Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić strone ots z rejestracją postaci na zmiennym IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Ostatnio robie swój ots,jak narazie ukończyłem takie rzeczy jak temple,depo pierwszy exp troche efektów,itd,chcialem sprawdzic co trzeba zrobić żeby zrobić stronę z rejestracją bo nie chce miec account manager i zainstalowałem tak jak trzeba xampp,zrobiłem gesior acc ,goda itp ,gdy wpisze localhost wyświetla się ta strona gesiora  z poprawnąrejestracją ale dowiedziałem się że mam zmienne ip i gdy w config.lua wpisze ip to sie ono zaraz zmienia i nie moge wejść na ots,przeczytalem że musze zrobić domene na no-ip ,próbowalem na dyn,pl dyn,com no-ip.pl no-ip.com i nigdzie nie dziala mi ta domena która wybralem,wszystko robiłem poprawnie,   gdy w config,lua wpisuje np tą domene (perfect0ts.no-ip.pl) zamiast ip bo podobno tak powinno być ,ots wywala buga z końcówką .exe.Moje pytanie brzmi następująco,co zrobić zebym mógł założyć stronke z acc (taka jak tibia.com np) na zmiennym ip.modem z t-mobile huawei mobile connect 3g.

mam już baze danych w xampie i zrobionego acc ale nie wiem jak go w necie zamontować.

proszę o świezy poradnik a nie odkopy z 2008-2010 roku...

Opublikowano

sciagnales program z no-ip ?

tak ,sciągnąlem i utworzyłem domene na stronie ale dalej nie dziala,moze ktoś podać jakiś poradnik czy napisać w jaki sposob moge to ip zmienic z zmiennego na stale?nigdzie w necie nie ma nic o modemie tmobile huawei ;/

Opublikowano

załozylem drugi raz konto na no-ip.com, stworzylem hosta w którym dodalem to tymczasowe ip co sie zmienia jak kompa wylaczam i sciagnąlem program,wszystko w programie dziala,ots sie odpala ale tylko do okna logowania a nie loguje nawet na postacie,co mam zrobic?

wpisalem ip to co podalem na stronie w config lua i jak kolega wpisuje w przegladarce specialots.no-ip.org to wyskakuje mu bład: Unable to load the webpage because the server sent no data. Error code: ERR_EMPTY_RESPONSE

Opublikowano

nie pisz duble postow przed minieciem 24h uzywaj edytuj,

masz odblokowane porty w routerze i zaporze ?

tzn,odblokowałem porty 7171 i 7172 w zaporze z tego co mi się wydaje bo robiłem z tym (poradnikiem xxx) a routeru nie mam,mam poprostu modem jak pendrive z kartą .

proszę pomyśl jak to zrobić bo nie daje rady ;/ przeczytałem gdzieś żeby wrzucic pliki serwerowe przez total komander ale albo tego nie ogarniam albo robie źle.

Opublikowano

mógłbyś napisać po kolei co mam zrobić bo aż tak tego nie ogarniam,mam juz baze danych w  xampie,zainstalowane no-ip i wybranego hosta i co dalej,nie umiem połączyć bazy danych z stroną z no-ip.com

edit:

rozumiem że nie możesz lub nie chce ci się mi pomóc?

Opublikowano

coś musiałem źle zrobić z portami bo wszystkie zablokowane.

jest napisane  port 71 in closed on :(moje ip) i tak samo z 80 

Jakbym mógł prosić o w miare świeży poradnik do odblokwania portów to bym był wdzięczny.

Opublikowano

To znaczy, że zapewne masz zewnętrzne ip i nic z tym nie zrobisz oprócz kupienia vps/dedyka

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

To znaczy, że zapewne masz zewnętrzne ip i nic z tym nie zrobisz oprócz kupienia vps/dedyka

no mam zmienne ,zewnętrzne to znaczy że niemogę postawić serwa na swoim kompie?czyli zostaje mi tylko robienie pod hamachi? to mam pytanie,jak w silniku cryingdamson stworzonym pod robienie bazy danych zrobić goda bez zakładki player i bazy w xampie. bo nie ma tam nigdzie player ani account .

edit:

odpaliłem xampa,no-ip.com w configu wpisałem to zmienne ip i jak odpalam silnik to normalnie się ładuje ale jak chce wejsc do gry to ładuje się lista postaci w nieskończonosć,jak wpisze ip 127.0.0.1 to normalnie mi wchodzi.co zrobić zeby odpaliło na tym zmiennym ip

Opublikowano

bo porty sa zablokowane, ale i tak w configu zawsze wpisujesz 127.0.0.1

bo zmienne a zewnetrzne to roznica, mozesz tez sprobowac zadzwonic do operatora internetu i poprosic o odblokowanie portow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...