Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie serwera i strony. Linux Debain 6.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Od dwóch dni próbuje zabezpieczyć moją stronę i serwer- nic z tego :/. 
Jak spr. zabezpieczenia to po lekkim ataku pada strona po 2 sekundach, a serwer zaczyna się lagować. 
Jakie zabezpieczenia polecicie na stronę i na server?
Wszystko co już próbowałem zawiodło, a było tego sporo.

Opublikowano

Mam przepustowość 1 gb. Gratulacje jakie odpowiedzi :/... Jak się nie znacie proszę nie spamować w moim temacie... 

Opublikowano

szklanej kuli nie posiadam, musisz podac duzo wiecej danych, rozumiem ze debian 6, jakie php, jaki serwer www? co chcesz osiagnac na tym serwerze, to ma byc sam html, php+mysql, podaj wiecej danych... vps? dedyk? shared?

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Posiadam serwer dedykowany linux debian, maszyna ma 16 gb ram i łącze 1 gb. Chcę na nim postawić stronę i serwer. Php+mysql będzie na stronie, strony będą się odświeżać kilkanaście razy na sekunde ale to już jest cześć strony... nie ważne. Ale nawet jak zostawię stronę pustą to wyskakuje błąd 404, a jak odpalę na stronie stressera 200 mb/s to strona ładuje się milion lat albo pada. Przy ataku 500 mb/s (tak jest napisane na stronie) to serwer tak się laguje nic żadnych chyba firewalli nie ma -.-, nic kompletnie nie działa. Firewall firmowy powinien chociaż blokować trochę tego ruchu. 

Jak pada przy 500 mb/s to jak ktoś sobie wykupi te 5 gb/s to chyba mi dedyk wybuchnie -.-

Opublikowano

jak odpalasz serwer i masz zamiast strony error 404 znaczy ze pewnie pliku brak, jesli plik jest znaczy ze serwer www jest nie poprawnie skonfigurowany, to jest pewnie apache z domyslnymi ustawieniami?

ps. ciesze sie ze ktos podal faktyczny przyklad w ktorym postawienie www na "super" maszynie z "super" laczem nie daje zadnego bezpieczenstwa i stabilnosci przy atakach, mam nadzieje ze co niektorzy krzykacze made in mpc nabiora teraz wody w usta co do swojego geniuszu i bdzur ktore wypisuja :)

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Po 30 minutach atak zostanie zablokowany.  Po wprowadzeniu skryptu na php i skonfigurowaniu iptables oraz mod security strona nie pada, ale się zacina coś polecasz jeszcze na lepsze zabezpieczenia?

Opublikowano

Temat można zamknąć. Vortax wszystko mi wytłumaczył, dzięki wielkie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...