Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać, żeby wygrać ?

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie, jaką taktykę najlepiej obrać by szybko zabijać przeciwników ? Nie wiem dlaczego, ale nie umiem nadążyć za teamem, oni mają po 15-20 killi a ja tak z 4-5.....

Don't hejting please - zacząłem w to grać pare dni temu.

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Graj postacią mobilną na midzie(Zed) i roamuj lub w jungli np. Kha'zixem czy Lee Sinem .

co ty pierdolisz??? zed/lee dla takiego newbie? albo jungla? puknij sie w leb

@topic

graj masterem yi, ashe, garen, annie, sa to postacie odpowiednie dla ciebie, zwlaszcza master, latwo lapac kille

Opublikowano

co ty pierdolisz??? zed/lee dla takiego newbie? albo jungla? puknij sie w leb

@topic

graj masterem yi, ashe, garen, annie, sa to postacie odpowiednie dla ciebie, zwlaszcza master, latwo lapac kille

Wg. mnie na początku można się uczyć grać owymi postaciami,lee sinem wystarczy żeby ogarnął rzucanie Q i nauczył się robić combo a Zed/Kha są na prawdę łatwymi postacami,nawet może pójść tym Kha'zixem na bota czy top'a.

Opublikowano

graj postaciami latwymi i z duzym dmg :) nie martw sie ze maja wiecje killi, pewnie graja w to dlugo i maja inne konta ,a ty dopiero zaczynasz :) zakup sobie mastera yi , teemo , garena ;d sa latwi i latwo sie lapie kille :) nie martw sie jak cie beda wyzywac od kserow itd,graj swoje ;d

baner.png

Opublikowano

Kup sobie dariusa i napierdzielaj penty z samego ulta... Na newbie się zda ten champ szczególnie, że w bronzie sie nim caruje i widywałem zbanowanego dariusa niekiedy :D 

dobry pusch

dmg z dupy

tiamat i składasz każdego

ultem wygrywasz gre

Opublikowano

@up 1,3 i 5

Jagbyście czytali że zrozumieniem to byście zauważyli ze napisał „zacząłem w to grać pare dni temu” więc chyba nie ma tyle IP by sobię kupić Lee Sina i Zeda oni się niedługo kończą i nie będą darmowi(czy lee sin jest darmowy to nie wiem)

@topic

Ja polecam grać asha,masterem i garenem kosztują 450 IP i są op a jeżeli chcesz kile to polecam mastera (ciekawostka ulepszaj cały czas q masterem)

Opublikowano

A ja ci jeszcze powiem ze nie masz co sie dziwic bo wiekszosc nowych kont w tym momencie to tak naprawde gracze majacy 30 lv i robiacy nowe konta..

Jesli juz chodzi o postaci to takze polecam Mastera Yi.

Opublikowano

Możesz sobie grać Annie. Bardzo dobry supp lub midder. Nie masz lvla, więc na topie też pograsz :D.

Łatwo się nią farmi i ma nieziemski burst :3. Jedeny minus to słaba mobilność. 

Opublikowano

Ojej !!! Po pierwsze w tej grze nie chodzi o fragi hello? Jak chcesz wygrywać, to musisz rozmawiać ze swoim teamem, jeśli ktoś się wyzywa z kimś to uspokój ich , trzeba dążyć do współpracy! Możecie mieć dobry team powiedzmy, że wygrywacie z przeciwnym 20 do 5 w killach, ale co z tego? przychodzi late game, a wy się kłócicie bo dobrze gracie na linii ale teamfigty to nie wasza bajka, wtedy trzeba jakoś ogarnąć team pokierować nimi, podjąć jakąś decyzje, i tutaj brakuje mi komunikacji, bo na czacie jeszcze jak ktoś szybko pisze to daje radę ale jak nie to ciężko ;d Chodzi o to, że kiedy się z kimś bijesz, i zostaje dla przeciwnika 5 hp a z tyłu masz swojego kolege, który też ma 5 hp i zaraz padnie, to powinieneś się cofnąć i mu pomóc ! To buduje team, o to tutaj chodzi, wzajemna pomoc, lepiej jest pomóc komuś i żeby miał staty 0/0 niż 0/1 może ta jedna śmierć to nic, ale na prawdę jeśli potem nie wyrówna statów na + to psychicznie jest ciężej, gorzej mu idzie, i na pewno nie wolno kogoś atakować wyzwiskami czy czymkolwiek, chociażby miał staty nawet 0/20 ( no chyba, że już widać że specjalnie to robi, ale w takim przypadku po prostu go olać nie skupiać się na wyzywaniu go :P ) To tak po krótce co myślę :P A jeżeli chcesz postać, którą wyccarujesz teamfighty, to bierz coś co dobrze zgrywa się z Twoim teamem, ja pamiętam jak kiedyś ciągle grałem Fiddlestickiem :P wpadam na ulcie i praktycznie robię teamfight, dogadaj się z teamem chociaż po części, jakie bierzecie postacie, aby chociaż troszkę ze sobą współgrały. Dziękuje za możliwość wypowiedzenia się :D

Opublikowano

Wg. mnie na początku można się uczyć grać owymi postaciami,lee sinem wystarczy żeby ogarnął rzucanie Q i nauczył się robić combo a Zed/Kha są na prawdę łatwymi postacami,nawet może pójść tym Kha'zixem na bota czy top'a.

Właśnie Kleas ma tutaj rację.

Najlepiej kupić jakiegoś trudniejszego, silniejszego i droższego championa, gdyż nauczymy się nim lepiej grać. Ja niby tak zacząłem przygodę z League of Legends. Marzyłem, aby moja pierwszym champem był Yasuo i tak się stało. Zbierałem, grałem tylko Championami z Rotacji i udało mi się w końcu uzbierać na Yasuo. Potem już było z górki. Musiałem zagrać z 2 mecze na botach, by poznać jego technikę, skile i refleks, który jest potrzebny do rzucania Ściany Wichru.

Ale mniejsza o to.

Kup sobie takiego Lee Sina lub Xin Zhao i idź nim na junglę. Wystarczy dobry bulid i jesteś nie do zabicia xD

34xi1itwtu8v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...