Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra strategiczna MMORPG, Z otwartym światem (itd.)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, puszkuję grupy ludzi którzy chcieli by napisać ze mną grę .

Gra działała by na silniku Cryengine (może też być UKD-unrealengine, jeśli jednak jest osoba chcąca napisać własny silnik graficzny lub polecić mi jakiś ciekawy jestem otwarty na propozycję)

Kogo potrzebuję : 

-Osób które zajęłyby się modelowaniem obiektów trójwymiarowych 

-Osób które zajęłyby się ścieżką dźwiękową. 

-Osób z którymi bym omówił całą część single player , jak i multiplayer (najwięcej rozmawiało by się o mp gdyż to jest głównym tematem gry  )

jeśli jest ktoś kto chciałby pomóc przy budowie największej gry mmorpg z chęcią z nim się skontaktuje :)

ps. Prosił bym o pisanie na skype nie na pw

(正負NegatywniePozytywny負正[日本の楽観] albo marcin.polska.tatry) mam nadzieję że będzie dużo chętnych :) 

Opublikowano

Gra strategiczna a MMORPG (człon RPG) to dwie zupełnie inne rodzaje gier, no chyba że jest to strategiczne MMO z elementami RPG lub vice versa - RPG z elementami strategii  ;).

jeśli jest ktoś kto chciałby pomóc przy budowie największej gry mmorpg z chęcią z nim się skontaktuje :)

Cóż za skromność :D

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

1.Co potrafię?

Powiedzmy bardzo dużo pracowałem na silniku Cryengine 3.7 (jak się nie mylę)

W kwestii skryptów z to one są pisane w c++ którego się uczyłem 2 lata (nawet próbowałem samemu napisać silnik graficzny, jednak nie wyszło [mój komputer stawia wielki opór dla Microsoft visual C++])

Z modelowania 3d umiem zrobić w cinema 4d podstawowe modele , a w 3ds maxie potrafię robić pomieszczenia, (ściany okna drzwi itd.) w kwestii dźwiękowej dużo nie mógłbym pomóc, ponieważ mam z tym wielkie problemy. Warto wspomnieć jeszcze o flashu jednak to mam w planach się nauczyć do zrobienie hudu gdy itd. 

Co będę robił ? Zajmę się szykowaniem całej mapy (w cryengine trzeba mapę składać z rigów które dostałbym od osób które zajęły by się modelami)Oraz całą fabułą.

Co do drugiego postu , Mam zamiar zrobić grę w której każdy gracz może się wcielić w inną postać , na przykład jeśli ktoś chce być strategiem ? To zostanie taktykiem w swoim kraju , jednak w jego armii będą też gracze którzy będą mieli taki sam wpływ na losy bitwy jak on. Do tego wystarczy zobaczyć na grę typu Kingdom Under Fire II. W której zostały połączone te dwa rodzaje gier . Niestety moja gra będzie First Person w takim razie nie mam zamiaru podrobić dobrego tytułu.

Opublikowano

Czytając co potrafisz to w sumie nie za wiele umiesz. 

Chyba nie do końca rozumiesz powagi tworzenia gry mmo. Zresztą z tego co mi wiadomo to do cryengine trzeba mieć licencję, no chyba, że użytek "domowy", jednak przy grze mmo taki użytek jest niemożliwy...

Opublikowano

Cryengine do użytku domowego a potem przejść na licencję płatną , na wszelki wypadek jest też możliwość zrobienia jej w unity3D.

Opublikowano

Cryengine do użytku domowego a potem przejść na licencję płatną , na wszelki wypadek jest też możliwość zrobienia jej w unity3D.

*Bang* Unity też jest płatne.

Ten projekt jest bez przyszłości.

Opublikowano

Wiem ale jego bezpłatna wersja jest taka sama jak płatna. W takim razie nie widzę przeciwwskazań w korzystaniu z bezpłatnej wersji , do czasu skończenia gry a potem zakupienia wersji pełnej. Mimo to temat można już zamknąć zrozumiałem swoją głupią pobudkę, i stwierdziłem że postaram się zrobić na początek grę dwuwymiarową.  Gdybyście mogli mi jeszcze pomóc zapraszam na mój drugi temat http://www.mpcforum.pl/topic/1198599-jak-i-w-czym-napisac-gre/ . Dzięki ! 

Opublikowano

Ale można stworzyć grę aż do zarobienia iluś tam, chyba 100 tyś. a unity3d akurat tanie gdy się ma sporo $$. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...