Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Robię skrypty WASZE POMYSŁY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszcie na dole jakie mam zrobić skrypty
Nie taki np, na gildie

Przykład
Nazwa:
Opis:

PS ZROBIŁEM TEN TEMAT BO SIĘ UCZE PISAĆ SKRYPTY!

Skrypty do tej pory co napisałem:

Opublikowano

Achiwmenty. Tzn. Dokładnie Chodzi Mi O Achiwmenty Na SkyBlock.Np Gracz po Wykopaniu Tam 100 Cobbla Pisze "Gracz %player% zdobył osiągnięcie Kopacz (100)"

+Źebm Mógł Sb Sam Dodać Jakieś Nowe :)

Opublikowano

Achiwmenty. Tzn. Dokładnie Chodzi Mi O Achiwmenty Na SkyBlock.Np Gracz po Wykopaniu Tam 100 Cobbla Pisze "Gracz %player% zdobył osiągnięcie Kopacz (100)"

+Źebm Mógł Sb Sam Dodać Jakieś Nowe :)

Po 1 Używaj

przykładu

po drugie jakie achivmenty ?

na chacie?

czy takie jak na single?

Opublikowano

Więc Tak:Gracz wbja na SERWER no tam gra gra i np Po wykopaniu 100 Cobbla Dostaje Jakieś Tam Osiągnięcie.Po Zcięciu 20 Bloków Drewna Kolejne Osiągnięcie.Na Chcacie zeby takie coś pisało..

Opublikowano

Nazwa: Logowanie
Opis: Gracz z premium nie musi się logować ani rejestrować, a gracz bez premium musi ;)

Jeśli pomogłem zostaw lajka ↗

Opublikowano

@up Ta,jak on zaczyna jeb*ij się w łeb

@brodziu16

variables:
	{stone.%player%} = 0

on break of stone:
	add 1 to {stone.%player%}

if {stone.%player%} is equal to 100:
	broadcast "%player% zdobyl achivment  &a(Kopacz)"
Opublikowano

nazwa : hardcore

opis: pod dednieciu gracza skrypt ma mu dawac zablokowanie konta na 7 nie takie komenda tempban tylko przez variables i tp

Opublikowano

@brodziu16

variables:
	{stone.%player%} = 0

on break of stone:

Nie to akurat proste bo to robiłem tylko że if coś mi nie działał

@topic

RESZTE ROBIE TYLKO MUSZE OGARNAC CAS

@ref

Nazwa: Logowanie

Opis: Gracz z premium nie musi się logować ani rejestrować, a gracz bez premium musi ;)

Nie da sie w skip

A jeżeli sie da to nie umiem czytaj początkujące ..

Opublikowano

@brodziu16

variables:
	{stone.%player%} = 0

on break of stone:

A Powiesz jak dodać więcej Takich Osiągnięć ?

Opublikowano

@brodziu16

variables:
	{stone.%player%} = 0

on break of stone:

Bardzo słaba optymalizacja, po pierwsze nie ma zmiennej, która sprawdza czy osiągnięcie zostało odblokowane, jeśli nie, to "add 1 to {stone.%player%}. Inaczej każdy wykopany klocek to kolejne niepotrzebne bajty do pliku variables a to przy dużej ilości graczy może mieć wpływ na płynność skripta. Co do "achivment" to pisze się "achievement" a gdy to sprawia trudność to po prostu "Osiągnięcie".

Dam też jedną propozycje :

Nazwa: MoreBoss

Opis: dodanie kilku przeciwników o ponadnormalnych zdolnościach, np EnderZombie który co losowy czas teleportuje się w pobliżu gracza, lub Szkielet siedzący na dowolnym mobie z efektem speed.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Nie bede dzisial robił jeste zmeczony

Bardzo słaba optymalizacja, po pierwsze nie ma zmiennej, która sprawdza czy osiągnięcie zostało odblokowane, jeśli nie, to "add 1 to {stone.%player%}. Inaczej każdy wykopany klocek to kolejne niepotrzebne bajty do pliku variables a to przy dużej ilości graczy może mieć wpływ na płynność skripta. Co do "achivment" to pisze się "achievement" a gdy to sprawia trudność to po prostu "Osiągnięcie".

Opis: dodanie kilku przeciwników o ponadnormalnych zdolnościach, np EnderZombie który co losowy czas teleportuje się w pobliżu gracza, lub Szkielet siedzący na dowolnym mobie z efektem speed.

Dla początkującego?

Opublikowano

Mam mało czasu na skripty,majnkrafty,i inne coś

Szkoła,Turnieje,Treningi i ch*j co innego

Nie ucze sie  skrypta i nie robie dawno skryptów

Więc ciągle trace wiedze o skrypcie

nq :)

Opublikowano

nazwa : hardcore

opis: pod dednieciu gracza skrypt ma mu dawac zablokowanie konta na 7 nie takie komenda tempban tylko przez variables i tp

Jestem w trakcie robienia ale tak jak mówiłem dzisiaj już nie będe robił

Opublikowano

@brodziu16

variables:
	{stone.%player%} = 0

on break of stone:

Nie Działa :(

Opublikowano

Ja daje ci wyzwanie napisania:

>> GunGame <<

Krótki Opis: Gra w której każdy kill zapisuje się na pasku (oczywiście tylko na 1 rozgrywkę), za zabicia zdobywasz lvl, a za lvl coraz to lepsze eq. Kto zdobędzie maksymalny lvl (czyli np: 20) wygrywa rozgrywkę i zdobywa punkty, które potem może wymienić na efekty potek podczas gry.

Opublikowano

Ja daje ci wyzwanie napisania:

>> GunGame <<

Krótki Opis: Gra w której każdy kill zapisuje się na pasku (oczywiście tylko na 1 rozgrywkę), za zabicia zdobywasz lvl, a za lvl coraz to lepsze eq. Kto zdobędzie maksymalny lvl (czyli np: 20) wygrywa rozgrywkę i zdobywa punkty, które potem może wymienić na efekty potek podczas gry.

Ale gdzie na pasku?

i jak ma zmienić czym?

Może napisze ale czytajcie prosze

że dopiero ucze sie potrafie coś takiego zrobić i zrobie daj mi 2 dni bym zrobił to szybcciej ale narazie nie mam czasu!

{SZKOŁA}

Opublikowano

Nazwa: Różdżki.
Opis: Blaze rod nazwany Rozdzka Piorunow strzela piorunami, nazwany Rozdzka Fireballi strzela fireballami, nazwany Rozdzka Jajek strzela jajkami, nazwany Rozdzka Sniezek strzela śnieżkami.

@offtopic

Jest to jedynie takie mini-wyzwanie dla Ciebie - jesteś początkującym.

f

Opublikowano

Bezsensu, jak się uczysz pisać to najważniejszy jest pomysł, nic więcej.

@Up

CookieClicker - Gra w której klikasz ciastko, nabijasz pkt, kupujesz różne budowle (fabryki etc.), zdobywasz doświadczenia, przyspieszasz produkcje ciastek.

Opublikowano

Bezsensu, jak się uczysz pisać to najważniejszy jest pomysł, nic więcej.

@Up

CookieClicker - Gra w której klikasz ciastko, nabijasz pkt, kupujesz różne budowle (fabryki etc.), zdobywasz doświadczenia, przyspieszasz produkcje ciastek.

Dzięki

Temat można zamknąć :)

nie będe robił raczej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...