Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AION: PL wersja? Gra bez Gold Packa i Item Shopu?

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań co do aiona, jako początkujący gracz.

-czy gra jest dostępna po polsku?

-czy w tej grze są serwery gdzie grają polacy i są popularne ( czy gra tam dużo graczy )

-czy jest jakiś ogólny serwer gdzie gra najwięcej osób?

-co strace nie kupując gold packów

-czy są serwery gdzie można grać normalnie bez gold packów?

-gra obejdzie się bez is?

-opłaca w to się jeszcze grać? Jeśli są jakieś powody dla których gracze odchodzą od tej gry to chętnie chciałbym się o nich dowiedzieć

Jak na razie tyle. Nagradzam + :)

Opublikowano

• Hmm.

http://pl.aion.gameforge.com/website/
    Wielce prawdopodobne, że jest PL wersja.

• Nawet FailForge zrobił stricte PL serwer: Barus.

• AION nie jest grą pokroju Minecrafta, że stawiasz sobie serwer i grasz z znajomymi. Jest to dość rozbudowany MMORPG z podziałem na serwery oficjalne i privy którymi zajmują się zwykle pasjonaci. W wersji EU jest aż 16 dostępnych ogólnych serwerów podzielonych według wersji językowych więc możesz zagrać po angielsku, niemiecku, francusku, hiszpańsku, włosku, turecku i nawet polsku.

• Nie będziesz mógł pisać na lfg (ogólnym kanale frakcji), korzystać z brokera (tablicy na której wystawiasz itemy), handlować z innymi graczami, będziesz miał większe cd na instancje (będziesz mógł rzadziej wchodzić) i parę innych pomniejszych rzeczy jak brak pomniejszych bonusów, itp.

• Tylko privy gdzie zwykle masz od razu max lvl, czy exp x 100 i moim zdaniem zero przyjemności z gry.

• Jeśli będziesz w stanie kupić Gold Packi w grze to tak, można grać nie wydając ani złotówki.

• Opłacać się opłaca jak w każdą inną grę czyli póki rozgrywka sprawia przyjemność. Nie spróbujesz to nie będziesz wiedział, a nikt Ci nie doradzi bo nie napisałeś absolutnie nic co Ci się w takich grach podoba więc nie wiadomo czy będzie Ci odpowiadać. 
Opublikowano

Cóż, grałem w wiele tego typu gier i zrezygnowałem z większości z takich przyczyn : olewanie graczy przez administracje, brak możliwości rozwoju postaci bez ładowania w is, beznadziejne tryby pvp, gracze ''cwaniaki'' wykorzystujący bugi, przez co wzbogacają się i swoich znajomych w kilka dni oraz nie wyrównane klasy na pvp. Najbardziej zależy mi na przyjemnym trybie pvp ( jeśli można to chętnie bym poprosił jak wygląda pvp, walki, strefy pvp ), ulepszaniu swojego ekwipunku ( nie pakując w is ) oraz lubię grę ''solo'', czyli wole chodzić na instancje sam i sporo na tym zarabiać.

Co do tych serwerów to czy jeśli gram na angielskim serwerze to grę mam po ang, a jeśli gram na polskim serwerze to gre po polsku? Jest jakiś serwer gdzie nie ma nudy i gra tam najwięcej graczy ( głównie chodzi mi o polaków ).

Nie chce ściągać na ślepo gry 30gb więc stąd tyle moich pytań.

Opublikowano

Więc nie widzę problemu z kasą :)

Jak jest z grywalnością? Są serwery gdzie gra tak dużo osób, że pvp można robić praktycznie cały czas?

Opublikowano

Cóż, grałem w wiele tego typu gier i zrezygnowałem z większości z takich przyczyn : olewanie graczy przez administracje, brak możliwości rozwoju postaci bez ładowania w is, beznadziejne tryby pvp, gracze ''cwaniaki'' wykorzystujący bugi, przez co wzbogacają się i swoich znajomych w kilka dni oraz nie wyrównane klasy na pvp.

Prawie wszystko co wymieniłeś znajdziesz niestety w każdej grze. Poza tym o PvP i IS bo niektóre gry mają fajne możliwości walki między graczami, a IS czasem kompletnie nic nie daje.

Najbardziej zależy mi na przyjemnym trybie pvp ( jeśli można to chętnie bym poprosił jak wygląda pvp, walki, strefy pvp ),

Walki PvP możesz prowadzić na lądzie i w powietrzu, na otwartych mapach, zamkniętych arenkach lub instancjach PvP gdzie Twoja grupa walczy przeciwko wrogiej na punkty. 

ulepszaniu swojego ekwipunku ( nie pakując w is )

Bez żadnego problemu możesz robić eq bez IS.

oraz lubię grę ''solo'', czyli wole chodzić na instancje sam i sporo na tym zarabiać.

Jest parę instancji solo ale średnio opłacalnych. Ogółem AION nie jest grą solo, tutaj musisz mieć zgraną grupę by móc chodzić na większość end-game instancji. Do tego przydatny jest zgrany legion.

Co do tych serwerów to czy jeśli gram na angielskim serwerze to grę mam po ang, a jeśli gram na polskim serwerze to gre po polsku?

Wersję językową ustawiasz przed uruchomieniem gry - w launcherze. Gdy ustawisz angielską możesz grać na PL wersji i nie będzie z tym większych problemów o ile nie zaczniesz korzystać z angielskich nazw. Przedmioty możesz linkować na czacie i każdy zobaczy w własnym języku. Osobiście jednak jestem przeciwny PL wersji z wielu powodów.

Jest jakiś serwer gdzie nie ma nudy i gra tam najwięcej graczy ( głównie chodzi mi o polaków ).

Najwięcej polaków jest na PL serwerze. Na pozostałych są w mniejszych lub większych ilościach czasem trzymając się razem, czasem wręcz unikając.

Najwięcej ludzi gra na francuskich i niemieckich serwerach ale obstawiam, że nie porozumiałbyś się z nimi. Na każdym innym PvP jest mniej więcej podobne: dominuje jedna lub druga frakcja.

Opublikowano

Więc dzięki za twoją odpowiedź :)

Ostatni pytanie. W godzinach szczytu ile graczy spotkam na polskim serwerze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...