Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Broń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałem zapytać osoby które są w temacie bo ja dopiero można tak powiedzieć zaczołem się interesować bronią, i gdy wchodzę na sklep militaria to troszkę nie rozumiem na czym polega różnica miedzy pistoletami asg a wiatrówkami, a jeszcze interesuje mnie jakich broni używa np wojsko że potrafią zabić, z tego co mi sie wydaje to asg raczej nie zabije no chyba że trafimy w czuły punkt tak samo jak wiatrówka, a jakie to są te bronie na które potrzebne jest zezwolenie i są na ostrą amunicje, czym one sa napędzane, macie jakieś filmiki pora które mi to troszkę objaśnią z góry dzięki i przepraszam za głupie pytania

ps jakie są rodzaje broni 

ASG - plastikowe kulki ( napedzane green gazem)
Wiatrówki - śruty/ metalowe kulki ( co2 pneumatyczne elektryczne  )

Czarno prochowce - nie wiem nic o nich 
i jakie są jeszcze ? 

Opublikowano

Pistolet ASG jest na kulki do zabawy a wiatrówka jest na ołów. Z tego wynika że od wiatrówki można oberwać mocniej.

Pistolet do zabawy, a broń ASG to dwie różne rzeczy.

Nope, w porównaniu z normalną bronią jest to pistolet do zabawy.

Opublikowano

Pistolet ASG jest na kulki do zabawy a wiatrówka jest na ołów. Z tego wynika że od wiatrówki można oberwać mocniej.

Śmiesznie brzmi słowo 'zabawy' ale przemilczę. Mylisz się bo to zależy od prędkości wylotowej kulki.

Opublikowano

Pistolet do zabawy, a broń ASG to dwie różne rzeczy.

Opublikowano

Czarno prochowce to te karabiny jak w wojnie secesyjnej. Nie ma automatu, tylko strzelasz, ładujesz proch, kule i jeszcze coś tam i znowu strzelasz - to trochę zajmuje.

Dubeltówki etc

I na to nie trzeba zezwolenia.

Opublikowano

W polsce prędzej dostaniesz raka mózgu niż pozwolenie na broń xD

nie prawda, bo jeżeli ktos jest w jednostce która wymaga broni to nie trzeba długo czekać tylko zdać testy 

Opublikowano

nie prawda, bo jeżeli ktos jest w jednostce która wymaga broni to nie trzeba długo czekać tylko zdać testy 

Tak czyli 1 na 50 000.

Opublikowano

Wcale nie tak trudno dostać pozwolenie, ja jestem posiadaczem pozwolenia od 7 miesięcy musiałem:
Zrobić badania lekarskie, wpłacić 200 zł z groszami na coś tam i dostarczyć potwierdzenie, musiałem dostarczyć 2 zdjęcia, kopie ksero dowodu osobistego, musiałem uzasadnić po co mi broń(wpisałem że do celów kolekcjonerskich, bo tak najłatwiej dostać pozwolenie).

I to tyle po 2 miesiącach uzyskałem pozwolenie na broń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...