Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedzmin 2 czy Tomb Raidet

LubiePlacki82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,ktora z tych gier bardziej polecacie? Mam tez kilka pytan :

-Ktora ma lepsza fabułe/grafike

-Czy obie gry sie aktywuje na steam ?

-i wogule ktora gra sie lepiej prezentuje ?

NonekPL.png

Opublikowano

Ja bardziej polecam Wiedźmina, bo jestem fanem całego uniwersum.

Tomb Raidery też lubię, szczególnie ten nowy jest dobry, ale W2 jest u mnie wyżej w rankingu.

Obie gry są warte zagrania, jeśli masz dużo czasu na grę to kup W2, jeśli lubisz takie klimaty to się nie zawiedziesz.

W TR też polecam kiedyś zagrać.

Fabułę według mnie lepszą ma Wiesiek.

Jeśli chodzi o grafikę to chyba TR wygląda trochę lepiej, ale i tak obie gry są naprawdę bardzo ładne.

Co do aktywacji na Steam wersji pudełkowych to W2 jest chyba tylko DRM-Free, co do TR nie wiem.

Opublikowano

Wiedźmin 2

Po prostu się nie nudzi!

Przeszedłem wszystkie części Tomb Raider, pierwsza i druga były najtrudniejsze (dużo zagadek i rozkmin przy przechodzeniu gry), i za to je lubiłem. Resztę części przeszedłem bez większych problemów, za to ta najnowsza jest zbyt casualowa, wszystko napisane, tutoriale inne pierdoły... Jedyne co fajnego to strzelanie z łuku do zwierząt i wprowadzenie upgrade do broni.

Wieśka lubię za uniwersum, za możliwość robienia co się podoba, dużo trudnych, wymagających użycia mózgu questów. Dobry system walki (chociaż mógłby być lepszy- zobaczymy jak to będzie z 3 częścią).

Graficznie stoją na tym samym poziomie z lekką przewagą Tomb Raider. Optymalizację Tomb Raider również ma lepszą, bo gra chodzi nawet na komputerach z 2002 roku (mój stary pc). Mimo to polecam Wiedźmina 2. Nie będziesz się przy nim nudził, a grając po 1-3h dziennie, pograsz w niego bardzo długo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...