Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

§ Muzyka Umarła? §

MrKubaGamePlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sie patrzy z perspektywy czasu to muzyka kiedyś była inna. Ludzie czuli to coś w muzyce. Rap dawał coś co ciężko mi nazwać. A potem.. po tupacu magiku mj i innych muzyka stała się taka.. taka... jak papier no bez treści bez tego czegoś. Teraz niewielu ludzi próbuje robić to coś ale zazwyczaj nie są zauważani albo nie czują ich. A jak wy sądzicie?

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

Rap dawał coś co ciężko mi nazwać. A potem.. po tupacu magiku mj i innych muzyka stała się taka.. taka... jak papier no bez treści bez tego czegoś.

To ty chyba koldasa nie słyszałeś i tomba ;]

Opublikowano

To poczytaj uważnie że teraz mało jest takich ludzi co o robią takie coś i komercja i te liroje i inne gunwa zakryły prawde

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

To żart tak ?

Jak muzyka może umrzeć? Muzyka zawsze będzie istniała  .Raz trafi się lepszy ,raz gorszy kawałek.

giphy.gif ­

Opublikowano

Robi się taką muzykę jaką ludzie chcą słuchać.Jeżeli teraz ludzie słuchają masowo dubstepu, popu itp. to logiczne, że muzycy tego typu powstają jak grzyby po deszczu.

Opublikowano

Gówno nie komercja.Czasy się zmieniają to muzyka też czy Wam się to podoba czy nie.

Jak patrzę na te komentarze na yt przy teledyskach typu Donatan- Cicha woda lub nowe utworzy Kaena to rzygać się chce skąd w ludziach tyle głupoty i debilizmu żeby wypisywać takie rzeczy.Nie podoba się to nie słuchajcie .

Dla wielu ludzi liczy się tylko jakiś pieprzony Magik bo On niby był prawdziwy jak dla mnie to było dno znowu.

Opublikowano

Nie słucham rapu , obleśne , wolne i wieśniackie .   Wolę coś szybszego rożne gatunku techno . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Nie słucham rapu , obleśne , wolne i wieśniackie .   Wolę coś szybszego rożne gatunku techno . 

lol, posłuchaj Machine Gun Kelly

@top

Jedyne czasy kiedy nikt nie narzekał w ten sposób na muzykę były wtedy kiedy jej nie było, za 40 lat będzie wspominanie dzisiejszych piosenek i "o, to była muzyka a nie to co teraz". Muzyka cały czas jest taka sama i jest odpowiednio dobra na każde czasy.

Opublikowano

Co? Co ty gadasz? Po pierwsze, Tupac to nie komercja tylko jeden z najlepszych raperow w historii, ktory wyznaczyl jego sciezke. Po drugie, jaka muzyka jak papier? Jak sluchasz radia i wymagasz aby byla gleboka to pozdro ;) ja bym wrecz powiedzial ze TO ZYJE!- w radiu jest coraz mniej popu a coraz wiecej glebszych kawalkow, jak np. I see fire- 4 lata temu lecialy same pitbulle i mrozy. A po trzecie... Przesluchaj zeszlorocznej plyty daft punk i jeszcze raz zadaj sobie to pytanie...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jak sie patrzy z perspektywy czasu to muzyka kiedyś była inna. Ludzie czuli to coś w muzyce. Rap dawał coś co ciężko mi nazwać. A potem.. po tupacu magiku mj i innych muzyka stała się taka.. taka... jak papier no bez treści bez tego czegoś. Teraz niewielu ludzi próbuje robić to coś ale zazwyczaj nie są zauważani albo nie czują ich. A jak wy sądzicie?

jak słuchasz jakiegoś gówna to się nie dziw że tak uważasz

Opublikowano

Co? Co ty gadasz? Po pierwsze, Tupac to nie komercja tylko jeden z najlepszych raperow w historii, ktory wyznaczyl jego sciezke. Po drugie, jaka muzyka jak papier? Jak sluchasz radia i wymagasz aby byla gleboka to pozdro ;) ja bym wrecz powiedzial ze TO ZYJE!- w radiu jest coraz mniej popu a coraz wiecej glebszych kawalkow, jak np. I see fire- 4 lata temu lecialy same pitbulle i mrozy. A po trzecie... Przesluchaj zeszlorocznej plyty daft punk i jeszcze raz zadaj sobie to pytanie...

Yea, I See Fire. Teraz wszyscy tym srajmy odkąd wyszła druga część hobbita... Hejt na Pitbull'a oraz Mroza. Nie słucham zbyt dużo radia, ale często siedzę na necie i widzę, zarówno jeden jak i drugi dobrze sobie radzą. Może i pierwszy głębszych tekstów nie ma, ale i tak osiągnął sukces pod publikę, za to Mrozu jest całkiem w porządku i nie rozumiem dlaczego "Miliony Monet" przekreśliły go przez niektóre osoby. Posłuchaj sobie jego kilku kawałków m.in z Kastą, Pokahontaz, Bob One. Z tego co się orientuję, to nie byle kto... Także proszę na przykłady uważać, bo jak się podaje nazwy o których się za dużo nie wie, to potem takie są efekty...

