Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Support

adam635

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest sens mainowania supporta, dobeze mi sie nim gra. Dodam, ze mam gold V seria do IV.

Lubie grac

Leona, blitzem, threshem, ale tez nidalka czy lux

Opublikowano

Niektórzy ludzie mainują supportów i idzie im dobrze,wg. mnie na obecną metę świetnie gra się leoną,ponieważ jest to agresywny champ.,który znakomicie zinicjuje team fight'a a do tego ma świetny cover oraz łatwo z nią zdobyć fragi.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, czy supportem można wbić się wyżej?

jak najbardziej. przy dobrym starcie tf'a, pomocy adc oraz wyfeedowaniu go to TY wygrywasz gre, bo to TY pozwoliłeś się adc'rowi nafełdować się!

Opublikowano

Dlatego dobrze mi się gra leoną. Wbijam pierwszy daje stuny i uciekam na resztkach hp

EDIT: POST NR 400

Opublikowano

Z jednej strony tak, z drugiej nie. Jeżeli Twój adc będzie troszkę ogarniam tzn. farmił i starał się lekko harrasować przeciwnika to linię wygracie. Jeżeli będzie słaby i zamiast pomagać Ci (Ty inicjujesz) to on będzie farmiłt to Ci ciężko będzie. Ale dobry support jest to klucz do sukcesu. Też mainuję leonę i mam win ratio 60%, a KDA 4/5/25 oraz zagrane około 80 meczy. Ogólnie support jest to niedoceniana rola w drużynie. Np Nidalee na supporta lub Sona. Od razu jesteś hejtowany (Gold+) że słabe picki, useless, to nie support. A potem w early zbudować taką nidalee pod AP/supp to już w late nei jest tylk osupportem, ale też ma ogromny poke. A Sona? Niby papierowa. W early ciężko jest, ale ma mocny poke z Q. A w late AoE ulti przesądza o losach TF'u.

Opublikowano

Pewnie, że tak. Jeżeli dobrze będziesz bronił swojego ADC, to na pewno coś ugrasz - tym bardziej, że teraz pickuje się supporty tankowate + masa CC.

Opublikowano

Moim zdaniem nie, bo jeżeli trafisz na raków w teamie, gdzie top ma 0:5 a mid 2:6 to nie wygrasz gry. Nie zejdziesz z bota i masz już przegraną grę.

Imo tylko midem/junglą da się wycarrować. Może też adc ale to nie każdym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...