Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Coś lepszego niż Ashe

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przez 3 ostatnie dni gram ciągle Ashe, większość gier wygląda tak że przez pierwsze 15 minut kilka osób zabije jeśli sie uda. I gdy kupie już 2-3 itemy leci masa trupów .Większość postaci ucieka jeśli po 2 strzałach nie ma 2/3 hp. MOŻE MI SIE TRAFIAJĄ TAKIE NOBKI :D

Więc pytanie do was jaka jest lepsza postać która strzela z daleka, i jest pod AD ??

Myślałem o Twitchu lub Vayne 

Kto lepszy, bądź jeśli jest jeszcze lepsza postac to jaka ?

Mam 22 lvl, cena nie gra roli pogram to kupie :D

Generator mi nie działa :/ Nie otwierają mi sie spoilery 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Bardzo polecam Caitlyn.

+ Największy range, oprócz rakietej Jinx.

+ Przyjemna farma.

+ Mocny poke z Q, passywki.

+ Klatka stunuje

+ Escape pod 'E', oraz slow.

+ Ulti samo naprowadzające.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Tak jak up powiedział to Caitlin jest dobra polecam.

A może quinn ? Nie wiem czy jest pod AD czy pod AP nigdy nią nie grałem ale dziś mnie co po chwile rozwalała gdy grałem ashą nic nie mogłe zrobić . A w połowie meczu mój cały team miał z nią problemy xD

Opublikowano

Vayne:

-bonus do AD

-mocny late game

-true DMG

-akrobacja

-niewidka

-harass

-mechanizm escape

-odepchnięcie

-stun

Opublikowano

Jak dla mnie Sivir:

-Q- dobry poke

-W- dobre do team fight'ów i łatwe do farmienia

-E- broniące przed stunami, silence'ami itp. 

-R- dobry escape a z połączeniem z W daje fajną szybkość ataku

- Dobrze zbudowana potrafi zabić nawet najbardziej nafeedowanego przeciwnika

Opublikowano

Polecam Vayne
-Q Akrobatyka robi obrót (Gdy na przeciwnika są nałożone te 2 metalowe krążki,na 3 robisz Q to masz 2x większy dmg)
-W (No to te krążki,podwójny DMG)
-E Stun Oczywiście jeżeli przeciwnik uderzy w ściane/wieże/itd.
-R Podwójny zasięg kuszy,gdy używamy Q Vayne robi się niewidzialna.
W skrócie jest nią łatwo wycarrować grę. :)

Opublikowano

Vayne bym Ci nie polecał, jest to co prawda bardzo dobra postać zwłaszcza do rozpier*alania tanków, ale biorąc pod uwagę Twój lvl i to, że dopiero zacząłeś to możesz mieć problem z opanowaniem jej. Ze swojej strony poleciłbym Caitlyn - jest to bardzo dobry adc dla początkujących głównie dlatego, że ma dosyć dobry range dzięki któremu nie musisz się zbyt bardzo wychylać, no i poza tym wiele innych zalet które wypisał już ktoś wyżej. Bierz Caitlyn i się nie zastanawiaj ;)

Opublikowano

Caitlyn, koledzy wyżej napisali dlaczego.

Vayne będzie dla ciebie za trudna, ma ona bowiem krótki zasięg, przez co wczesna faza gry u niej jest strasznie słaba, ale gdy dożyje do Late to sieje pogrom, ale trzeba umieć się dobrze pozycjonować i używać dobrze jej skilli, bo źle użyty skill może pomóc przeciwnikowi (Źle wycastowane E pomoże przeciwnikowi uciec).

Polecam także Sivir, bardzo upierdliwa, jeżeli nauczysz się używać jej spellshielda to żaden grab, ani stun ci niegroźny, tylko musisz wiedzieć kiedy go używać.

Opublikowano

Polecam Ci Tristanę którą mainuje aktualnie;;

+ Świetne W (escape i do dobijania przeciwników gdy sa pod towerem a ty masz od ciula many)

+ Ult, wbijasz się z W za nich i do teamu przeciwnego ADC, teamfight wygrany

+ Fajne skórki ma :D Firefighter *-*

+ Łatwo się farmi dzięki W

+ Masz zwiększony attack speed przy użyciu Q co daje ci większe szanse na 1v1 z przeciwnym ADC.

Opublikowano

Caitlyn. Dziwi mnie, że nie została wymieniona Jinx - bardzo dobra postać. Dobry dmg, ulti nawet podobne do Ashe.

Opublikowano

Lucian

+ harras

+ niezły dmg

+ świetne combo

+ duży DMG z ult

+ dobry roam

+ mobilny

Opublikowano

Każdy dostaje Like :)

Myśle nad Caitlyn bo ją polecacie.

No 22 lvl to jeszcze aż takiego skila nie mam więc może prawda Vayne może być za trudna

Zobaczymy jaka jutro będzie rota, może któraś z wymienionych postaci tam będzie 

Jak ktoś coś jeszcze chce dodać to piszcie :) 

Opublikowano

Każdy dostaje Like :)

Myśle nad Caitlyn bo ją polecacie.

No 22 lvl to jeszcze aż takiego skila nie mam więc może prawda Vayne może być za trudna

Zobaczymy jaka jutro będzie rota, może któraś z wymienionych postaci tam będzie 

Jak ktoś coś jeszcze chce dodać to piszcie :)

Lepiej stawiać sobie wyżej poprzeczkę,pograsz Vayne na botach później normal i w tri miga ogarniesz ją.Nie jest to aż tak bardzo trudna postać,nie którzy wyolbrzymiają. 

Opublikowano

Twitch z odpowiednim buildem bardzod dobry. Parę gier temu gość rankeda carryował. jak w early podłapiesz 2 - 3 fragi to potem w tfach z ultem jak się ścisną to na lini strzału 1/3 hp zjeżdżasz tylko musisz trochę dalej stać (bo positioning, wiadomo) jedyna jego wada to strasznie papierowe early. Ma nawet dobry escape bo niewidka i jak ogarniasz możesz iść nim na wszystkie linie.

Opublikowano

Potrenuj sobie sivir

Asha jest lepsza niż sivir ale też jest dobra .

Ja jeszcze polecam twicha nie wiem czy ktoś ci go proponował bo nie czytałem . Pograj twichem na botach kiedy będziesz lepszy to na normala.

Opublikowano

Jinx i Caitlyn - moim zadaniem 2 najlepsze adc w lolu :) mocno polecam a jak ci się nie chce grać adc to ashe możesz iść na support :))

Opublikowano

Mówicie że ashe taka chujnia, ale jakoś grałem nią 3 dni i ciągle na + staty 25/3/10 itp 

Kupuje Vayne, pogram na botach to ogarne co i jak 

Do zamknięcia 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...