Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD Autodetect error

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odpalam sobie AMD Autodetect i pokazuje mi że jest nowy sterownik, no to klikam "Pobierz teraz" a on wywala "Could not connect to server. Could not parse error". Ktoś wie jak to naprawić? Uruchamiałem ponownie komputer i pobierałem na nowo Autodetect. 

Opublikowano

Jaką masz karte graficzną?

Leń cie złapał? xD Nie chce sie szukać sterów po staremu ? Jak wyszedł komunikat to najlepiej tradycyjnie pobierz.

Opublikowano

Jaką masz karte graficzną?

Leń cie złapał? xD Nie chce sie szukać sterów po staremu ? Jak wyszedł komunikat to najlepiej tradycyjnie pobierz.

Sapphire Radeon HD 7870. Wiem że mogę to zrobić ręcznie, nawet wiem jak i skąd, ale raz musiałem przez sterowniki format robić (niby przez sterowniki do karty dźwiękowej ale jednak).

Opublikowano

Juz szukam, jak znajde zedytuje tekst, i nie do karty dzwiekowej tylko graficznej :D

1. Wchodzimy na stronę:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

z10492171X.jpg

2. Wybieramy, w zależności od naszej konfiguracji, odpowiednie wartości:

punkt 1.
- Desktop Graphics, zaznaczamy tę opcję jeżeli mamy komputer stacjonarny;
- Notebook Graphics, zaznaczamy tę opcję jeżeli mamy komputer przenośny (notebooka, laptopa);
z10491356X.jpg

punkt 3.
wybieramy serię naszej karty graficznej, jest to zazwyczaj jedna z pierwszych cyfr w nazwienp. HD 7850- wybierzemy Radeon HD Series,  nastepnie radeon hd 7xxx
z10491366X.jpg

punkt 4.
zaznaczamy jakiego używamy systemu operacyjnego;
z10491390X.jpg

5. Klikamy na okienko Display Results.

6. Zostaniemy przeniesieni do strony z której możemy pobrać najnowszą wersję sterowników graficznych do naszej konkretnej karty.

7. Pobieramy je klikając na przycisk Download, po pobraniu instalujemy je, postępując zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie instalatora.

Opublikowano

Juz szukam, jak znajde zedytuje tekst, i nie do karty dzwiekowej tylko graficznej :D

1. Wchodzimy na stronę:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

z10492171X.jpg

2. Wybieramy, w zależności od naszej konfiguracji, odpowiednie wartości:

punkt 1.

- Desktop Graphics, zaznaczamy tę opcję jeżeli mamy komputer stacjonarny;

- Notebook Graphics, zaznaczamy tę opcję jeżeli mamy komputer przenośny (notebooka, laptopa);

z10491356X.jpg

punkt 3.

wybieramy serię naszej karty graficznej, jest to zazwyczaj jedna z pierwszych cyfr w nazwienp. HD 7850- wybierzemy Radeon HD Series,  nastepnie radeon hd 7xxx

z10491366X.jpg

punkt 4.

zaznaczamy jakiego używamy systemu operacyjnego;

z10491390X.jpg

5. Klikamy na okienko Display Results.

6. Zostaniemy przeniesieni do strony z której możemy pobrać najnowszą wersję sterowników graficznych do naszej konkretnej karty.

7. Pobieramy je klikając na przycisk Download, po pobraniu instalujemy je, postępując zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie instalatora.

Dziękuje kapitanie oczywisty. Napisałem że wiem jak to pobrać a ty mi tu wyjeżdżasz jak pobierać sterowniki. 

W żadnym linku nic nie pisze o naprawieniu tego błędu. 

Opublikowano

Jak zainstalujesz sterowniki uzywajac autodetect to efekt bedzie identyczny jakbys sciagnal recznie i pobral sterowniki. Przeciez to nie sa jakies inne sterowniki tylko poprostu prostszy sposob na zainstalowanie sterownikow do grafiki dla kogos kto nie zna modelu swojej karty graficznej.

Opublikowano

AAAAAA! sorka xD Poszperam chwilke może cos znajde, ale nie miałem styczności z takim programem więc ;/ lipa!

Edit@

Nie zmieniałeś może ostatnio directa, javy czy czegos takiego.

Opublikowano

Jak zainstalujesz sterowniki uzywajac autodetect to efekt bedzie identyczny jakbys sciagnal recznie i pobral sterowniki. Przeciez to nie sa jakies inne sterowniki tylko poprostu prostszy sposob na zainstalowanie sterownikow do grafiki dla kogos kto nie zna modelu swojej karty graficznej.

Ale jednak jest szansa że coś się rozwali. Z resztą w autodetect też. Ale zdaje mi się że mniejsza.

AAAAAA! sorka  xD Poszperam chwilke może cos znajde, ale nie miałem styczności z takim programem więc ;/ lipa!

Edit@

Nie zmieniałeś może ostatnio directa, javy czy czegos takiego.

Nie słyszałem nic o nowym directie. 
Opublikowano

Ale czy cos aktualizowałes! Np. Miałeś 9.0 a zainstalowałes 11

Opublikowano

Ale czy cos aktualizowałes! Np. Miałeś 9.0 a zainstalowałes 11

Raczej wątpliwe żebym na takiej karcie miał 9.0. 

Opublikowano

Ten error mówi że nie może się połączyć z serwerem. Czyli autodetect nie może ich pobrać.

Spróbuj ręcznie pobrać i zainstalować sterowniki.

graphic.png

Opublikowano

Ten error mówi że nie może się połączyć z serwerem. Czyli autodetect nie może ich pobrać.

Spróbuj ręcznie pobrać i zainstalować sterowniki.

Poczekam jeszcze z tydzień, jeśli to wina AMD to może to naprawią. Jeśli nie to szykuje pendrive w razie potrzeby formatowania i instaluję to ręcznie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...