Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support 3150

Jeesup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zapewne wiecie, w ten weekend jest podwojona ilość otrzymywanego IP, już niedługo dojdę do tej kwoty i będę mógł zakupić sobie championa. Chodzę bardzo często na supporta więc szukam właśnie postaci supportującej, nie lubię podążać za metą więc chciałbym abyście pomogli mi wybrać pomiędzy:

-Lux, (Jest możliwość pójścia na supporta, dodatkowo możliwość chodzenia na mida przydałoby się gdyby jednak support został zajęty).

-Karma (Słyszałem że ona może iść praktycznie wszędzie, ale wolę się was zaradzić czy będzie pasowała na supporta).

-Blitzcrank (Kiedyś może mocny, ale patrząc po skillach wydaje się trochę nudawny, ale nie wiem co wy na niego powiecie).

-Sona ( Od bardzo dawna chciałem ją zakupić, ale wydaje mi się że jest bardzo słaba na supporta aktualnie, dodatkowo nie wiem czy może ona iść gdzieś indziej niż tylko na supporta).

-Karthus ( Słyszałem że on wszędzie pasuje, dlatego się zastanawiam nad nim, dodatkowo krążą plotki o jego VU więc mógłbym go kupić i zwrócić po VU).

To chyba wszystkie championy, wątpię abym dzisiaj zdążył dozbierać do 4800, dlatego pytam się o niższy przedział cenowy.

Opublikowano

Według mnie weź lux. Dobry champion, tak jak sam napisałeś można nią iść na mida, lub jako support.

Osobiście mam Lux i jestem z niej bardzo zadowolony.

Powody, dla których warto ją wybrać!

- klatka

- duży DMG jak i zasięg z R

- tarcza

- E spowalnia + wybucha

Opublikowano

Karma.

+ Strasznie mocny poke.

+ Slow, stune.

+ Movement speed oraz tarcza.

Karma ma duży potencjał. Na Midzie, na Suppie.

Lux nie polecam. Wystarczy, że pickną Thresha czy Leona i nie będziesz mieć życia.

Karthus? No bez przesady. On ma tylko slowa. W early słaby poke. Łatwt do zabicia na dolnej aleji.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Jeżeli nie masz to polecam Morgane za 450

- długo trwająca klatka

- harass z 'w' / pomoc adc w farmieniu

- tarcze która anuluje graba thresha/blitz itd

- ult na fighta 2v2 na bocie bardzo świetne na tf też.

Opublikowano

@up, mam wszystkie postacie od 450 do 1350.

@reszta, Właśnie zastanawiałem się nad Lux i Karmą, aczkolwiek także zastanawiam się nad Blitzcrankiem, mi bardziej zależy na użyteczności i tym by można było wkurzać przeciwników. Taka Leona bez ADC niewiele zrobi jeżeli odpowiednio agresywnie to zagram więc bardziej takiej postaci szukam, która mocno obije ADC z wystarczającego dystansu.

Opublikowano

Zacznij grać Morganą, obecnie bardzo bardzo mocny pick na supporta. Ma wszystko co jej potrzeba, może zapobiec gankowi na Twojego ADC dzięki swojemu E, ma długiego stuna, plama robi całkiem fajny dmg. Jest kontrą na większość supportów. Po złożeniu zhonyi może przesądzić o wygranym teamfight'cie

Opublikowano

A ja polecam blitza, jest za 3k ip. Podrzucenie, tankowaty, przyciągnięcie z Q, fajne ulti oraz pasywka dająca tarczę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...