Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamer grający Nasusem lub porządny poradnik

ZaufanyDoradca3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema z racji że wygrałem parę ranków to napaliłem się na Nasusa, znacie jakieś PORZĄDNE poradniki do gry nasusem lub streamera grającym nim. Największy problem sprawia mi laning phase do 10 minuty, jak do 10 min nie padne to zajebiście ( rzadko wygrywam lejna )

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to gra Nasusem jest prosta. Wystarczy, że będziesz grał defensywnie (choćby nawet pod turretem) i oczekiwał na gank ze strony swojego junglera. 

Nigdy nie walcz z enemy 1vs1 w early/mid game, ponieważ Nasus to late game champ. 

Jeżeli chodzi o masterki, to myślę, że te będą w porządku:

4044508700_1398702739.jpg

Runy standardowo - żółte/armor, niebieskie/resisty, czerwone/AD, duże-brązowe/life-steal lub AD. 

Staraj się zabijać miniony za pomocą Q, ponieważ na tym głównie polega gra Nasusem. Ogólnie, laning phase jako Nasus jest trochę nudne oraz ciężkie, kiedy masz na linii enemy, który ma mocne poke (głównie mowa tutaj o postaciach typu: Pantheon, Lee Sin, Ryze, czy choćby nawet Riven i Renekton). W sytuacjach, gdzie nie dajesz rady (wspomniałem o tym wcześniej) staraj się stać pod wieżą i tam dobijać miniony. Po uzyskaniu ~150 stacków (myślę, że do tej 10 minuty już spokojnie powinieneś tyle mieć) możesz zacząć wymiany z przeciwnikiem, jednak pamiętaj także, aby jak najszybciej zbudować itemy na CDR (40%), ponieważ siła Nasusa leży w jego Q.

Przeciwko AP - Spirit Visage, przeciwko AD - Frozen Heart/Iceborn Gauntlet, a zaś przeciwko łatwemu przeciwnikowi - Trinity Force. 

Szczerze mówiąc, to nie wiem, co jeszcze mogę Ci poradzić jeżeli chodzi o grę jako Nasus. 

Opublikowano

streszcze ci
stakuj stakuj i stakuj nie treiduj sie tylko stakuj
jak grasz na ad skladaj armor i dalej stakuj
jak grasz na ap skladaj magic resist i stakuj
potem jak masz wystarczajaco armora i mr kup shena i wtedy pokaz co wystakowales :)

Nie chcesz wydawac realnych pieniedzy a chcesz miec taka sama frajde z gry na ktora bogate dzieci wydaja fortune?
zarejestruj sie w nizej podanym linku zeby zarabiac PKT ktore pozniej mozesz wymienic na dowolna walute w grze.
Za rejestracje z tego linku otrzymacie dodatkowe 30pkt na start. wiecej info PW

xxx

PS. dzieki za reflink :)zgarnij jak najwiecej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...