Opublikowano

Muzyka nie umarła. No bo niby jak? Są piosenki dobre jak i słabe. Niektórym się podobają listy przebojów, a niektórzy uważają, że to tylko komercja. Dzisiejszy artysta musi być w pewnym stopniu komercyjny, muzyka to jego praca, a nie tylko zabawa. Wystarczy popatrzeć na Katy Perry i Lady Gagę i ich ostatnie płyty, Katy Perry poszła w bardziej pod publikę i wydała niesamowitą płytę ''PRISM'' już z 2 numerami 1. Zaś Lady Gaga wydała płytę ''Artpop'', która płynie ''z wnętrza Gagi'', żaden kawałek nie jest robiony jak kolejny komercyjny ''Shit'', i co? Płyta nie ma ani jednego numeru 1! Wytwórnia wydała na promocje 25 mln i ponoć pieniądze się nie zwracają. Gaga przesadziła z słowem ART w nazwie, bo przyznam płyta jest inna, niż wszystkie, pod pewnym względem jest taka ''Artystyczna'' ale nikt tego nie chce bo brakuje POP.

Opublikowano

Yea, I See Fire. Teraz wszyscy tym srajmy odkąd wyszła druga część hobbita... Hejt na Pitbull'a oraz Mroza. Nie słucham zbyt dużo radia, ale często siedzę na necie i widzę, zarówno jeden jak i drugi dobrze sobie radzą. Może i pierwszy głębszych tekstów nie ma, ale i tak osiągnął sukces pod publikę, za to Mrozu jest całkiem w porządku i nie rozumiem dlaczego "Miliony Monet" przekreśliły go przez niektóre osoby. Posłuchaj sobie jego kilku kawałków m.in z Kastą, Pokahontaz, Bob One. Z tego co się orientuję, to nie byle kto... Także proszę na przykłady uważać, bo jak się podaje nazwy o których się za dużo nie wie, to potem takie są efekty...

To, ze kazdy sie sra I see fire, nie znaczy że to zly utwor, a ja nie pamietam aby Mrozu DO RADIA wpuscil jakas dobra piosenke..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W rapie nie miało co umrzeć bo zawsze był gównem xD

A prawdziwa muzyka dalej istnieje. Foo fighters, megadeth, acid drinkers i wiele wiele innych klasycznych kapel wciąż istnieje i nakurwia. Jak dla mnie spoko :)

+ Muzyka się rozwija. Nie powiem, sam chętnie posłucham czasem electro, dupstepu itd. i wcale jakoś mi nie wadzi, że powstały. Radia ani prania mózgu pokroju MTV nie oglądam więc jak dla mnie jest spoko :)

uwaga uwaga wygrałem 0,5l dzięki Wam, zalozylem sie z kumplem, ze gimby majace cieczke na widok kapel rockowych zdominuja ten temat swoja prawdziwa i jedyna sluszna muzyka i podobnym gadaniem. Dzięki i jeszcze raz dzieki, nie myslalem, ze wasza zasciankowosc i ograniczenie przyniesie mi szczescie.

@top muzyka nie umarla tylko ludzie są głupi i promuja i sluchaja gownianych kawalkow i ludzi pokroju Mroza, Mezo(nie mylic z Ten Typ Mes) czy Bednarka. To, ze takie osoby sa puszczane w radio nie znaczy, ze muzyka umiera. 

To schowaj tę flaszkę, żeby ci matka nie zabrała ;)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

uwaga uwaga wygrałem 0,5l dzięki Wam, zalozylem sie z kumplem, ze gimby majace cieczke na widok kapel rockowych zdominuja ten temat swoja prawdziwa i jedyna sluszna muzyka i podobnym gadaniem. Dzięki i jeszcze raz dzieki, nie myslalem, ze wasza zasciankowosc i ograniczenie przyniesie mi szczescie.

@top muzyka nie umarla tylko ludzie są głupi i promuja i sluchaja gownianych kawalkow i ludzi pokroju Mroza, Mezo(nie mylic z Ten Typ Mes) czy Bednarka. To, ze takie osoby sa puszczane w radio nie znaczy, ze muzyka umiera. 

Opublikowano

To, ze kazdy sie sra I see fire, nie znaczy że to zly utwor, a ja nie pamietam aby Mrozu DO RADIA wpuscil jakas dobra piosenke..

On idzie i nagrywa kawałek. A czy to pójdzie do radia czy nie, to nie jego brocha... Nad tym pracują już inni. Ale  "Jak nie my, to kto" z tego co wiem w radiu leci...

Opublikowano

Według mnie to w dużej części przez artystów ... jak dla mnie muzyka jeszcze nie umarła ponieważ wielu Raperów ( dla mnie ) nadal trzyma świetny poziom ;)

Na pewno czuć różnice między kawałkami raperów jak : 2Pac, Big L, Notorious B.I.G a Lil Wayne, Drake ...

Opublikowano

MUZYKA NIE UMARŁA BO CLEO I DONATAN SĄ W RADIU A ONI WIEDZĄ CO DOBRE.

nie umarła, jednak ludzie to idioci.

Jak ktoś chce zagrać w Metina na TBD - pisać.

Opublikowano

Ja słucham glownie metalu i rock'a i jak dla mnie to dawne kawałki miały w sobie coś więcej niż te dzisiejsze. Stare piosenki Maidenów czy inne. Nie przeczę, ze podobają mi się dzisiejsze piosenki (Najnowszy album mon Amarth jak dla mnie świetny) ale jednak nie mają czegoś w sobie.

Opublikowano

elektro house wymiata :)

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...