Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna HD 7870

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście posiadam Asus Radoen HD 7870 (v2)

Myślę, że można znaleźć używkę za ok. 500 zł. 

Bardziej poelcam tą co ja mam.

Battlefield 4 na Wysokich, na Ultra też się da.

Crysis 3 najwyższe.

Bardzo wysoki potencjał OC. Zaczyna walić artefaktami gdy przekroczysz taktowanie procesora ok. 1200 MHz.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

koleś w aukcji pisał że tamtą hd7870 też kręcił do 1200 Mhz więc opłaca się kupić ?

przy nazwie tej karty jest końcówka xt czyli karta jest mocniejsza od standardowej tak ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

// Mocniejsze czy nie, zależy. To ten sam chip (wszystkie edycje tej karty mają ten sam chip AMD).

To w ogóle nie jest Asus. Ja bym ci polecał wziąć Asusa.

Ta firma ma średni system chłodzący na swoich GPU.

Więc nie pokręcisz mocno. 

Chłodzenie w wersji Asusa jest za to wzorowe.

Przy maksymalnym napięciu 1.3v i zasilaniu +20%

taktowaniu RAMu 1375MHz a procesora 1200MHz

(podstawowe o wiele niższe) Temperatura max. to 61oC.

Dokładny model karty graficznej, którą posiadam:

Asus Radeon HD7870-DC2-2GD5-V2

Opublikowano

Ten VTX będzie głośny i miał wysokie temperatury. Wiem to po moim koledze, który ma od tego producenta kartę gdzie temperatury to ponad 80 stopni, a wentylator na 100%.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

@up Serio aż tak źle?

Czyli werdykt jednoznaczny. Bierz ASUSa

Opublikowano

Nie. Karta to 7870XT - czyli same problemy, poczytaj gdzie chcesz. Artefakty, piszczące cewki, w dodatku głośność jest na zabójczo wysokim poziomie.

Opublikowano

no to wytłumaczcie mi dlaczego jak ja "przekopałem" pół internetu nie znalazłem praktycznie żadnych złych opinii o HD 7870xt
co do tego modelu od vtx to muszę przynać że wiele osób pisze że jest głośny a wentylator jest słabej jakości 
i dlatego zadałem tu pytanie czy jeśli pokupie osobne chłodzenie do tej grafiki czy wszystko będzie ok ?

Opublikowano

Boże ja nie rozumiem jak ludzie mogą kupować nowe chłodzenie do kart graficznych. Kupcie po prostu kartę z dobrym chłodzeniem.

Po co chcesz kupować tego XT i do tego lepsze chłodzenie? Uparłeś się czy co? Nie lepiej od razu kupić kartę z dobrym chłodzeniem.

Radeon HD 7870 dobre firmy: Asus, MSI, Sapphire

Od innych nie warto, chłodzenie szajsowate. Nie kupuj tego XT bo będziesz żałować. No chyba, że się uprzesz.

Poza tym, te chłodzenia kart graficznych to zwykłe wiatraczki w większości przypadków. Już chce widzieć, jak ty to złożysz.

Kupuj grafiki dobrych firm. Podałem wyżej, które według mnie są warte.

Opublikowano

wole zainwestować teraz w trochę lepszą grafikę jak procesor zacznie nie wyrabiać dopiero wymienię procesor na i5

no 100% nie zmienię już nic przy tym zestawie 

wyjątkiem jest karta graficzna której jeszcze nie wybrałem na 100%

i obudowa bo nie wiem jaką wybrać

Opublikowano

wole zainwestować teraz w trochę lepszą grafikę jak procesor zacznie nie wyrabiać dopiero wymienię procesor na i5

no 100% nie zmienię już nic przy tym zestawie 

wyjątkiem jest karta graficzna której jeszcze nie wybrałem na 100%

i obudowa bo nie wiem jaką wybrać

Zalman z1.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@up

Ograniczanie procesora kartą graficzną jest bujdą. Nie znasz się? Przemilcz temat.

Poza tym AMD wynalazło Mantle. Nawet jeżeli to ograniczanie jest prawdą,

ten wynalazek to niweluje.

@top

Jeżeli jeszcze nie za późno, to poradzę Ci. Bierz MSI! Z Sapphire różnie bywa, chociaż wszyscy to chwalą.

Obudowa, którą podał RADTOR jest OK.

Opublikowano

@up

Ograniczanie procesora kartą graficzną jest bujdą. Nie znasz się? Przemilcz temat.

Poza tym AMD wynalazło Mantle. Nawet jeżeli to ograniczanie jest prawdą,

ten wynalazek to niweluje.

Mantle jest dla kart na architekturze GCN. Po za tym z ograniczaniem chodzi o to że z danym procesorem/grafiką można wyciągnąć więcej FPS. Np. w grze X Phenom 955+ HD7870 ma tyle samo FPS (lub jest bardzo mało znaczący wzrost) co Phenom 955 z HD7970GHz, bo procesor jest ograniczeniem. Nie znasz się? Przemilcz temat.

Buda Zalman Z1, drożej Z3 Plus lub jeszcze wyżej Corsair 200R, karta MSI/ASUS, głośniej i taniej - Gigabyte/Sapphire

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...