Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy komp moze byc bez obudowy?

*RAPTIMUS*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j.w i czy bedzie sie w chuj grzał oraz lepiej z buda czy bez? + jak bez budy to musi byc na jakiejs szmacie czy cos? chodzic na niego witrak etc?

jdr1.png

Opublikowano

Teoretycznie możesz przykręcić MoBo do np. drewnianej deski, wszystko będzie działać.

Raz widziałem gościa (kolega...) który ma komputer przykręcony do biurka, jak w niektórych biurkach są takie miejsca specjalnie na komputer to on tam przykręcił wszystko ;d

W skrócie: Bedzię działać ale obudowa jednak lepsza.

Nie musi być na szmacie, wystarczy materiał który nie przewodzi prądu.

Wiatrak przy boxowym chłodzeniu musi być, jak masz jakiś ogromny radiator (Dark rock, Fortis itp.) i procek nie pod oc i nieobciążany (lub obciążany ale jakiś starożytny) to może być bez... to działa tak samo jak w obudowie tyle że jest gorszy obieg powietrza (o ile w ogóle jest).

Temp. mniej więcej takie same jak w budzie (lub mniejsze jeżeli obudowa to piekarnik) ale jak mówiłem, obieg powierza jest słaby niema go.

60vprg.png

Opublikowano

Teoretycznie możesz przykręcić MoBo do np. drewnianej deski, wszystko będzie działać.

Raz widziałem gościa (kolega...) który ma komputer przykręcony do biurka, jak w niektórych biurkach są takie miejsca specjalnie na komputer to on tam przykręcił wszystko ;d

W skrócie: Bedzię działać ale obudowa jednak lepsza.

Nie musi być na szmacie, wystarczy materiał który nie przewodzi prądu.

Wiatrak przy boxowym chłodzeniu musi być, jak masz jakiś ogromny radiator (Dark rock, Fortis itp.) i procek nie pod oc i nieobciążany (lub obciążany ale jakiś starożytny) to może być bez... to działa tak samo jak w obudowie tyle że jest gorszy obieg powietrza (o ile w ogóle jest).

Temp. mniej więcej takie same jak w budzie (lub mniejsze jeżeli obudowa to piekarnik) ale jak mówiłem, obieg powierza jest słaby niema go.

to wiatrak na maksa na niego xD

jdr1.png

Opublikowano

Możesz zobaczyć jak komputer będzie się zachowywać bez wentylatora, który będzie chłodził płytę główną itp. 

Znalazłem takie coś:

http://www.ceneo.pl/13625606

Bardzo ładnie wszystko się prezentuje, jedynie przeraża cena. 

Opublikowano

Możesz zobaczyć jak komputer będzie się zachowywać bez wentylatora, który będzie chłodził płytę główną itp. 

Znalazłem takie coś:

http://www.ceneo.pl/13625606

Bardzo ładnie wszystko się prezentuje, jedynie przeraża cena. 

Black White na yt używa podobnej do testów podzespołów ale na codzień nie ma sensu

Co do tematu

bitcoin_mining_with_fans_tumblr.jpg

Czemu nie :D ale po co

1378331621-U719057.png

Opublikowano

po to aby nie bulic 100 za obudowe xD

100zł za obudowę to tak dużo?

Wiesz co? Trzymaj sobie płytę główną w zębach, kartę graficzną w lewej dłoni, dźwiękową w prawej, dysk za uchem, zasilacz pod czapką i już jesteś mobilny jakbyś miał laptopa.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Lilian Li są drogimi obudowami bo są to tak zwane 'pająki'. Na chwile są fajne ale z czasem się nudzą. No chyba że Full LQ LC (nw. skąd mi się LQ wzięło) się ma to co innego.

graphic.png
Opublikowano

Lilian Li są drogimi obudowami bo są to tak zwane 'pająki'. Na chwile są fajne ale z czasem się nudzą. No chyba że Full LQ się ma to co innego.

Chyba Full LC?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...