Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pewien problem z rozszerzeniem pliku.

Nēymar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem. Otóż jak wiecie na windows7 nie da się włączyć obejśćia, tzn. pliku z rozszerzeniem .bin.

Potrzebuję właśnie takiego rozszerzenia pliku gdyż serwer na któym gram jest zabezpieczony przed logowaniem z innego clienta a ja do tej pory bociłem na modzie. Po ostatnim update został zmieniony plik startowy z rozszerzenia .exe na .bin. 

Niestety włączając obejście nie uruchamia się starter moda :P Kiedyś było coś takiego z metin2.pl. Poszukałem na forum i znalazłem coś takiego:

http://www.mpcforum.pl/topic/353207-downloadtut-metin2pl-fast-bin-launcher-without-patcher-v-10/

Wydaję mi się, że ten program pozwoliłby mi włączyć moda z rozszerzeniem .bin. Mój launcher MUSI mieć nazwę metin2client.bin, w przeciwnym razie logując się z launchera o innej nazwie lub rozszerzeniu po 30 sekundach zostaję wylogowany z serwera. 

Proszę o pomoc. Odwdzięczę się + i 5 za pomoc.

P.S. Nie wiem do jakiego działu to pasuję więc piszę tutaj. Proszę o ewentualne przeniesienie tematuy do odpowiedniego działu.

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Mam pewien problem. Otóż jak wiecie na windows7 nie da się włączyć obejśćia, tzn. pliku z rozszerzeniem .bin.

Otwórz notatnik, wpisz metin2client.bin, zapisz jako metin2.bat (wybierz wszystkie typy by nie zapisało jako txt) i odpal, w procesach bedziesz miał jako Metin2client.bin, a to po tym Cie wywala, nie po nazwie lunchera.

Opublikowano

Otwórz notatnik, wpisz metin2client.bin, zapisz jako metin2.bat (wybierz wszystkie typy by nie zapisało jako txt) i odpal, w procesach bedziesz miał jako Metin2client.bin, a to po tym Cie wywala, nie po nazwie lunchera.

Rozumiem, że nie masz windows7 skoro piszesz takie porady...  :(

Nie da się odpalić pliku z rozszerzeniem bin nawet przy pomocy obejścia - czyt. metin2.bat. 

To znam już od dawna nie zawracałbym głowy  gdyby to działało.

Wersja windowsa x64. 

Ktoś ma inny pomysł ?

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

po prostu zmień z *.bin na *.exe

Jesteś takim ułomem ? 

Nie widzisz co wyżej napisałem ?

Zgłosiłem Cię jako spam.

Ktoś inny jakiś pomysł jak odpalić launcher z rozszerzeniem .bin ?:P

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Rozumiem, że nie masz windows7 skoro piszesz takie porady...  :(

Nie da się odpalić pliku z rozszerzeniem bin nawet przy pomocy obejścia - czyt. metin2.bat. 

To znam już od dawna nie zawracałbym głowy  gdyby to działało.

Wersja windowsa x64. 

Ktoś ma inny pomysł ?

To nie wiem jakiego Ty masz windowsa.

http://www.youtube.com/watch?v=wJH2WcsTYhw

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...