Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami ;/

elozychu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wielki problem , podczas gry mam po 60 fps ale czesto laguje mnie i mam 0 fps wogole nie moge sie ruszyc po czym startuje odrazu , są to przerwy zazwyczaj 3-5 sec lecz zdarzają sie tez dluższe na prawie 30 SEC ! . Myslalem ze mam za malo pamieci ram lecz posiadam 4GB więc juz kompletnie nie wiem o co chodzi . Bardzo prosze o pomoc zmagam sie z tym problemem juz miesiąc i nic dlatego postanowilem napisac to tu . Lola reinstallowałem .

PS. dzwięk wyłączony , wszystkie efekty na LOW oraz grafika bardzo słaba . A i tak mam te lagi :/

Opublikowano

ja tak mialem, przy zasyfionym kompie i prawdopodobnie wirusach, format pomogl na zaciny, ale dalej mam problem z fpsami ;p, cos mi nie wyrabia w kompie niestety

w4x4.jpg

Opublikowano

Przeskanuj cały komputer antywirusem.(polecam AVG)

Przecyść komputer cclenerem .

Sprawdź czy nie ma najnowszych sterowników do twojej karty graficznej .

Opublikowano

Głównie przeskanuj komputer jakimś antywirusem (osobiście polecam Kacpersky) oraz przeczyść komputer CCleanerem. Jeżeli dawno nie czyściłeś komputera od środka, to zrób to, ponieważ jest możliwość, że się po prostu w pewnych momentach przegrzewa i nie wyrabia. 

Opublikowano

Polecam zobaczyć temperatury w kompie i obadć go pod kątem szkodliwego oprogramowania. Zobacz czy nie ma kurzu w wiatraczkach ;D

Opublikowano

Troche pomogło jak go potraktowałem odkurzaczem :D , ale nie wiem czy mozna procesor odkurzaczem pociągnąc czy sie cos nie stanie , jak myslicie moge czy nie ?:P

Opublikowano

Troche pomogło jak go potraktowałem odkurzaczem :D , ale nie wiem czy mozna procesor odkurzaczem pociągnąc czy sie cos nie stanie , jak myslicie moge czy nie ?:P

Nie radził bym...bo jeżeli odkurzacz będzie za mocno ciągnąć xD to zawsze może się coś malutkiego odcepić i gówno nowy procesor do kupienia .
Opublikowano

Dokładnie tak jak up mi też pomogło wyłączenie dźwięków tylko że ja mam 1 GB ramu i lata na średnich na stałych 25 fps :)

Opublikowano

Miałem tak, wystarczyło trochę przeczyścić w środku komputer i po sprawie. To wszystko przez to, że się komputer grzeje.

Opublikowano

Teraz od nowa mam te lagi niezbyt mi pomogło przeczyszczanie bo nie było to perfekcyjnie dokladnie poniewaz boje sie ze odczepia sie jakies kable ktorych mam mnóstwo , ostatecznosc niestety w poniedzialek jade dac go do formatu , bo zadne z tych propozycji wyzej nie pomogly ;/

Opublikowano

Witam mam wielki problem , podczas gry mam po 60 fps ale czesto laguje mnie i mam 0 fps wogole nie moge sie ruszyc po czym startuje odrazu , są to przerwy zazwyczaj 3-5 sec lecz zdarzają sie tez dluższe na prawie 30 SEC ! . Myslalem ze mam za malo pamieci ram lecz posiadam 4GB więc juz kompletnie nie wiem o co chodzi . Bardzo prosze o pomoc zmagam sie z tym problemem juz miesiąc i nic dlatego postanowilem napisac to tu . Lola reinstallowałem .

PS. dzwięk wyłączony , wszystkie efekty na LOW oraz grafika bardzo słaba . A i tak mam te lagi :/

Format.

Jeśli masz większy nośnik pamięci to weź co najważniejsze i format załatwia sprawę.

dudeson.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...