Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak ? na mapie od żółtych questów

Chrupek™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, po pierwszym uruchomieniu Tery zauważyłem że nigdzie nie ma pokazanych misji do zaakceptowania... Widnieją znaki zapytania na mapach i mini mapach, ale oznaczają gdzie mam oddać misję.. A wykrzykniki symbolizujące gdzie misje mogę zaakceptować nie widnieją ani na mapach, ani na mini mapach.. To jest jakiś błąd? A może muszę coś włączyć? Jeśli nie to jak szukać tych misji i czy misje fabularne są chociaż widoczne?

Opublikowano

Który masz poziom?

Skoro dopiero rozpocząłeś swoją przygodę w TERZE, to może nie masz narazie więcej quest'ów?

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Kiedyś w to grałem u znajomego jeszcze i wbiłem coś koło 10-12 lvl.. misje widziałem gdy stałem obok niej, ale na mini mapach i na mapach jej nie widziałem.. Innymi słowy musiałbym latać po całym mieście w poszukiwania misji jeśli chciałbym jakąś znaleźć (jeśli w miastach dostaje się misje od różnych npc... Nie wiem bo nie grałem za długo ). Jaki jest cel misji i gdzie ją oddać widziałem.. Zresztą już na samym początku mogłem to sprawdzić.. nad jakimś npc widniał żółty wykrzyknik i nie widziałem go ani na mini, ani na dużej mapie..

Opublikowano

Na dużej mapie nie widać quest'ów do wzięcia ;)

Na mini-mapie widać, jeśli ma się to włączone :D

Wejdź w opcje mini-mapy (takim trybikiem przy niej) i ustaw sobie co chcesz żeby Ci się wyświetlało ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Pisząc mini mapę nie chodziło mi o to kółko w prawym górnym rogu bo widzę więcej niż jest na tej mapie pokazane.. Chodziło mi o mini mapę którą uaktywniam przez naciśnięcie N - do tej mapy chyba nie ma ustawień ; / 

Opublikowano

A no do mapki spod "N" nie ma ustawień - u mnie normalnie widać na niej quest'y do wzięcia itd.

Pewnie nie masz na danym obszarze quest'ów, nie mam innego pomysłu czemu miałoby ich u Ciebie nie być widać  8S

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

No ok, pogram dłużej i zobaczę.. najwyżej jeszcze raz napiszę : )

Korzystając z okazji, że już jest temat to jeszcze krótkie pytanka :P 

1. Jak usunąć walnięte zaznaczenie na mapie pod N? Zaznaczyłem gdzie jest jakiś mobek i teraz są pomarańczowe kółka ( miejsca gdzie ten mobek się znajduje.. ) po wykonaniu misji nie chcą zniknąć...

2. Rozumiem że czerwone gwiazdki, znaki zapytania i wykrzykniki to misje fabularne, a żółte poboczne?

3. Czemu po wykonaniu misji jest np. gwiazdka, a nie znak zapytania? ;o

Opublikowano

1. Jak usunąć walnięte zaznaczenie na mapie pod N? Zaznaczyłem gdzie jest jakiś mobek i teraz są pomarańczowe kółka ( miejsca gdzie ten mobek się znajduje.. ) po wykonaniu misji nie chcą zniknąć...

Zaznacz sobie coś innego, np. mobki do kolejnej misji ;) Poza tym powinny zniknąć po zmianie obszaru ^^

2. Rozumiem że czerwone gwiazdki, znaki zapytania i wykrzykniki to misje fabularne, a żółte poboczne?

Pomarańczowe (wg CIebie czerwone): wykrzykniki / pytajniki / gwiazdki oznaczają story quest'y - konieczne do zrobienia :D Żółte tak jak się domyśliłeś to zwykłe quest'y, które można pominąć. Osobiście polecam każdemu zrobić WSZYSTKIE misje na swojej pierwszej / głównej postaci ;)

3. Czemu po wykonaniu misji jest np. gwiazdka, a nie znak zapytania? ;o

!  - Quest do rozpoczęcia 

? - Quest w trakcie ( jakiś dialog lub nowe polecenia )

* - Quest wykonany ( zgłoś się po nagrodę) 

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Ok, a tutaj screeny jak wygląda kwestia z misjami...

