Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer VPS Humanitee - czy da radę?

SolidMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki, teraz trochę pytań:

Czy do postawienia na 100 slotów trzeba licencji?

Jeśli bym postawił na te 100 slotów to byłyby lagi?

Jak ustawić ilość slotów? Szukam w internecie i nie mogę znaleźć, albo nie umiem szukać

Ta oferta ma nielimitowany transfer?

Opublikowano

Dzięki, teraz trochę pytań:

Czy do postawienia na 100 slotów trzeba licencji?

Jeśli bym postawił na te 100 slotów to byłyby lagi?

Jak ustawić ilość slotów? Szukam w internecie i nie mogę znaleźć, albo nie umiem szukać

Ta oferta ma nielimitowany transfer?

1 i 3. Musisz posiadać licencje Non-Profil lub płatną. Non Profit posiada 512 slotów :)

2. prc1fm.jpg

Żeby w to wejść wystrarczy wejść na samą górę ts3 i masz taki kanał z nazwą serwera, prawy przycisk myszy -----> Edit Server Virtual i dalej masz na obrazku :)

PS Chyba pomogłem

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dzięki

Wiesz kiedy można rejestrować licencje non-profit, bo teraz nie można i czy trzeba do tego mieć swoją stronę internetową?

Opublikowano

Z racji że humanitee jest jakby zamknięte, mają przerwę do czerwca/sierpnia.Poszukuję innego vps'a.Czy VPS Classic 1 z ovh.pl da radę?

Opublikowano

Zostanę przy ovh.Jaki system wybrać?

Mam do wyboru Debian 6 (Squezee) i Debian 7 (Wheezy)

Lepiej wziąć system x86 czy x64 ?

I jaką lokalizację wybrać, mam do wyboru:

Europa > Roubaix (FR)

Ameryka północna > Reauhrarnois (CA)

Europa > Starsbourg (FR)

Opublikowano

Weź x64 i  Europe. najlepiej Roubaix, chociarz nie popieram maszyn z Francji, lepsze z Polski lub Niemiec

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Język zostawić angielski czy zmienić na polski ?

Jak rozumiesz po angielsku to zostaw sobie, to chyba logiczne

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Weź x64 i  Europe. najlepiej Roubaix, chociarz nie popieram maszyn z Francji, lepsze z Polski lub Niemiec

Kolego czy odrobiles przyrode? Siedzisz i wmawiasz biednym ludziom glupoty...Francja jest jednym ze swiatowych liderow IT, a jesli chodzi o serwery mintshostu to polecam jak masz mocne nerwy i jakakolwiek wiedze na temat linuxa, bo piszac na support odpisza cos w stylu "jestem koniem nie moge ci pomoc" czyli 0 pomocy ;) Znacznie lepiej wyjdziesz kupujac serwer np. w

http://www.hetzner.de

Daja mozliwosc dokupienia plesk panelu lub cpanelu za grosze, ktore pozwalaja zaoszczedzic mase czasu przy pracy na serwerze linux, nie musisz sie bac o ping, poniewaz wczesniej mialem serwer dedykowany z hosteamu(polska), a po zmianie na hetzner(szwabowo) ludzie maja mniejszy ping niz z polskiej serwerowni (it's a kind of magic) jesli planujesz cos wiekszego to warto zastanowic sie nad serwerem dedykowanym, ale na poczatek wiadomo ze nie wiesz na czym stoisz i nie chcesz inwestowac zbyt duzej sumy, z mojego doswiadczenia moge Ci doradzic, ze z samego serwera TS3 nie ma kokosow, ale jak podepniesz pod to serwer jakiejs gry to zaczyna sie robic ciekawa sumka ;) Dlatego musisz sam sobie odpowiedziec czy chcesz placic miesiac w miesiac i nic na tym nie zarabiac czy ogarnac ekipe ktora sie zna na serwerze jakiejs gry online i wykupic serwer dedykowany na ktorym postawisz TS3+ serwer.VPS dziala w chmurze, wiec jesli gdzies atakowany jest inny VPS Twoj tez obrywa, takze zdecydowanie lepszym wyborem bedzie nawet najtanszy serwer dedykowany(nie, nie pracuje w hetzner, nie , nie placa mi za reklame ;D)

tsmet.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...