Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bios pika.Czy to normalne?

RutherforPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem pc około tygodnia temu w polsce wróciłem do domu pod piołem go pod mój telewizor obraz nie działał a na tv rodziców wszystko śmigało.Na innych forach wyczytałem że czasem wyjęcie biosu wystarcza więc wyjołem go na około minute problem nie zniknął a przy uruchamianiu pc pika 5 razy co to oznacza?

76561198342061369.png

Opublikowano

Sprawdź czy na pewno masz dobrze podłączony.

@offtop

Mi przed chwilą BSOD wywaliło ;d

Wczoraj miałem to co dzisiaj ale wystarczyło przpiąć pod tv rodziców zmieniłem rozdzielczość i jakoś działało dzisiaj już to nie pomogło ;(

76561198342061369.png

Opublikowano

Będąc na Monitorze rodziców za pewne masz większa rozdzielczość niż ten twój 24". I pewno też zmiany się nie zapisały.

Podłącz raz jeszcze pc do rodziców monitora, zmniejsz rozdz. na jakąś małą (tylko nie najmniejsza bo twój moni. też może jej nie obsługiwać) i zmień na swojego moni.

PS. sterowniki to ty mosz?

graphic.png
Opublikowano

Jak probujesz podlaczyc po hdmi to moga byc problemy, zaktualizuj sterowniki od grafiki do najnowszych i na ktoryms tv jak zalapie to ustaw rozdzielczosc np. 720x1280 i potem stopniowo zwiekszaj, chyba ze masz instrukcje od tv to tam zobaczysz jakie maksymalne rozdzielcaosci obsluguja i takie ustawisz.

Opublikowano

Na starym kompie obsługiwał rozdzielczość 1600 na 900.

Nowy jak podpiołem do rodziców ustawiłem coś koło 1300/1200 na 800/700, przepiołem go pod mój włączyłem wszystko się załadowało ustawiłem rozdzielczość zalecaną(1600x900) i działał bez zarzutów.

Sterowniki mam jak sprawdzam Bios to jest jedno piknięcie więc nie wiem co robić  :(

76561198342061369.png

Opublikowano

Ja wiem ze mialem podobne problemy z ta grafika jak od razu po kupnie podlaczylem ja przez hdmi to nie podawalo sygnalu na monitor/tv, musialem podlaczyc ja przez dvi i dopiero po zainstalowaniu systemu i sterownikow w komputerze wylaczylem komputer, podlaczylem po hdmi i zalapalo.

Opublikowano

Ja wiem ze mialem podobne problemy z ta grafika jak od razu po kupnie podlaczylem ja przez hdmi to nie podawalo sygnalu na monitor/tv, musialem podlaczyc ja przez dvi i dopiero po zainstalowaniu systemu i sterownikow w komputerze wylaczylem komputer, podlaczylem po hdmi i zalapalo.

Mi komputer skręcali koledzy z pracy od cioci i oni wgrali wszystko nawet w polsce działał na tv przez hdmi u mnie działa tylko na rodziców ale na małym też działał bo zmianie rozdzielczości ale teraz nawet to nie pomaga.

76561198342061369.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...