Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z OC procesora FM2-A55M-E33

Hubertus323f

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problem z podkręcaniem mojego procesora na tej płycie. Po ustawieniu "Standard mode", wejściu w tryb OC, zmianie wartości i PRÓBIE zapisania tych wartości komputer się wyłącza... Tzn. Klikam "Save and reboot>yes" i w tym momencie następuje wyłączenie komputera. Zmiany się nie zapisują. Przy włączeniu OC Genie II procesor się podkręca do 4GHZ ale komputer po chwili się wiesza (muszę chłodzenie zmienić ale na 3.7GHZ chciałem na razie ustawić) Jakieś rady?

Mój komputer:

Procesor: AMD Athlon x4 750K

Płyta główna: FM2-A55m-E33

Karta Graficzna: Sapphire Radeon HD7770 Ghz Edition - Podkręcona do 1070/1200MHz

Dysk: Seagate 500GB 7200rpm

Zasilacz: Corsair VS450 450W

I co w tym wypadku zrobić? Dodam, że jeżeli w Control Center 3 zmienię mnożnik i kliknę "apply" komputer również się resetuje... A najdziwniejsze jest to, że po wejściu w ten program po resecie pisze mi, że mam mnożnik x34, 3,4GHZ a w ustawieniach ZMIANY mnożnika jest zaznaczone x37 (rzeczywiście jest 34). Takie opcje jak czestotliwości trybu turbo moge zmieniać i wszystko działa o.O

//Edit: Nie ważne. Problemem był mnożnik CPU-NB który trzebabyło zwiększyć. procek na boxowym chłodzeniu na 3.7GHZ w tym tygodniu zamawiam inne chłodzenie i podkrecam do 4.5GHZ :D Do zamknięcia

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...