Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z localhostem i MySQL [POMOCY]

MnichuKochaBoty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Mam taki nie fajny problem :P

Zrobiłem swój serwer Shakes & Fidget i chciałem go wrzucić do internetu, więc założyłem stronę na ct8.pl ponieważ większość polskich serwerów właśnie tak jest umieszczona :)

Wrzuciłem pliki na serwer tj. request.php, index.php, config_cfg.php i foldery res, local, legal

Pliki są umieszczone: Domain ---> s1priv.ct8.pl ---> Public_html ---> i tu są te w/w pliki

W plikach request.php i config_cfg.php zmieniłem localhost na link serwera tj. s1priv.ct8.pl, ale po wpisaniu w przeglądarkę wyskakuje czarny ekran :( Próbowałem to naprawić, ale nic nie pomaga :( Szukałem też na forum i znalazłem taki plik "naprawa.rar" podmianiałem, ale też nic :( Jak to prawidłowo zrobić??

I jeszcze jedno :P

Za pomocą programu xampp trzeba zrobić bazę danych MySQL o nazwie sfgame i zaimportować tam plik sfgame.sql

Robiąc bazę danych na ct8.pl musiałem ją nazwać s1priv_sfgame bo bez s1priv_ nie mogłem :(

Logicznie myśląc trzeba  zmienić bazę danych w pliku request.php i jest to linijka:

$db = new PDO ( 'mysql:host=localhost;dbname=sfgame;charset=utf8', 'root', '');

Tylko teraz sprawa, co gdzie wpisać i jak pozmieniać żeby wszystko działało ?? :)

Może pytania są dla was proste, ale naprawdę zanim to napisałem długo się sam męczyłem żeby to zrobić i jednak się poddałem, proszę o pomoc :)

Opublikowano

Nie dubluj tematów!!!  <_<

Sorki, błąd 404 wyskoczył ;/

Zle dane wprowadziles :) w reqest niema byc localhost tylko to z ct8

No już poprawiłem i działa :) Tylko w plikach jest ustawione, że serwer ma być po polsku, a jest po niemiecku, jak to naprawić??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...