Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fifa world -różnica formacji

piotrx7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

gram od niedawna w fife world i mam srednich złotych piłkarzy przerabiałyem juz prawie wszystkie formacje  i podpasowały mi 2

4-3-3  i 3-4-3  

chce sprzedac zawodnikow ktorzy nie beda mi pasowali na formacje i kupic nowych do skladu. tylko nie wiem ktora wybrac  która formacja jest na dłuższą metę :)

3-4-3 jest srednia obrona wiec musiał bym kupic dobra obrone na poczatek  ale fajniej sie rozgrywa wiecej w atak leci pilkarzy 

ale doradzcie wy ktora jest opłacalna =)

Opublikowano

4-3-3 To jest taka optymalna. Wg. mnie najlepszą dla Ciebie formacją będzie 4-3-3(4) Z 3 ofensywnymi a nawet 4 ofensywnymi piłkarzami.

Bo tak LS N PS to oczywiście ful atak itd. ŚPO - tutaj jakbyś dodał osobę która ładnie podaje piły + ma zaangażowanie w atak to tak jak już pisałem 4 zawodników w ataku. x2 ŚP z Srednią/Średnią pracowitością to byś miał zapewnioną lepszą obronę jak i jeszcze większy atak ;) Na obronie wtedy wystarczą piłkarze którzy mają średnią pracowitość. A jakbyś miał Wysoką to już elegancko by Ci się grało ;) LO wystawia górną piłą do PS i PS popyla po skrzydle wrzuta na napastnika brameczka :P

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

4-3-3 To jest taka optymalna. Wg. mnie najlepszą dla Ciebie formacją będzie 4-3-3(4) Z 3 ofensywnymi a nawet 4 ofensywnymi piłkarzami.

Bo tak LS N PS to oczywiście ful atak itd. ŚPO - tutaj jakbyś dodał osobę która ładnie podaje piły + ma zaangażowanie w atak to tak jak już pisałem 4 zawodników w ataku. x2 ŚP z Srednią/Średnią pracowitością to byś miał zapewnioną lepszą obronę jak i jeszcze większy atak ;) Na obronie wtedy wystarczą piłkarze którzy mają średnią pracowitość. A jakbyś miał Wysoką to już elegancko by Ci się grało ;) LO wystawia górną piłą do PS i PS popyla po skrzydle wrzuta na napastnika brameczka :P

dzięki za instrukcje :D jak bede robił 4-3-3 zastosuje sie do tego tylko wytłumacz co to 4-3-3(4) co to 4 w nawiasach :) ?

Spróbuj 4-5-1

zaraz zagram i zobacze (niewazne czy wygram przegram) dam znać

Opublikowano

Jest to formacja z ŚPO bo w 4-3-3 jest 5 typów.

4-3-3

4-3-3(2)

4-3-3(3)

4-3-3(4)

4-3-3(5)

Jeżeli Ci to nie podpasuje to pograj na typowe główki formacja 4-3-3(5) Cofnięty lekko napastnik a wysunięte skrzydła. Wtedy dobiegasz do linii końca boiska wrzuta na Środkowego Napastnika i bomba z dyni.

Opublikowano

zagrałem 4-5-1  fajnie sie gra 4-1 wygralem  2 gole normlane 1 karny i 1 rog

podoba mi sie to ze tych 5 pomocnikow dobiega tam prawie do pola jakas akcje mozna zrobic pogram zobacze jeszcze

Jest to formacja z ŚPO bo w 4-3-3 jest 5 typów.

4-3-3

4-3-3(2)

4-3-3(3)

4-3-3(4)

4-3-3(5)

Jeżeli Ci to nie podpasuje to pograj na typowe główki formacja 4-3-3(5) Cofnięty lekko napastnik a wysunięte skrzydła. Wtedy dobiegasz do linii końca boiska wrzuta na Środkowego Napastnika i bomba z dyni.

a da sie w fifie world taka formacje ustawić ? bo wyborze formacji nie ma ;/

i jeszcze zapomniałem sie spytac o formacje

4-3-1-2

4-3-2-1

Opublikowano

A to nwm. Nie posiadam aktualnie Fify World na PC. Brałem informacje z UT 14. Znam tylko te formacje + 4-1-2-1-2 bo nimi grałem.

Opublikowano

4-5-1 teraz grałem wole 4-3-3 ;P

4-1-2-1-2 bardzo słabo mi idzie

4-3-1-2

4-3-2-1

grałem tymi ale chyba zastosuje sie do mniej zmodyfikowanej 4-3-3 z twoim objasnieniem james ;D

zagram 4-3-3 i pewnie przy tym zostane bo 3-4-3 jest fajne ale boje sie troszke o obrone jak mi zjada tych na srodku ;D

@edit

zagram jeszcze raz 4-1-2-1-2 troszke mam lepszych pilkarzy wiec zobacze :)

Opublikowano

rozwazam teraz 4-3-3 i 4-1-2-1-2 bo z lepszymi pilkarzami można fajne akcje robić  i myśle teraz ze 4-1-2-1-2 zostanie zemną fajne rozgranie SPO ładnie pomaga (nawet gola walną ;D ) fajnie sie rozgrywa i DEF jest spoko

@edit

w 4-1-2-1-2 wiem ze cały skład ma być super ale w kolejnosci na kogo zwracać uwage ? bo odrazu wszystkich nie kupie :D

Opublikowano

ja gram 4-5-1 i jest git , wystarczy dobry szpic i graasz na super deff 

formacja spoko tylko mam problem w ataku w polu karnym nie wszyscy dobiagaja a 4-1-2-1-2 mam rozegranie fajne nawet :)

Opublikowano

Bramkarz > Piłkarz do obrony > Atak.

Co do obrony, to aby dany piłkarz miał dobrą pracowitość np. Pepe kosztuje grosze a jest b.dobry bo nie pobiegnie jak David Luiz z akcją. Miałem tak że chciał prostopadłe podanie i zamiast Aguero, Luiz biegnie sam na sam ;p

Opublikowano

fuck ostrzeżenie  kiedyś musi byc 1 raz :P

co do tematu serdecznie dziękuje za wszystkie porady zabieram sie do roboty  poszukam pepe na fifa world zobaczymy ile kosztuje ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...