Misja znajduje się w Tower Base przed dotarciem tam jej nie ma.. ( chodzi o misje poboczne )

wnzlKTU.jpg

Następny gdy w Tower Base już jestem.. Misji dalej nie widać, a na tej mini mapce w lewym rogu jeszcze się nie pojawiła ( jestem chyba za daleko... )

QwQaK3J.jpg

I ostatni screen gdy już jestem obok tej misji.. Na mapce w rogu już jest, ale na tej pod N nadal nie ;/

9BFcZoX.jpg

Co dziwne.. Te gwiazdki i znaki zapytania już widzę na tej mapie ; d

Opublikowano

Hmmm, wyłącz i włącz TERE całkiem na nowo :D

Może po prostu coś się przycięło :D

A co masz pod "K" ciekawego wypisane?

Popo power ;3

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Po restarcie nadal nie widać na mapie pod N ... ( po kliknięciu K wyskakuje okienko ze skillami które też dałem na ss ^^ )

cyeoiVs.jpg

Opublikowano

Po restarcie nadal nie widać na mapie pod N ... ( po kliknięciu K wyskakuje okienko ze skillami które też dałem na ss ^^ )

Shit.

Sorry, za wprowadzenie w błąd  8S

Chodziło mi o "L", tam są quest'y :D

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Proszę ( 2 screeny bo 2 zakładki ; d )

0MpUkIM.jpg

xivNact.jpg

Swoją drogą.. Ty mi poprawiasz screeny? : d Nie wiem czemu, ale gdy chcę wstawić obraz to mi się coś pierniczy dlatego daję same linki ;/

// Wejdź w swój link do SS', kliknij na niego PPM, po czym wybierz "Otwórz grafikę w nowej karcie" lub odrazu "Kopiuj adres URL grafiki"

// no i ten link wstawiaj potem do tego: 

// qvhbx8.jpg

// Mentor™

Wychodzi coś takiego :

Nie masz uprawnień aby używać tego rozszerzenia obrazków na forum. Poprawny format to: http://www.domain.com/picture.gif, nie poprawny format to: http://www.domain.com/picture.one.gif

Opublikowano

W Twoim poście dałem #edit  jak wstawiać SS' ;)

Dalej nie wiem, czemu Ci ich nie wyświetla   :mellow:

Nie pokazuje Ci tylko tych żółtych wykrzykników? Czy pomarańczowych też?

Zaraz wejdę na swoje konto i zobaczę czy u mnie też jest tak, jak u Ciebie.

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Czerwone misje czy tam story już na tej mapie są... Screenów wrzucać no nie będę bo nie ma myślę potrzeby.. Swoją drogą również dałem edita postowi gdzie napisałeś jak wrzucić poprawnie screen, jakbyś mógł rzucić okiem : )

Opublikowano

Sprawdziłem u siebie i też żółtych quest'ów nie mam na mapce pod "N".

Prawdopodobnie po prostu ich na niej nie wyświetla, bo nie są konieczne ;)

Co do wrzucania SS', to co tam wstawiłeś pod moim #edit'em, to był .gif podejrzewam ;)

Spróbuj z jakimś normalnym obrazem :D typu .png

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Gify nie są animowane? : ) To był zwykły obraz taki jak poprawiałeś ( dawałeś do spoilerów itd. :D )

No to nic.. Czyli będę musiał łazić po całej mapie i ich szukać? : / Przy pewnej odległości pojawiają się niby na kompasie, ale jednak trzeba podejść na pewną odległość... 

Opublikowano

Nie ma się czym przejmować ;)

Jak będziesz robił wszystkie quest'y, tak jak się powinno, to są one tak zrobione, że tam gdzie kończysz jedne, są do wzięcia kolejne :D

Najczęściej są w obozach (choć nie zawsze) ;)

___________________________________________________________________________________________________________

Co do tego wstawiania SS', będę pisał Ci PW ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Zalogowałem się żeby dać info. Temat dość stary ale dziś mi się to przytrafiło. Aby widzieć questy (!) na mapie pod "N", wchodzimy w opcje; zakładka game; podzakładka display MPCforum questmarks i zaznaczamy NPC MAP, klikamy apply i ok. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...