Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest systemu PO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałem system PO lecz nie mam do niego questu

56938e1cb5795525.jpg

Daje limit lajków.

Lub niech ktoś mi wytłumaczy jak przerobić system punktów ,tak by naliczało punkty PO w tym okienku..

Opublikowano

System achievementów mam dodany punkty wymienia się za itemy.

Chodzi o to że potrzebuje questa który zliczałby punkty PO za zabicie bossa,metina w tym okienku

Bo w tej chwili mam wgrany system archievementów,zabijam np Umarłego rozpruwacza,wyskakuje info: Twoje punkty osiągnięć wzrosły do: ...

a punkty PO w oknie się nie zmieniają piszę "0 PO"

Lub którą linijkę przerobić by naliczało mi te punkty PO,to przerobie sb tego questa i dam jako nowy system

Opublikowano

Każdy z was daje mi questa archievementów którego mam już wgranego

bf2e8a910e8556c6.jpg

Nie zlicza punktów PO,jakby zaliczało przerobiłbym sb tego questa i zrobił osobny system

Opublikowano

funkcją "cmdchat" musisz wrzucić sobie wartość z quest flag "achievement_points" do tego okienka.

Można to zrobić w następujący sposób, dodając przy każdym wydarzeniu w quest np. cmdchat("PO "..pc.getqf("achievement_points"))

A w kliencie tylko odczytywanie tego i wrzucanie do odpowiedniej zmiennej, nie wiem jak masz podpisane.

Odczytujesz w ServerCommandBulid.

50596142255057180250.png

Opublikowano

@Edit

Zapomniałem dodać, tylko przy zalogowaniu postaci możesz mieć 0 pkt aż do momentu wykonania jakiegoś wydarzenia, należy wtedy dodać, że przy logowaniu od razu dodaje punkty do tego okienka.

50596142255057180250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...