Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoujący materiał, który pokrywa się z rzeczywistością.

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że długie, ale zapewniam każdego że wystarczy obejrzeć 10 min, a reszta nie będzie już żadnym problemem czasowym ...

Co o tym sądzicie ?

Materiał wcześniej przez lata był wiele razy kasowany, dopiero od 3 lat utrzymuje się, ciekawe dlaczego.

Polecam zwrócić uwagę na moment 48:20-49:00

Według mnie gdyby każdy polak zaznajomił się z tym materiałem, drastycznie zmieniło by to nasze poglądy.

Załączam także ciekawy artykuł z 1997r a tutaj jego krótki wstęp jako przykład:

Sterowanie społeczne jest to wywieranie wpływu na społeczeństwo
zmierzające do osiągnięcia określonych celów. Manipulacja natomiast jest
specyficznym rodzajem sterowania ludźmi, w którym prawdziwe cele - a często nawet
sam fakt sterowania - są przed nimi ukryte. Ludzie poddani manipulacji mogą sobie
wyobrażać, że walczą o swe własne interesy lub realizują jakieś wzniosłe cele (np.
budują nowy ustrój społeczny, w którym żyć się im będzie lepiej), podczas gdy w
rzeczywistości zmierzają w zupełnie innym kierunku. Bardzo często manipulacja polega
na tym, że ludzi inspiruje się do działania w sposób ukryty, tak, aby wyobrażali sobie, że
działają samodzielnie i niezależnie.

Totalna-wojna-informacyjna.pdf

NJxbd4x.png

Opublikowano

musiałeś to wstawić xD,

Nie wytrzymałbyś ciśnienia po szczurach.

A by nie było spamu to warto obejżeć, potrafi otworzyć oczy.

Swege

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/242300-znalazles-ciekawy-zabawny-film-wchodz/ 

@-Vasto-

Jeżeli w temacie prowadzona będzie dyskusja a nie tylko komentowanie filmiku to zgoda :)

Od zawsze "Youtube" wstawiać należało do tamtego tematu.

Pozdrawiam,

PS. Następnym razem możesz napisać mi wiadomość prywatną, zamiast zaśmiecać temat.

f.png

Opublikowano

"Tutaj możecie umieszczać oraz SENSOWNIE komentować filmiki, które uznaliście za ciekawe bądź też zabawne"

Nie narzucaj mi niczego, regulaminów nie łamie i żadnego obowiązku wstawiania tam nie ma.

Edit: A czy prowadzenie dyskusji nie polega między innymi na komentowaniu i wymianie poglądów ?

To że coś jest od "zawsze" nie znaczy że jest dobre i zgodne. - dowiadujemy się też tego z filmu btw

Myślę że jeden dodatkowy post, nie wprowadzi anarchii w temacie, a nie widzę potrzeb pisania pw w takiej sprawie.

Pozdrawiam.

Zapraszam do dyskusji !

NJxbd4x.png

Opublikowano

Moim zdaniem jest to stary materiał i nie pokrywa się z rzeczywistością.

A moim zdaniem nawet tego nie obejrzałeś tylko spamujesz na szybko w każdym temacie, i nie masz zielonego pojęcia tak zakładam.

A jak nie mam racji to mi powiedz o czym był materiał.

To się zgadza.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to stary materiał i nie pokrywa się z rzeczywistością.

A moim zdaniem nawet tego nie obejrzałeś tylko spamujesz na szybko w każdym temacie, i nie masz zielonego pojęcia tak zakładam.

A jak nie mam racji to mi powiedz o czym był materiał.

NJxbd4x.png

Opublikowano

W skrócie, w filmiku jest opisane jak rząd manipuluje i tak dalej, że robi tajne akcje i nie jesteśmy tego świadomi, tak?

Jeżeli tak to żadna nowość dla mnie ;_;

Tyle to chyba każdy wie, a w tym filmie jest opisane od podstaw wszystko co się dzieje dlaczego i jak temu zapobiec dlatego jest taki istotny, i każdy kto go nie oglądał powinien to zrobić.

Tam jest jak na tacy cała logika w tym co mamy, i co powinniśmy robić. Nigdzie nie usłyszysz tego co w tym filmie, zapewniam.

NJxbd4x.png

Opublikowano

To, o czym opowiadał pan Jurij dzieje się właśnie na Ukrainie. O wkraczaniu "ciał obcych" do społeczeństwa podczas przestania funkcjonowania legalnych organów władz.

Dla zainteresowanych, jest to 40:20 minuta.

Opublikowano

To, o czym opowiadał pan Jurij dzieje się właśnie na Ukrainie. O wkraczaniu "ciał obcych" do społeczeństwa podczas przestania funkcjonowania legalnych organów władz.

Dla zainteresowanych, jest to 40:20 minuta.

To się dzieje wszędzie, mamy kryzys, w całej europie partie socjalistyczne są u władzy, wystarczy chociażby takie proste fakty podstawić do filmu.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Zaznaczam z góry, że nie oglądnąłem całego tylko przeleciałem po momentach bo po postach w temacie już wiem, że chodzi o to, że rząd nami manipuluje i w ogóle. Materiał jest stary w sensie merytorycznym - w tym momencie nie potrzebne Ci jest wojsko liczące się w żołnierzach, dlaczego? Bo wystarczy przejść do wojny cybernetycznej. :) 80% systemów wojskowych opiera się na internecie, sieci, komunikacji wykorzystując komputery. Poczytaj chociażby o Stuxnetecie, Titan Rain czy nawet Moonlight Maze. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...