Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Wtapianie Renderu/C4D

Vershy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! W tym poradniku pokażę wam najprostszą metodę wtapiania rendera i c4d.

Pokażę wam to na przykładzie tapety.

Dobra, krok 1 to wrzucenie naszego tła do ps'a:

Ja mam takie coś:

1kndbu.jpg

Krok 2 to nasz render, wrzucamy go.

xnin75.jpg

Krok 3 to wtapianie rendera

Wybieramy narzędzie smużenie, i ustawiamy pędzel mniej więcej tak:

ugunhz.jpg

Powielamy warstwę z renderem tak abyśmy mieli 6 kopii. (CTRL+J)

A następnie smużymy, 

yyu9fo.jpg

Robimy tak na każdej warstwie, na przedostatniej zmniejszamy pędzel i wtapiamy krawędzie.

Ostatnia warstwa powinna być bez zmian.

Krok 5 możemy nieco udoskonalić nasz render narzędziem rozmazywania z ustawioną siłą na 100%,

poprostu rozmazujemy krawędzie ostatniej warstwy z renderem.

Krok 6, dodajemy jakieś c4d.

w2s7jx.jpg

Krok 7, wtapiamy C4D tą samą metodą jak w kroku "5". (jest to czynność bardzo pracochłonna, no ale cóż :D)

90b85b.jpg

Krok 8,  udoskonalamy naszą tapetę według własnych potrzeb dodając światło, teksturki itp.

Mi wyszło coś takiego:

k09zls.jpg

wyszło średnio, ale czego się spodziewać po mnie :D

Jestem amatorem, uczę się grafiki dopiero od kilku dni ale myślę że poradnik początkującym się jak najbardziej przyda :)

do moderatorów: nie chce -5% bo uważam że ten poradnik nie zasługuje na minusowe, jak będę chciał zbić to napiszę coś lepszego ^^

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

Opublikowano

Szczerze... Najpierw sam opanuj chociaż MINIMALNE PODSTAWY grafiki, a potem bierz się za tutoriale. Ten bardziej szkodzi niż pomaga.

Skąd ty wziąłeś taką metodę wtapiania? Smuż nad c4d? :O Człowieku, przed tobą duuuuużo pracy. Początkującym to nie pomoże, nie popełniajcie takich błędów.

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Szczerze... Najpierw sam opanuj chociaż MINIMALNE PODSTAWY grafiki, a potem bierz się za tutoriale. Ten bardziej szkodzi niż pomaga.

Skąd ty wziąłeś taką metodę wtapiania? Smuż nad c4d? :O Człowieku, przed tobą duuuuużo pracy. Początkującym to nie pomoże, nie popełniajcie takich błędów.

Jakie smużenie nad c4d człowieku, przecież napisałem że narzędziem rozmywania a nie smużenia, 

jestem początkujący i poproszono mnie o zrobienie poradnika więc zrobiłem.

like_me_on_facebook.png

Opublikowano

Smużenie, rozmycie, kolorwanie, wtapianie, lizanie... Wszystko jedno. Efekt do niczego. Jak masz postać, a za nią c4d to za Chiny jej nie smuż. Taka rada. Możesz z tego poradnik zrobić jak chcesz.

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Smużenie, rozmycie, kolorwanie, wtapianie, lizanie... Wszystko jedno. Efekt do niczego. Jak masz postać, a za nią c4d to za Chiny jej nie smuż. Taka rada. Możesz z tego poradnik zrobić jak chcesz.

Dziękuje za radę. Przyda mi się :)

Temat jest do zamknięcia, bo on nie ma sensu :D

Tak jak napisałem chciałem tylko wytłumaczyć pewnej osobie.

like_me_on_facebook.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...