Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam kilka pytan

LubiePlacki82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Czy level na steam nabija sie tylko przez odznaki,czy za kupowanie gier tez ?

2.Czy wszystkie karty moga dropnac w grach czy trzeba nie ktore kupic?

3.Mozna kupowac tła profili ? jak tak to gdzie ?

4.Czy jak kupie paysafecard za 20zł to czy musze wybrac opcje doładuj za 5euro ?

NonekPL.png

Opublikowano

1. Tylko poprzez odznaki. Jednak Kolekcjoner Gier to też odznaka i ma ona kilka poziomów.

2. Możesz wydropić tylko połowę kart dla danego tytułu na danym poziomie odznaki (np. jeśli do odznaki potrzebne jest 10 karty, Ty możesz otrzymać 5).

Jednakże może się zdarzyć, że otrzymasz 2, czy 3 te same karty i wtedy sprawa się komplikuje jeszcze bardziej.

Resztę kart możesz zdobyć poprzez wymianę, lub najprościej kupując na Rynku Społeczności Steam. By kupić musisz mieć doładowany Portfel Steam. Jeśli jeszcze nigdy nie kupowałeś gry bezpośrednio na Steam, lub nie doładowywałeś Portfela to Rynek jest dla Ciebie zablokowany. Musisz doładować portfel (minimum 5 euro), lub kupić jakiś tytuł, by Rynek był dla Ciebie odblokowany. Jednak uwaga! Odblokuje się dopiero miesiąc po wpłacie/zakupie.

3.Można na Rynku Steam (Musi być odblokowany jak napisałem wyżej). Jednak Tło możesz ustawić od określonego poziomu Steam (już nie pamiętam od, którego ja mogłem). Nawet jak będziesz posiadać tło, a nie spełnisz wymagać poziomu, to go sobie nie ustawisz.

4. Aktualny kurs euro względem złotówki to 4,20 zł = 1 euro, więc 20 zł na PSC nie wystarczy. Potrzebujesz łącze kodów o wartości około 21 zł (kody można łączyć).

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@up czyli za 20zł doładuje za 4,76 euro ? Mi tyle wystarczy,wiec musze wybrac opcje doladowania za 5euro ?

Minimalna kwota doładowania portfela Steam to 5€, czyli około 21zł.

PSC o wartości 20zł nie doładujesz, musisz zrobić konto na 

https://www.paysafecard.com/pl-pl/

i kupujesz 2 kody za 20zł i 10zł dołączasz do konta i wtedy doładowujesz Steam'a.

Opublikowano

eh,a jesli nie bede doladowywal portfela tylko podczas zakupy wpisze ten psc i zaplace za gre to reszta tej sumy trafi do portfela ?

NonekPL.png

Opublikowano

eh,a jesli nie bede doladowywal portfela tylko podczas zakupy wpisze ten psc i zaplace za gre to reszta tej sumy trafi do portfela ?

Nie, będzie cały czas przypisana do tego kodu.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...