Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps w tf

Zajawson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Przed formatem miałem w lolu ok. 250 fps (na najwyższych ustawieniach) i grało się super. Musiałem zrobić formata i po zainstalowaniu wszystkich sterowników itp. w lolu mam 50 fpsów a w tf-ach spada do ok.15-20. Nie mam pojęcia czemu tak jest. Po formacie na very high i very low mam tyle samo fpsów i nie mam pojęcia czemu.

Opublikowano

@up

TF- teamfight, a nie twisted fate

A wszystkie sterowniki są na pewno ok? W managerze urządzen  nie masz żadnych znaków zapytania (nierozpoznany sprzęt)?

Opublikowano

@up

TF- teamfight, a nie twisted fate

A wszystkie sterowniki są na pewno ok? W managerze urządzen  nie masz żadnych znaków zapytania (nierozpoznany sprzęt)?

....

zastanów się troche...

to był słaby troll ;d

@topic Napisałem PW może wkońcu odpowiesz.

dudeson.png

Opublikowano

To tak, zapewne jakiś sterownik nie jest najnowszy lub jest uszkodzony, wejdz i usun wszystkie sterowniki, po czym pobierz te które wydają ci się najlepsze.. Co do lol'a, ta gra jest nie obliczalna, możesz w niej mieć 50 fps'a na dobrym pc'cie a 60 na lipnym, jeżeli stery nie pomogą to:

- Podkręć procek

- Sprawdź chłodzenie

- Ustaw w ustawieniach karty na wysoką wydajność

- Bądz jak Chuck Noris i pociągnij go z pól obrotu 

- Popatrz w procesach czy przypadkiem wraz z instalowaniem sterowników nie wgrało się jakieś gówno

Kappa

22758607352375049441.png - [WujekZenekPL]

Opublikowano

Pobierz Driver Booster.

No i czasami te starsze sterowniki lepiej działają, niż te najnowsze, zwłaszcza Radeona.

Pomocnik
Opublikowano

Nie graj tf'em po prostu. W nim mi też często spadają fps'y

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD to moja odpowiedz.

Chodzilo mu o Team Fighty !

Opublikowano

Ale powiedzcie mi czemu jest to wszystko potrzebne skoro przed formatem było wszytko git. A teraz już nie. Przecież komputer jest ten sam i nic nie było w nim zmieniane.

Opublikowano

Siemanko

Przed formatem miałem w lolu ok. 250 fps (na najwyższych ustawieniach) i grało się super. Musiałem zrobić formata i po zainstalowaniu wszystkich sterowników itp. w lolu mam 50 fpsów a w tf-ach spada do ok.15-20. Nie mam pojęcia czemu tak jest. Po formacie na very high i very low mam tyle samo fpsów i nie mam pojęcia czemu.

zmien zasilacz u mnie pomoglo

pozdro !!

Opublikowano

Podpinam sie do pytania, jakis czas temu mialem normalnie po 60-70fpsow, a teraz od jakiegos czasu po 34, w    TF spada nawet do 0... 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Opublikowano

Najpierw podaj specyfikacje komputera.

Podaj też z jakiego systemu korzystałeś przed i po formacie. Myślę że wina leży tutaj w sterownikach, no ale jeśli twierdzisz że są dobre to inna sprawa.

Pierwsze pytanie. Komputer stacjonarny czy laptop ? Masz zintegrowaną kartę i normalną grafiki ? Możliwe ze system używa zintegrowanej.

Drugie pytanie. Sprawdź temperatury programem hwmonitor i daj tutaj ss'a.

Problem może leżeć również przez starą werjse Biosu, zaktualizuj gox

Czekam na twoją odpowiedź

Opublikowano

Może pomóc:

http://how2win.pl/jak-zwiekszyc-fpsy-w-lolu/

Jednakże mimo wszystko format nie powinien zmieniac wydolności komputera. A jak sprawa wygląda w jakiś innych grach? Najlepiej takie przy których komputer poci sie mocniej niż przy lolu. Jeśli jest tak jak było wcześniej- grzeb w kliencie lola, jeśli jest wszędzie gorzej- system i wszystko z nim związane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...