Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Wybierz swojego skina :)

YoYoDj

Plugin na skiny  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy czekasz na ten plugin ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, witajcie chciałem wam zapowiedzieć plugin na skiny. Przykładowo jak wchodzisz na serwer oczywiście zazwyczaj non-premium jako steve będziesz miał opcje wybrania swojego skinu. Narazie nie mogę jeszcze zdradzić jak to się będzie odbywać, ponieważ mam parę pomysłów ale jednym z nich jest:

Wpisujesz komendę /skin (i nazwa gracza premium który ma skina)

to jest akurat banalny pomysł i niektórych trochę może zasmucić więc kolejnym pomysłem jest wybieranie skinów swoich zrobionych ;)

oczywiście tego już akurat nie mogę zdradzić co i jak ale myślę że plugin spodoba się wielu graczą i serwerą.

PS. Być może będę potrzebować jednej osoby nad doradzaniem mi jako oczekiwanie gracza, i plugin narazie nie ma nazwy więc będę wdzięczny jak pomożecie mi coś wymyśleć :).

Jeśli macie pytania pytajcie z przyjemnością odpowiem.

Opublikowano

Plugin wydaje się fajnym dodatkiem, jednak mi nie podoba się piractwo, więc skiny dla non premium - dla mnie głupota. Dostaniesz lajka za chęci.

PS Jeżeli w tytule tematu dajesz [DL] musi się tam znajdować download ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Hm.. Ciekawe. Możesz zrobić tak jak mówiłeś tylko mogło, by być coś w stylu /skin ID . Te ID miał by każdy skin wrzucony przez nas. Co do nazwy to możesz nazwać SkinChanger albo MySkins .

Opublikowano

@up

Plugin wydaje się fajnym dodatkiem, jednak mi nie podoba się piractwo, więc skiny dla non premium - dla mnie głupota. Dostaniesz lajka za chęci.

PS Jeżeli w tytule tematu dajesz [DL] musi się tam znajdować download ;)

Pozdrawiam

1. Download będzie jak plugin ukończę.

2. Piractwo ;) tia będę musiał się dokładnie dowiedzieć ponieważ jak mojang będzie miał do mnie coś to będę musiał przerwać prace nad pluginem :(

Hm.. Ciekawe. Możesz zrobić tak jak mówiłeś tylko mogło, by być coś w stylu /skin ID . Te ID miał by każdy skin wrzucony przez nas. Co do nazwy to możesz nazwać SkinChanger albo MySkins .

1. /skin id może być ciekawe jest dużo pomysłów więc ciężko podjąć decyzję jednak odrzuciłem na wrzucanie swoich skinów.

2. Nazwa MySkins ciekawe ale może będzie się nazywał ChooseSkin 

/skin (i nazwa gracza premium który ma skina)

To będzie bezsensu, gracze będą mieli skiny innych, powiedzmy:

Będzie gracz z premium, a tu nagle wszyscy wpisują jego nick i mają skin, na takim serwerze napewno bym nie zagrał...

Już lepiej będzie zrobić coś takiego że będzie kilka skinów do wyboru bądź tak jak pisałeś tworzenie własnych skinów.

Pozdrawiam

Tak może i masz racje ale mojang prawodpodobnie będzie miał do mnie jakieś te że nie zarabiają na tym że wiesz itd
bo oni głównie zarabiają na skinach ale z drugiej strony też masz racje chyba zostaje się tylko opcja
/skin i ID
Opublikowano
/skin (i nazwa gracza premium który ma skina)

To będzie bezsensu, gracze będą mieli skiny innych, powiedzmy:

Będzie gracz z premium, a tu nagle wszyscy wpisują jego nick i mają skin, na takim serwerze napewno bym nie zagrał...

Już lepiej będzie zrobić coś takiego że będzie kilka skinów do wyboru bądź tak jak pisałeś tworzenie własnych skinów.

Pozdrawiam

Opublikowano

@up

Tak myślę i myślę i stwierdzam, że bez modyfikacji klienta tego nie zrobisz :3

Jest to możliwe ale będzie do tego pluginu wymagany plugin spoutcraft plugin dzięki któremu my twórcy pluginów możemy robić mody serwerowe :)

Opublikowano

No.. będzie to fajny dodatek do gry.. :)

## BLOOMY

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...