Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt do LoL'a

ChwilowyY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam starego kompa i chcę pograć w Leauge of Legends, nie wiem co zmienić aby chociaż do 30 fps dochodziło na medium. 

Ram:1,5GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8500 GT 512MB

Procesor:AMB Semprom 1.60GHz

Na teraz mam na medium 15-20 fps i nie wiem co wymienić pamięć ram czy procesor?

Opublikowano

To zależy ale chcę aby wyszło jak najtaniej ;)

Płyta główna także do wymiany bo już jest taka stara, że nic na niej oprócz tego procka nie pójdzie więc nie wiem czy jest sens podawać

Opublikowano

Zawsze myślałem że na FPS'y to wpływa karta graf + ram najbardziej.

Według mnie dokup sobie kostki ramu i sprawdź. One nie są jakoś zabójczo drogie.. ;3

Opublikowano

Dajecie takie fajne rady ;___; Może lepszych procesorów na jego socket nie ma? 4gb ramu na DDR2 kosztuje ok 300 zł.

Btw. Odpisz mi na PW, będzie łatwiej :)

1994993994.png
Opublikowano

Dajecie takie fajne rady ;___; Może lepszych procesorów na jego socket nie ma? 4gb ramu na DDR2 kosztuje ok 300 zł.

Btw. Odpisz mi na PW, będzie łatwiej :)

Jakiegoś amd z taktowaniem 3.00+ ghz napewno da rade wcisnąc.

Ogólnie też polecam zmiane procka i jeśli cię stać to wymiane kości 512 mb ram na jakąś 2 gb. Zresztą sama wymiana procka + czysty system pozwoli ci wyciągnąć te 30 fps. Jeśli chodzi o grafe to spokojnie ci ta co masz styka.

Opublikowano

nie inwestuj w taki złom bo jest to nie opłacalne, pozbieraj więcej hajsu i kup sobie za kilka tygodni porządny sprzęt

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...