Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak najlepiej ogarnąć TT (Tera Thalers) ?

Czarnuch93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Obecnie gram na niemieckim serwerze, ale w zasadzie chciałbym przejść na jakiś z większą ilością Polaków lub osób porozumiewających się za pomocą angielskiego, bo przy tych najlepszych instancjach przydałaby się jakaś komunikacja, a ja z niemieckim cieniutko. Jednakże transfer postaci kosztuje aż 249 TT. Co jakiś czas widzę ludzi piszących "buying Tera Thalers [opcjonalnie ile golda za 1TT]" w zakładce trade i powoli sam zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, bo ceny TT w Polsce są absurdalne (musiałbym kupić 400TT za 99zł). Nie mam pojęcia jednak jak to się odbywa. Da się jakoś przesłać Tera Thalersy na inne konto? Jak znalazłbym kogoś takiego na serwerze, to zapłaciłbym mi określoną ilość golda przez trade w grze i on jakoś by mi wysłał kod czy coś? Niby mógłbym zrobić nową postać na innym serwerze, ale po prostu mi się nie chce - mam tam 60lvl, Steadfasty wbite na minimum +9 (broń na +12), skiny na broń i odzież, a także bardzo dużo golda - Szkoda byłoby mi to tak wszystko porzucić, a na granie na dwóch kontach nie mam czasu.

Dzięki za wszelakie odpowiedzi. ;)

Opublikowano

Ja osobiście TT kupowałem od graczy za gold'a ;)

Na Fraya (EN) płaci się około 80-100gold'a za 1 TT, chyba, że masz fajne kontakty z graczami np. z GB gdzie oni grosze za TT płacą, to myślę, że te 400 TT za jakieś 20-25k by Ci ogarnął ;)

Co do sposobu wymiany, to trochę niepewne jest, bo jest zawsze szansa, że koleś zgarnie Twój gold'a i adios. 

No ale załóżmy, że masz zaufanego sprzedawcę, no to dajesz mu gold'a, a on podaje Ci kod, do wpisania na stronie - i dostajesz TT na konto ;)

Tak poza tematem, to uważam, że Server Transfer powinien być tradabłe w grze ;)

Wiele by to ułatwiło, no ale GF niezbyt się za to bierze, mimo naporów na forum TERY ;D

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Oooo dzięki. :) Super, że ktoś już miał jakieś doświadczenie w tym. No na moim serwerze jest pełno ofert,  ale zazwyczaj kupna (głównie 1:70), choć jeżeli napisałbym jakąś rozsądną cenę jak choćby 1:100, to na pewno by się ktoś znalazł chętny na wymianę. Zawsze na spróbowanie mógłbym kupić 99TT, aby w razie czego mniej stracić. A gdzie dokładnie ten kod mógłbym wykorzystać? :) I ogólnie polecałbyś Frayę? Zastanawiam się własnie miedzy tym serwerem a Arcadia.

I tak, masz absolutną rację co do tego transferu tradable, ale pewnie boją się, że z niektórych serwerów ludzie pouciekają.

Opublikowano

No ja od początku gram na Fraya'i, nie zastanawiałem się nawet nad zmianą, podoba mi się ;) 

Jest nawet parę polskich większych gildii, takich 20+ online ;) choć osobiście preferuję gildie anglojęzyczne, porządne, z pozycją :D

Co do użycia kodu:

Zaloguj się na stronie, a następnie przejdź do starego wyglądu zarządzania kontem. 

bd2zmj.jpg

Przejdź do "Get Tera Thalers"

shat5i.jpg

Następnie "Redeem coupon"

iqbdrf.jpg

No i tu wpisujesz kod ;)

maktrr.jpg

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

OK zatem przy najbliższej okazji spróbuję dorwać te TT i liczyć na to, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Dzięki Ci wielkie za poświęcony czas i bardzo rzetelne wypowiedzi. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...