Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać i jakie wyposażenie zamontować

damian120796

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam  pytanie czy może ktoś mi napisać taki mały poradnik jak zrobić scouta czołgiem luchs (IV tier) lub hellcat  jakie dać perki sprzęt itp.Daje like 

Opublikowano

A i jaki czołg według Ciebie jest lepszy do zabawy w scouta luchs czy hellcat ? I na czym polega scout   aktywny i pasywny ?

Opublikowano

aktywny spot czyli jestes caly czas w ruchu i wykrywasz przeciwnika

pasywny stoisz w krzaczku i wykrywasz wroga i w odpowiednich warunkach strzelasz

hellcat jest swietny w pasywnym spotowanie

lunch to tylko aktywny bo szkoda marnowac jego mobilnosc

860331433165800174608.png

Opublikowano

A i jaki czołg według Ciebie jest lepszy do zabawy w scouta luchs czy hellcat ? I na czym polega scout   aktywny i pasywny ?

Myślę, że up wyjaśnił, ale chciałbym coś dodać.

W spocie pasywnym, czyli staniu w krzaczku najbardziej liczy się zasięg widzenia i kamuflaż, dlatego Hellcat jest do tego stworzony. Aby wspomóc te 2 efekty montuje się siatkę oraz lornetkę.

W spocie aktywnym najbardziej liczy się mobilność, szczególnie zwrotność, oraz zasięg widzenia (lecz to jest tutaj mniej ważne). Ten rodzaj podświetlania jest dużo bardziej ryzykowny, ponieważ ratuje nas tylko mobilność i jesteśmy cały czas narażeni na ostrzał wroga. Tutaj montuje się głównie osłoniętą optykę, ponieważ bez przerwy dodaje 10% zasięgu widzenia. 

Opublikowano

hellcat to td nie scout , 

w spotowaniu najwazniejsze jest zasieg widzenia i kamuflaz ... wyposazenie to : optyka , siatka , lornetka , 

sama taktyka jest na ogol podobna : na poczatku robisz rundke i wykrywasz wrogow  , nastepnie podjezdzasz w krzaczek i swiecisz , oczywisnie sa mapy jak typu prochorowka  gdzie caly czas podjezdzasz i swiecisz , w mapach miejskich robisz rundke zeby wykryc i sie chowasz  ... jak sie robi luka na mapie jedziesz po arte lub robisz plecy niedobitkom 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

hellcat to td nie scout , 

w spotowaniu najwazniejsze jest zasieg widzenia i kamuflaz ... wyposazenie to : optyka , siatka , lornetka , 

sama taktyka jest na ogol podobna : na poczatku robisz rundke i wykrywasz wrogow  , nastepnie podjezdzasz w krzaczek i swiecisz , oczywisnie sa mapy jak typu prochorowka  gdzie caly czas podjezdzasz i swiecisz , w mapach miejskich robisz rundke zeby wykryc i sie chowasz  ... jak sie robi luka na mapie jedziesz po arte lub robisz plecy niedobitkom 

Co Ty pie... Mówisz... 

Siatka i lornetka na aktywnego spota? Kpina... W moim poście jest wszystko dokładnie wyjaśnione, nie wprowadzaj użytkownika w błąd...

Hellcat bardzo nadaje się do pasywnego spotu -_-

Opublikowano

To zależy czy chcesz scouta pasywnego czy aktywnego.

Luchsem nie grałem, ale Hellcatem sporo.
Co do Hellcata

Scout aktywny:

Sprzęt: osłonięta optyka, ulepszona wentylacja, stabilizator pionowy (opcjonalnie)

Perki: kamuflaż, naprawa, BiA (Brother in Arms -> Braterstwo Broni)

Scout pasywny:
Sprzęt: lornetka, siatka kamuflażowa, osłonięta optyka (opcjonalnie)

Perki: kamuflaż, szósty zmysł, naprawa,

Opublikowano

Ja osobiście wożę na Hellcat'cie optykę, siatkę i ładowanie. Jak dla mnie Hellcat jest zbyt szybkim czołgiem by marnować go w krzaczku.
Luchs'em grałem sporo i przede wszystkim zamontuj działko z magazynkiem, bo robi nim się lepiej DMG.

Perki na Luchs'a to:
1. Żarówka, reszta camo.
2. Towarzysze broni.

Towarzysze broni* - poprawka. :P

Opublikowano

To zależy czy chcesz scouta pasywnego czy aktywnego.

Luchsem nie grałem, ale Hellcatem sporo.

Co do Hellcata

Scout aktywny:

Sprzęt: osłonięta optyka, ulepszona wentylacja, stabilizator pionowy (opcjonalnie)

Scout pasywny:

Sprzęt: lornetka, siatka kamuflażowa, osłonięta optyka (opcjonalnie)

Perki: kamuflaż, szósty zmysł, naprawa,

Hellcat nie nadaje się do aktywnego spotu. Jest za mało zwrotny. Na tym czołgu only pasywny spot.

Opublikowano

Hellcat + aktywny spot = martwy hellcat

do aktywnego spotu potrzeba dobrej predkosci i zwrotnosci oraz przyzwoitego przyspieszenie a hellcat ma z tego tylko pretkosc

pozatym ma swietne snajperskie dzialko ustawiony w dobrym krzeczku malo ze cos wyspotuje to jeszcze sporo ubije

860331433165800174608.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...