Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najbardziej opłacalny hosting serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu z góry przepraszam jeżeli istnieje od tego osobny dział lub temat.

Sprawa wygląda tak. Jakiś czas temu założyłem serwer mppc+ na hamachi. Bardzo przyjemnie się grało dzięki własnej paczce modów wraz z kolegami na jednym świecie. Niestety tylko ja nie mogłem czerpać zabawy na serwerze z racji tego, że paczka jest za duża, przez co cały komputer bardzo słabo działa uniemożliwiając mi jakiekolwiek inne czynności po za wyłączeniem serwera.

Niestety nie mam teraz pomysłu co dalej robić. Wyrzucenie wielu modyfikacji z pewnością odpada z racji tego, że zostawiłem i tak te najlepsze z pośród wszystkich które wybrałem. Następnym pomysłem na jaki wpadłem to hosting serwerów, lecz w tej sprawie w ogóle się nie znam. Najbardziej zależy mi na nieograniczonej ilości czasu, w miarę niskiej ceny oraz maszyny zdolnej utrzymać modyfikacje. Niestety nie znalazłem nic takiego na moje zapewne zawyżone wymagania.

Tutaj kieruję do was pytanie. Jaki jest jeszcze możliwy sposób by gra na małym serwerze dla 5 osób była możliwa?

Opublikowano

Napisz na [email protected] to dostaniesz serwer do testów na 14 dni :)

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Mineserv.eu

Kup pakiet silver za 10 zł i możesz wgrywać wszystko co tylko chcesz własne silniki mody itp itd 

masz 10 slotów i 1024mb ram na slot za 10 zł :) 

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Mineserv.eu

Kup pakiet silver za 10 zł i możesz wgrywać wszystko co tylko chcesz własne silniki mody itp itd

masz 10 slotów i 1024mb ram na slot za 10 zł :)

Pomyliles sie..1024mb RAM na slot? Chyba 100mb :)

@topic

Zobacz lvlup.pro :)

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

craftserve.pl drogo, ale za wieloletnie doświadczenie i optymalizację serwerów opłaca się zapłacić.

Ponadto jeżeli chciałbyś wgrać na serwer mody, to twoi koledzy nie muszą ich pobierać, wystarczy, że ściągnąć launcher ze strony

http://launcher.pl/
a mody same ci się pobiorą.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Serdecznie przepraszam za nie odpisywanie na wasze odpowiedzi przez dłuższy okres czasu. Po dłuższym namyśle postanowiłem znowu wziąć się za poszukiwaniem możliwości grania z kolegami na średniej wielkości paczce modów. Chyba jedynym możliwym sposobem jest hosting serwerów Minecraft na temat którego mam do was kilka pytań. 

Jednym z myślę, że najbardziej sprzyjających moim gustom jest maxcraft.pl (pukawka.pl). Najbardziej zainteresowała mnie oferta MINECRAFT MAX 1.70/gracz. Mam co do tego hostingu kilka pytań: Na jaki okres czasu po wykupieniu jest dostępny hosting? Najbardziej zależy mi na braku ograniczeń, lecz niestety ciężko będzie coś takiego znaleźć. Czy na serwerze z 5 osobami dało by radę wgrać paczkę z mniej więcej 25 modami?

Liczę na jak najlepsze odpowiedzi. Jeżeli na powyższe pytania można udzielić tylko negatywnie to jaki bylibyście w stanie polecić hosting spełniający wymagania w moich 2 postach?

Nowicjusz
Opublikowano

Serdecznie przepraszam za nie odpisywanie na wasze odpowiedzi przez dłuższy okres czasu. Po dłuższym namyśle postanowiłem znowu wziąć się za poszukiwaniem możliwości grania z kolegami na średniej wielkości paczce modów. Chyba jedynym możliwym sposobem jest hosting serwerów Minecraft na temat którego mam do was kilka pytań. 

Jednym z myślę, że najbardziej sprzyjających moim gustom jest maxcraft.pl (pukawka.pl). Najbardziej zainteresowała mnie oferta MINECRAFT MAX 1.70/gracz. Mam co do tego hostingu kilka pytań: Na jaki okres czasu po wykupieniu jest dostępny hosting? Najbardziej zależy mi na braku ograniczeń, lecz niestety ciężko będzie coś takiego znaleźć. Czy na serwerze z 5 osobami dało by radę wgrać paczkę z mniej więcej 25 modami?

Liczę na jak najlepsze odpowiedzi. Jeżeli na powyższe pytania można udzielić tylko negatywnie to jaki bylibyście w stanie polecić hosting spełniający wymagania w moich 2 postach?

Sprawdź ofertę LAVA w fiberhost.pl

Brak limitów pamięci RAM. Ochrona DDoS, dyski SSD, bardzo rozbudowany panel.

Opublikowano

Czy wyżej wymieniony hosting jest na określony czas? Oraz jeżeli cena 1.70 za slot, a możliwość jest od 10-200 to nie istnieje sposobu na zmniejszenie do 5-6 slotów?

Opublikowano

Mogę ci wykupić hosting jak chcesz będę sponsorem co ty na to???

wykupie ci server na Pukawce RAM czli płace za ram a nie za sloty których daje ile chcecie

wykupie wam go tyle żeby wystarczyło na 25 modów

oczywiście wszystkie dane ftp wam podam

Opublikowano

logo.png

Polecam Ci lvlup.pro i spokojnie sam zainstalujesz fore,bukkit'a.mcpc+ i inne.
Lokalizacja polska większość,i niskie ceny!

*Nie polecam dla tego że pracuję dla lvlup.pro : )

Opublikowano

Serwer możesz wykupić na 1, 3 lub 6 miesięcy. Zawsze możesz przedłużyć potem.

Serwery z oferty Max są lepsze niż w gdzie indzie, bo można wyłączyć limit ramu i serwery są w Warszawie, w ATM, więc mają najlepszą jakości i najniższy ping.

Jak wyłączysz limit ramu, to 25 modów też uciągnie. Raczej patrz na zużycie procesora.

Napisz do nich na [email protected] to możesz dostać serwer na testy na 7 dni.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Nowicjusz
Opublikowano

Czy wyżej wymieniony hosting jest na określony czas? Oraz jeżeli cena 1.70 za slot, a możliwość jest od 10-200 to nie istnieje sposobu na zmniejszenie do 5-6 slotów?

W przypadku FIBERHOST masz bardzo komfortową sytuację. W przypadku elastycznych pakietów takich jak LAVA, w każdej chwili (nawet w trakcie trwania umowy dzierżawienia serwera) możesz zmienić ilość slotów w dowolną stronę. Dodatkowo, NIC ZA TO NIE PŁACISZ. Re-konfiguracja jest wykonywana za pomocą dodawania lub odejmowania dni. Co dzięki temu masz? pewność, że zawsze możesz podnieść lub obniżyć sloty w zależności od tego jak utrzymuje się Twój serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...