Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ta gra nie działa a powinna?

Zitehs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam od jakiegoś czasu problem z grę Naruto shippuuden ultimate ninja storm full burst na pc. Mój komputer spełnia wymagania więcej niż minimalne a gra chodzi w 10-15 fps na minimalnych . 

Mój pc Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ Podkręco do 2.7Ghz
Ram GoodRam 4x1gb 667mhz
Grafika : ATI Radeon HD 4650 Podkręcona do 575/775

Jeśli ktoś ma jekiegoś patcha lub fixa do tej gry który pomoże  to proszę o linka bo sam szukam ale nic nie mogę znaleźć. 

Opublikowano

Wymagania minimalne:

• Procesor: 2 Ghz Dual Core lub odpowiednik firmy AMD;
  • Karta grafiki: GeForce seria 8xxx lub ATI HD seria 2xxx z 512 MB pamięci, z obsługą Pixel Shader 4.0 oraz bibliotek DirectX 9.0;
  • Pamięć RAM: 2 GB;
  • System operacyjny: Windows XP, Vista, 7, 8;
  • Dysk twardy: 8 GB wolnego miejsca.

Ciekawa różnica między minimalnymi a zalecanymi :D

Wymagania zalecane:

• Procesor: 2.3 Ghz Quad Core lub odpowiednik firmy AMD;
  • Karta grafiki: pamięć 1024 VRAM, obsługa Pixel Shader 4.0 oraz bibliotek DirectX 10;
  • Pamięć RAM: 8 GB;
  • System operacyjny: Windows XP, Vista, 7, 8.

spełniasz minimalne wymagania :D

podaj jeszcze jaki monitor - rozdzielczość i system operacyjny

Temat w złym dziale .

Nie jestem pewny ale twoja karta obsługuje tylko  Pixel Shader 3.0   a tu potrzeba 4.0

rmoiyq.png

Opublikowano

Monitor Lg Flatron l194ws 1440x900 

75 hz

Windows 7 64 bity home premiu,

Nie moja karta obsługuje 4.1 lub 4.0 (: Jestem tego w 100% pewien.

Detale są całkowicie minimalne. Wszystko off.

Opublikowano

To, że spełniasz minimalne wymagania, nie znaczy, że gra pójdzie... Nie ma żadnych fixów na to bo nie jest to błąd gry(wstawka pobierana z kilku torrentów-wszystko ładnie śmiga bez lagów na full za każdym razem(częste formaty po w8)). Możesz ściągnąć gameboostera wyłączyć GG Steamy i inne gówna, dać priorytet wysoki w Menedżerze zadań i daj grafike na 16;9 i niską rozdzielczość. To jest jedyne co możesz zrobić ewt. nowy komp ;)

@

Podobno gra jest słabo optymalizowana pod pc. Szukałem jakiś patch lub fix który umożliwi zmniejszenie jeszcze bardziej detali lub coś w tym stylu.  

Rozdzielczość 640x480 detale all off.

Game booster nie pomaga .

Oczyszczanie pryiorytet wysoki. 

Nic nie daje. 

Wymagania minimalne wskazują to czy gra pójdzie ci na najmniejszych ustawieniach graficznych. 

Gra ma nawet limit (30 fps)

Nawet mój komputer spełnia trochę większe niż minimalne procek ma być 2 ghz mam 2.7 

Karta 512 mam 1 gb, Ramy 2 gb mam 4. 

Kiedy daję na automatyczny wybór ustawień pod mój komputer gra mniej więcej ustawia detale średnie.

A spadki są wielkie na wysokich i na minimalnych.

Tyś chyba panie ASCIII bodajże nie widział jak rozmawiamy o optymalizacji ;)

A to z wymaganiami minimalnymi to tak pół na pół bo niby wskazuje a to różnie bywa...

graphic.png

Opublikowano

Podobno gra jest słabo optymalizowana pod pc. Szukałem jakiś patch lub fix który umożliwi zmniejszenie jeszcze bardziej detali lub coś w tym stylu.  

Rozdzielczość 640x480 detale all off.

Game booster nie pomaga .

Oczyszczanie pryiorytet wysoki. 

Nic nie daje. 

Wymagania minimalne wskazują to czy gra pójdzie ci na najmniejszych ustawieniach graficznych. 

Gra ma nawet limit (30 fps)

Nawet mój komputer spełnia trochę większe niż minimalne procek ma być 2 ghz mam 2.7 

Karta 512 mam 1 gb, Ramy 2 gb mam 4. 

Kiedy daję na automatyczny wybór ustawień pod mój komputer gra mniej więcej ustawia detale średnie.

A spadki są wielkie na wysokich i na minimalnych.

Ale jak to mam rozumieć? 

To że komputer spełnia wymagania ponad minimalne to znaczy że gra nie zadziała?

Czyli ma się rozumieć z twojego posta wynika ,że ta gra może chodzić jeśli komputer spełnia jej wymagania zalecane?

Opublikowano

hmm jak ci to wytłumaczyć

minimalne to minimum max jakieś 30fps a to że spełniasz wymagania sprzętowe nie przekłada się na płynność rozgrywki to znaczy masz np wszystko zawalone kurzem , mnóstwo śmieci na kompie co znacznie zmniejsza ilość fps np do tych twoich 16

na płynność w grze składa się kilka czynników starczy jeden i jest lipa

np . masz odpalone jakieś programy , ukryte procesy , wirusy , burdel w obudowie i inne.

rmoiyq.png

Opublikowano

kuzobacz czy komp nie jest zawalony kurzem (w środku) tam lubi się gromadzić

jak jest kupujesz sprezone powietrze i czyścisz

dodatkowo programy wylaczasz

ogolnie to co sebastos podal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...