Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] vayne - jak z metą?

Piecu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie

mam 4800 i nie wiem czy kupić vayne

czy jest w DZISIEJSZEJ MECIE

jak wg was ?

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

Moim zdaniem niezbyt, jest to w miarę sytuacyjny pick. Warto zauważyć, że teraz pickuje się głównie supporty/ADC, które mają silniejszy DMG w early/mid, a jak dobrze wiadomo, Vayne jest papierowa. 

Opublikowano

IMO nie sprawdzi dlaczego że praktycznie wszystko co kontruje Vayne własnie jest w mecie (prócz Luciana który nie jest już aż tak grany jak kiedyś).

DR5ChPt.png

Opublikowano

Moim zdaniem niezbyt, jest to w miarę sytuacyjny pick. Warto zauważyć, że teraz pickuje się głównie supporty/ADC, które mają silniejszy DMG w early/mid, a jak dobrze wiadomo, Vayne jest papierowa. 

A który adc nie jest papierowy?

@top

Jak ją hard wymainujesz to się wyfarmisz szybko i zrobisz już sieczke po 6 lvl'u z Botrkiem. 

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Czyli wg was nie opłaca się jej kupować - tylko zbierać mniej więcej na jinx?

Według mnie tak.Vayne jest dobra w niektórych sytuacjach lecz potrzebuje dużo farmy i dobrego suppa(szczególnie dobrego) i na twoim miejscu zbierał bym na jinx/luciana(jeśli go nie masz).

DR5ChPt.png

Opublikowano

Vayne na soloq to ciężki wybór imo, trafi Ci się supp z dupy i ggwp, jednak jak dojedzie się z tą farmą do end game to kosi się o ile dobrze pozycjonujesz w teamfightcie. W duo jak najbardziej bież o ile ogarniętego, dobrego suppa masz. Za 4,8k to ja bym brał Caitlyn lub Gravesa ostro wszedł do mety :) albo pozbieraj na Luciana, jeden z lepszych picków na adc moim zdaniem.

NE8h1XT.png

Opublikowano

A który adc nie jest papierowy?

@top

Jak ją hard wymainujesz to się wyfarmisz szybko i zrobisz już sieczke po 6 lvl'u z Botrkiem. 

Źle się wyraziłem. Vayne to NAJBARDZIEJ papierowa postać ze wszystkich ADC.

@top

Dozbieraj na Jinx/Cait/Lucian - tak będzie lepiej. :P

Opublikowano

Dużo ludzi wie o tym że jeżeli podczas gry Vayne nie rozwalą cię we wcześniejszej fazie gry to potem masz bardzo dobry dmg dzięki swojemu true z w,lecz taka jinx czy lucian vayne na początku zniszczą ,ponieważ mają bardzo duży dmg we wcześniejszej fazie gry.

Opublikowano

Źle się wyraziłem. Vayne to NAJBARDZIEJ papierowa postać ze wszystkich ADC.

@top

Dozbieraj na Jinx/Cait/Lucian - tak będzie lepiej. :P

Nadal jesteś w błędzie. ;)

Bazowe HP Vayne: 395

Bazowe HP Caitlyn: 390

Jinx to już całkiem, bo ma 380.

więc następnym razem nie wypowiadaj się, jak się nie znasz. ;)

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Nie kupuj jej, lepsza Jinx albo Caitlyn. Vayne po za TOP5

Opublikowano

W obecnej mecie Vayne to bardzo sytuacyjny pick, lepsza będzie Jinx, Caitlynn, czy taki Lucian ze względu na duży base damage we wczesnej fazie gry.

Opublikowano

Jeżeli chcesz to kupuj, Vayne jest dobra w każdej fazie gry... Nie wiem dlaczego ludzie twierdzą, że Early i Mid u niej jest gówniany. Umiesz nią grać to ograsz każdego... Warto jednak zauważyć, że żeby ją ogarnąć jako tako trzeba rozegrać bardzo dużo gier. Jeżeli nadal masz wątpliwości to polecam obejrzeć hi im Gosu.

h6IduA1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...