Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Essentials config.yml.broken(cyferki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż mam pewien problem z serwerem:

Miałem serwer na jednym hostingu, następnie przeniosłem go na drugi, bo był tańszy i wydajniejszy. Po przenosinach i uruchomieniu serwera plik config.yml zmienił nazwę na config.yml.broken(i jakieś cyferki). Skutkiem tego było stworzenie configu podstawowego, czyli nieskonfigurowanego. Mógłby ktoś pomóc? Chciałbym z powrotem mieć stary config...

Z góry dzięki :)

Opublikowano

hmm zmieniać nazwę próbowałem... i nic nie pomagało... z rozszerzenia też :/ o to chodzi że jak tak robię to ta sytuacja się powtarza,,,  

Opublikowano

Jak edytowałem na pc i wgrywałem to notepad'a ... tak to na hostingu... ale dziwne jest to że ja go nie zmieniałem i przestał działać...

Opublikowano

Na hostingu czyli? Jakimś edytorem wbudowanym w WebFTP? Jeśli tak to nic dziwnego, że wywala errory. Te edytory webowe praktycznie zawsze rozwalają strukturę plików / dodają jakieś białe znaki / taby / whatever.

Lepiej używaj tylko Notepad++ na kompie i pilnuj żeby gdzieś tabów Ci nie wstawiało (jeśli gdzieś się wciśnie ab to tekst w linijce będzie na czerwono, trzeba wtedytab zamienić na 4 spacje)

Opublikowano

Niby sprawdzałem w notepadzie i wgrywałem jeszcze raz... Sprawdzę jeszcze ... nie ma żadnych błędów. wgrałem na serwer, reload, pozniej nawet restart i dalej nic .

Opublikowano

Daj Logi z konsoli. Miałem to samo bo dałem 1 spacje więcej w kit ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...