpcforum jest podobno słaba. Proszę o pomoc. 

Opublikowano

vayne jest trudna i slaba w early/mid . jesli ja ogarniasz to w late robi miazge,ale caitlyn jest bezpieczniejsza:

-dobry harass dzieki zasiegowi,Q

- ucieczka/gonienie/slow na E

- duzy dodatkowy dmg z passywki

-root na W

- ult dobry do dobijania

- dobra w kazdej fazie gry

-latwa dominacja na lini

- bezpieczny pick,miazdzy np. taka vayne w early/mid

baner.png

Opublikowano

Nie wiem kto Ci naopowiadał, że Vayne jest słaba... Jest to bardzo dobra postać, jednak ciężka do opanowania. W late robi na prawdę sporo, bardzo dobra do gnojenia tanków. Jeżeli ADC nie jest Twoją najlepszą stroną/ lub po prostu szukasz czegoś łatwiejszego do opanowania to bierz Caitlyn. Zalety wypisał UP, co do wad to jej ulti nie jest zawsze takie idealne, łatwe do ominięcia/zablokowania. 

Opublikowano

Dużo osób uważa że vayne jest słaba , dlatego że nie potrafią jej wykorzystać w 100% ;p ja osobiscie polecam vayne , early game masz może i trudny ale jak ogarniesz wszystko to robisz miazgę w late/mid , jak grałem na poczatku rankedy z bronze do silvera wszystko vayne grałem , tzn praktycznie wszystko zrobiłem kda 19/6/6 , + 17 win 0 lose ;) wiec jak najbardziej vayne do hard carry :)

Sygnatura.jpg

Opublikowano

Vayne to mój main, w early można mieć naprawde przejebane, ale jak twoim supportem jest leona to nawet w early cos zrobisz, tak jak wyżej mówią, potrzeba dużo praktyki nad jej mechanikami.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Zdecydowanie Vayne, robi mizage w late.

- duży dmg

- boost do speeda

- invisibility

- doskok

- stun

- odrzut

- dmg od hp

Opublikowano

Jeśli przetwasz early na vayne to w late będziesz solować nawet tanków. Caitlyn ogólnie jet mobilniejsza i ma najwięszy range. Vayne zaś a najmniejszy. Vayne się ciężko farmi caityn nie.

Opublikowano

Jeżeli masz już styczność z AD Carry, to polecam Caitlyn:

+ duży zasięg

+ escape

+ dobry damage z Q

+ pułapki

+ ultimate do dobijania przeciwnego adc/apc

Opublikowano

Jesli chcesz Mainowac, to Vayne. Ale bedzie Ci ciezka do ogarniecia. Cait ssie ;p Vayne Late Game Monster.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...