Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stransze Lagi i 01 FPS

jamal69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

mam problem z rozgrywką w LoL'a wybór postaci i ładowanie gry śmiga ładnie pierwsze dwie do pięciu minut rozgrywki też i mam 55-65 FPS po tych max pięciu minutach lagi takie ze sie ruszyć nie da daje mu za zadanie np iść w jakieś miejsce ruszy dopiero po minucie jak nie późnej i spadają FPS do 01 max 05 nic nie da sie robić niestety ;/ 
może to wina sprzętu mam Lapka HP Pavilion dv7 Windows 7 Home Premium RAM: 3GB (jedna kość 2gb druga 1gb obie innej firmy) Procek: Intel Core i5 M 460 2.53GHz Grafika: Intel HD Graphic 3000 i ATI Mobility Radeon HD 5650 1gb 
CO robić ? prosze o pomoc :(

Opublikowano

Możliwe, że twój laptop korzysta z tej pierwszej karty graficznej, która jest zintegrowana (Intel HD Graphic 3000). 

Sprawdź także, czy lapek nie jest ustawiony w trybie 'eko', często przy takim czymś przełącza się na tą kartę zintegrowaną, gdyż pobiera ona mniej energii. Czytałem gdzieś, że można w biosie zobaczyć, czy przypadkiem Intel HD nie jest ustawiona jako karta graficzna 'primary'. Przeczyść również komputer CCleanerem oraz jakimś programem antywirusowym. 

Opublikowano

Gdzie sprawdzić czy nie jest to "eko" ewentualnie zmienić te opcje z grafiką jestem w lapkach z tymi zintegrowanymi grafami naprawde zielony z góry dziekuje za pomoc ;)

Opublikowano

Szczerze to nie mam pojęcia, ponieważ osobiście nie korzystam z laptopów. Jednak zakładam, że opcja ta umieszczona będzie w panelu sterowania, a zaś tam powinna być zakładka "opcje zasilania", czy coś podobnego. 

Opublikowano

mam ustawioną grafe tą ati i nadal nic zali straszne nic sie nie da zrobić może ta grafika jest trafiona przepaliła sie czy coś ?

Opublikowano

Też tak mam i nie wiem co zrobić. Sciagnij HD Tune -> zakładka error scan i przeskanuj. Możliwe, że dysk ma jakieś realokowane sektory. Inną możliwością jest problem samej gry, możesz reinstalla zrobic lub naprawić LoL`a. Podczas grania odpal HWMonitor i sprawdź jakie miałeś max temperatury, bo to też może być czynnik spadkow fps. 

Dodam, że mam takie problemy tylko na summoner's rift

drugi edit

jednak najprostszy sposób jest czasami najlepszy, naprawa pomogla

4ded300e8f9e4e6b.jpg

Opublikowano

Ja bym powiedział że się lapek przegrzewa, uruchom jakiś test procka i grafiki, jak ci się wyłączy lub spadnie do tych kilku fps to przeczyść go lub oddaj do serwisu gdzie ci go przeczyszczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...