Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System newsów.

Gość Bylduda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak zrobić taki system?

Tak jak na przykład na:

mmorpg.org.pl

To nie jest reklama...

Tak że na stronie może być wyświetlane 10 newsów, najnowsze oczywiście że są na początku a starsze przechodzą na kolejnie tworzone strony. I żeby można było go rozwiajć tzw.

Troche tekstu fafasafafasfas obrazek (kilkinięcie w obrazek czy tytuł newsa otwiera całą treść).

Opublikowano

W mysql ustawiasz limit 0,10 itd. przycisk myślę że wiesz jak zrobić, a treść newsa możesz wyciągnąć po jakimś jego ID :)

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

Mu chodzi chyba o całą stronę. Jeśli tak to musisz użyć jakiegoś CMS`a. Najlepsze z darmowych to WordPress (polecany dla osób bez doświadczenia) i Joomla (nie znasz się nie używaj :P ). Osobiście polecam ci WordPressa. :)

Opublikowano

Do takiego czegoś najlepszy jest autorski CMS a nie jakiś Wordpress :)

Co do jakiś rozwijanych menu itd... to JavaScript i JQuery ;) ewentualnie Ajax do niektórych rzeczy :)

Opublikowano

Do takiego czegoś najlepszy jest autorski CMS a nie jakiś Wordpress :)

Co do jakiś rozwijanych menu itd... to JavaScript i JQuery ;) ewentualnie Ajax do niektórych rzeczy :)

No dobrze, ale mówiąc "autorski" masz na myśli płatny? Bo jak tak to niektórych nie stać to. A jeśli masz na myśli robiony samemu to dla osób które zaczynają z programowaniem/pisaniem stron to... :)

Opublikowano

Ja strone piszę.

PHP trochę znam, SQL zielony jestem.

Myślałem że ktoś da mi jakiś poradnik czy coś.

Opublikowano

Ja strone piszę.

PHP trochę znam, SQL zielony jestem.

Myślałem że ktoś da mi jakiś poradnik czy coś.

Zobacz to http://www.w3schools.com/ może coś ci pomoże ;)

Masz tam PHP i SQL, a SQL nie jest taki trudny jak się wydaje, osobiście nie znam go dobre, umiem robić tylko nowe bazy danych i tabelki. Może wydaje ci się że jest trudny ponieważ piszesz go ręczenie czyli starą metodą zamiast nowej czyli graficznej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...