Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ram?

Gotyer

Pytanie

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu ma problem z komputerem. Komputer mi się czasem zacina i trzeba go zresetować, zazwyczaj dzieję się to w pierwszych minutach po starcie systemu. Następnie po restarcie wentylatory chodzą raz szybciej, a az wolniej w dość szybkim tempie. Tak jak by coś chciało się wczytać a nie mogło, dźwięk ten ustępuję gdy wyjmie się pamieć RAM. Mam tylko jedną kość 2gb ddr3 i 2 sloty. Czy to może być wina pamięci RAM? Komputer czasem da radę uruchormić tak by działał przez dłuższy czas normalnie i nic się nie dzieje, ale czasem aby to uczynić trzeba go kilkakrotnie zresetować, aż załapie.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam jeszcze iż komputer mi działa poprawnie gdy wyłączam go w tryb uśpienia, a nie normalnie. Gdy wyłącze go normalnie i potem chce uruchomić to właśnie mam takiego problemy i zacinanie się ekranu, reset, blue screen oraz dziwne odgłosy wentylatorów.

Opublikowano

dźwięk ten ustępuję gdy wyjmie się pamieć RAM.

??

Pobierz memtest i przeskanuj ram skoro myślisz że może być to wina ramu. w pole wpisywania wpisujesz 1024 dla 1 gb ramu 2048 dla 2gb itd itd. jak nie będzie żadnych błędów to zrób logi otl 

www.mpcforum.pl/topic/679592-tutlogi-co-i-jak/

Opublikowano

Słyszałem że memtest wykonuję się strasznie długo, to prawda? Ile zajmie mi skan dla 2GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...