Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cod strasznie muli, problem i to wielki problem.

Okrzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

już jakoś od ponad roku mam problem z moim cod'em, do niedawna nie mogłem dosłownie w nim nic zrobić, jeśli tylko chciałem zatwierdzić jakąś zmianę w opcjach

gra momentalnie się zwieszała, był brak odpowiedzi i jedynym sposobem na wyłączenie było odpalenie menadżera zadań...

Wczoraj postanowiłem sobie usiąść nad tym na spokojnie, pokombinowałem i udało mi się odpalić go chociaż żeby zmienić tę pieprzoną rozdzielczość z najniższej..

Ale niestety musiałem poczekać z minutkę, tracąc przy tym sporo nerwów.. Następnie przeszedłem do tworzenia klasy, gdy wykonuję jakiekolwiek ruchy myszką chcąc najechać na jakąś klasę

bardzo się wszystko muli, czasem nie w sposób trafić w daną klasę..

Gdy już udało mi się odpalić grę, ładowanie zajęło wieczność, pasek stał praktycznie w miejscu, w samej grze też katorga, gra się niesamowicie przycinała i lagowała..

Przed błędem nie miałem ani jednego problemiku, najmniejszego ku*wa problemiku...

Nie wiem, od tamtej pory naszło chyba z 10 aktualizacji i żadna nic nie dała. Podejrzewam że to coś z plikami gry, albo ze steam'em..
Orientuje się ktoś może gdzie mógłbym w 100% zresetować wszyściutko dotyczące cod'a?

I tak może dodam, że przed problemem użyłem jeszcze cheat'a na bronie/perki/sygnatury/emblematy etc etc.. Czyżby to mogło tak namieszać w tych plikach?

Opublikowano

@ref.

Czyli widzę, że jestem jakimś przypadkiem jednym na milion, to prawie jak być wyjątkowym <3

A teraz tak na serio, jeśli nie tutaj, to poleci ktoś może jakieś najpopularniejsze, najbardziej oblegane przez znawców forum cod'a? Może tam znajdę kilka porad.

Opublikowano

Pisałem przecież, że wcześniej wszystko dobrze chodziło, ostatnio nawet kartę i zasilacz zmieniłem i zero zmian..

Opublikowano

Nie pisałeś ,że kiedyś działał dobrze tylko napisałeś ,że masz problem od roku. 

Tak czy siak czemu nie podasz specyfikacji ? Może być to kluczem do rozwiązania problemu.

Wystarczy ,że podasz procesor ,kartę graficzną i ram.

Opublikowano

Reinstalowałeś gre?

kilkanaście razy wręcz, sir.

Nie pisałeś ,że kiedyś działał dobrze tylko napisałeś ,że masz problem od roku. 

Tak czy siak czemu nie podasz specyfikacji ? Może być to kluczem do rozwiązania problemu.

Wystarczy ,że podasz procesor ,kartę graficzną i ram.

AMD FX-4100, czterordzeń każdy po 3,6 GHz'a

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 650 Ti

Ale raczej jestem za zwróceniem się na jakimś popularnym forum cod'a. Wątpię że coś z tego wyciągniecie.

Opublikowano

No to wymagania sprzętowe są spełnione ,nie mam więcej pomysłów czego to może być przyczyna. Ja tak miałem jak odpalałem grę przez ikonę z pulpitu/steam. Wiem ,że to do jednego prowadzi ,ale gdy odpalałem grę z miejsca gdzie ją mam za instalowaną takiego problemu nie było.

Opublikowano

No to wymagania sprzętowe są spełnione ,nie mam więcej pomysłów czego to może być przyczyna. Ja tak miałem jak odpalałem grę przez ikonę z pulpitu/steam. Wiem ,że to do jednego prowadzi ,ale gdy odpalałem grę z miejsca gdzie ją mam za instalowaną takiego problemu nie było.

Aż poczułem, że to ma sens, dzisiaj to sprawdzę ;)

Stery do grafiki aktualne?

Ba, że aktualne. Zawsze były, i nawet jak odinstalowałem to bez zmian.

Opublikowano

Ale masz sterowniki aktualne, bo Ci tak menedżer urządzeń pokazuje, czy z oficjalnej strony producenta wiesz, że są najnowsze? Bo menedżer urządzeń chyba zawsze pokaże Ci, że masz aktualne. Przy zmianie karty graficznej usunąłeś stare stery od karty i zainstalowałeś nowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...