Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić?

MaTzieGh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Chciałbym się was poradzić w sprawie ulepszenia mojego dość starego już komputera bo nie wiem co mogę do niego włożyć żeby jeszcze się do czegoś nadawał. Wrzucam screeny CPU, GPU, Płyty Głównej i klasyfikację post-999180-0-94283800-1398606460.jpg post-999180-0-00912700-1398606462.gif post-999180-0-98650100-1398606462_thumb.jpg post-999180-0-08769000-1398606464_thumb.png

Nie zależy mi na tym żebym mógł grać w BF4 na Ultra ale żeby ten Minecraft na średnich miał 60 fps ewentualnie GTA IV, bo więcej mi do szczęścia nie trzeba. Teraz sam system ledwo działa i słuchanie muzyki jest problemem. Z góry dziękuję za pomoc.

*Fajna sygnatura*

Opublikowano

Przeglądałem dzisiaj różne strony kilka godzin i wyszło na to że mnie nie stać na nowy :(

P.S.: Zapomniałem napisać że grafika jest zintegrowana.

*Fajna sygnatura*

Opublikowano

A jaki ja mam socket bo nie wiem już sam czy to jest AM2, 940 czy 939? Bo już sam nie wiem, dla mnie nie trzeba rakietowej wydajności ale żeby było w miarę ok bo na pewno coś się da wymienić. :/

Wiem że to antyk ale niestety nie mam innej mozliwości.

*Fajna sygnatura*

Opublikowano

Nie chodzi do końca o budżet (ale za bogaty nie jestem) tylko o to czego mam szukać czy np. jak na Allegro wybiorę sobie kategorię "AM2" to czy na przykład Phenom X4, X3 albo nawet X6 będą pasowały, a grafikę to już wezmę najtańszą. :D

*Fajna sygnatura*

Opublikowano
http://allegro.pl/komputer-hp-dc7600-pd-2x2-8-1gb-40gb-dvd-tw-xp-i4111291193.html

Nie widzę nic lepszego.

Jak byś mógł trochę dołożyć(ok ponad 100 zł) to można pomyśleć o dodatkowej karcie graficznej(tu jest zintegrowana) i lepszym zasilaczu.

EDIT:

Ten będzie lepszy:

http://allegro.pl/komputer-core2-duo-e7300-2x2-66ghz-1gb-80gb-hdd-i4163112651.html

Tu masz z lepszą kartą graficzną ale gorszym procesorem:

http://allegro.pl/dobry-komputer-syskom-pentiumdualcore-gf9500gt-i4173354423.html

graphic.png

Opublikowano

Nie chodzi mi o komputer tylko o to co pasuje do mojej płyty głównej, nie ważne jak słabe ale co mogę do niej włożyć żeby były dwa rdzenie i mi starczy.

Jeżeli mam brać nowy to taki żeby się dało do niego później przynajmniej i3 wsadzić :D

*Fajna sygnatura*

Opublikowano

Ale te kompy będą opłacalniejsze(np. ten z core2duo, bo tam by karte graficzną wystarczyło wcinąć).

graphic.png

Opublikowano

Rozważę dozbieranie, ale na socket 1150 chyba nie mam co liczyć. No trudno C2D powinien mi starczyć skoro na lapku z takim prockiem i jakąś badziewną grafiką dałem radę live w 480p 30 fps zrobić (Minecraft). Dzięki wielkie za pomoc.

P.S.:A ten drugi komputer który podałeś opłaca się wziąć na późniejszy upgrade?

*Fajna sygnatura*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...