Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Jak zrobić dobrego nuker'a krok po kroku

Deo123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moim drugim Tut'cie.

Ten tut dotyczy robienia Nuker'a od początku do 120 lvl'a

Więc zaczynamy.

1.Jakiego nuker'a wybrać ? (shield i sword czy spear)

Według mnie Nuker ze shieldą i swordem. Wiem ze spear ma większy dmg według mojego poradnika można na 120lvl'u zmienić na spear'a. Wybrałem Nuker'a shield&sword (s&S tak będziemy go nazywać), ponieważ nuker s&S może przeżyć dłużej i dostać więcej dmg.

2.Jak dodawać staty ?

według mnie skoro s&S ma tarczę ma z tym więcej deff'a więc możemy robić full int. To jest moje zdanie.

3.Gdzie expić ?

Napisze tu 2 typy expienia:

3.1 Expienie z expem 1-20(małym)

3.2 Expienie z expem 20-450(dużym)

3.1:Czyli jak zdobyć 120 w 36 expowiskach

Zaczynamy oczywiście w Jangan

1-19

janganmonsters.jpg                                                    1.Wychodząc z Jangan Expimy na Mangyang żółty obszar pod jangan do ok. 3 lvl'a. 2.Potem idziemy na Weasel'y pomarańczowy obszar po prawo do ok. 6 lvl'a.

3.Gdy mamy już 6 idziemy na Water Ghost niebieski obszar na górze (nad Jangan) do ok. 8-9 lvl'a.

4.Na 8-9 lvl'u idziemy do Jangan kupić nową broń (można kupic od razu na 16 też) po czym idziemy na Yeoha czerwony obszar po lewo do ok. 11-13 lvl'a.

5.11-13 idziemy na Young Tiger i Tiger'y żółty obszar po lewo do ok. 16.

6.Na 16 idziemy do Jangan kupujemy nową broń jeżeli nie kupiliśmy poprzednim razem. Po czym mamy wybór albo idziemy na bandit'y cały lewy dolny róg chin albo możemy iść na Black Tiger i White Tiger lewy górny róg zielony do ok. 19lvl'a

19-32

mwestern1.jpg

7.Na 19 lvl'u idziemy na Chakji i chakji Worker pomarańczowy dolny prawy róg do ok. 22

8.Po czym idziemy na Devil Bug zielony obszar nad chakji do ok.24

9.Idziemy na Demon/Devil Horse do ok. 27 (oczywiscie po zakupie broni na 24)

10. Earth Ghost do 30

11 Hyeongcheon do ok. 32

34-61

Spots-De-Mobs.jpg

12.Scorpion fioletowy obszar po prawo do ok. 34 ( po zakupie broni na 32 )

13.Na 34 idziemy na ongi do 38

14.na 38 idziemy na Red/Devil Eye Ghost zaraz po skorpionach na mapie. do ok. 44

15.idziemy na bunwang w hotan kupujemy bron na 42 fioletowy obszar po środku do ok. 47

16.Idziemy na Ujigi/Mujigi po lewo od hotan żółty obszar do ok. 52-53

17.Kupujemy następną broń i idziemy na Penony czerwony obszar po lewo od ujig'ów do ok. 58 lvla

18. Idziemy na Yeti na dole zółty obszar do ok. 61

61-80/81

taklamonsters.jpg

19.Idziemy Na Shakram i Edimmu fioletowy obszar do ok. 65. kupujemy nowa bron

20.Idziemy na Dark/Death Kara niebieski obszar UWAŻAMY NA NICH !!! do ok. 69

21.Dalej na Demon/Devil Eye czerwony obszar po prawo lub po lewo do was należy wybór do 72

22.Idziemy na Niya Solider/Guard zielony obszar do ok.75 - 76

23.Niya Sniper/Hunter żółty obszar do ok. 78

24.Niya Shaman/Mage/Royal Guard/General pomarańczowe kółko  do ok. 80-81

80/81- 90

pop_monsters_rock.jpg

25.Antinoke/Antelope pomarańczowy obszar do ok.85

26.Wing Trive Chaser/Attacker zielony obszar do ok. 88

27.Rocky Wing Peak jasno niebieski obszar do ok. 90

90-95

28.Jangan Tomb

95-111

d11-map.jpg

29.Wenegu zielony obszar po lewo na górze do ok. 101

30.Tathen żółty obszar na górze po lewo do ok. 106

31.Sand Bug żółty obszar na górze po prawo do ok. 107

32.Sandworm czerwony obszar na górze po prawo do ok. 109

33.Akeru Jasno niebieski oszar na górze po prawo do ok. 111

111-120

popmonstersjupiter1.jpg

34.Temple Lion/warrior/guard zielony obszar do ok. 114

35.Hell Serpent różowy kolor po lewo do ok. 116

36.Hell Blood żółty obszar na mapie do 120.

3.2:Czyli jak zdobyć 120 w 19 expowiskach

Zaczynamy oczywiście w Jangan

1-16

janganmonsters.jpg

1.Mangyan Zwykle na dużych expach dostaje się za niego ~9lvl czyli do 9 :)

2.Tiger/young tiger do 16

16-36

mwestern1.jpg

3.Chakji/worker do 24-25

4.Earth Ghost Meek do ok. 30-32

5.Hyeongcheon do ok. 36

36-64

Spots-De-Mobs.jpg

6.Dark-eye-Ghost do ok.46

7.Ujigi/Mujigi do ok. 54

8.Penon Fighter do ok. 57

9.Yeti do ok. 64

64-76

pop_monsters_rock.jpg

10.Feather Mask/Coak do ok. 74

11.Shaur/Goat do ok. 76

12.76-95 Jangan Tomb + Unique na unique w JT szybko sie wbija sp i lvl

95-111

d11-map.jpg

13.Unegu do ok. 102

14.Tathen/tenen do ok. 107

15.Sandworm do ok. 109

16.Akeru do 111

111-120

popmonstersjupiter1.jpg

17.Temple Lion/warrior/guard zielony obszar do ok. 114

18.Hell Serpent różowy kolor po lewo do ok. 116

19.Hell Blood żółty obszar na mapie do 120.

4 Jak rozdawać skille?

Cold 120:

pack_cold_gigongta.pngcold_gigongta_a.pngcold_gigongta_b.pngcold_gigongta_c.pngcold_gigongta_d.pngcold_gigongta_e.pngcold_gigongta_f.png Max.

pack_cold_ganggi.pngcold_ganggi_a.pngcold_ganggi_b.pngcold_ganggi_c.pngcold_ganggi_d.pngcold_ganggi_e.png Max.

pack_cold_gigongjang.pngcold_gigongjang_a.pngcold_gigongjang_b.pngcold_gigongjang_c.pngcold_gigongjang_d.pngcold_gigongjang_e.png Max.

pack_cold_bingbyeok.pngcold_bingbyeok_a.pngcold_bingbyeok_b.pngcold_bingbyeok_c.pngcold_bingbyeok_d.pngcold_bingbyeok_e.png Max.

pack_cold_bingpan.pngcold_bingpan_a.pngcold_bingpan_b.pngcold_bingpan_c.pngcold_bingpan_d.pngcold_bingpan_e.png Max.

pack_cold_gigongsul.pngcold_gigongsul_a.pngcold_gigongsul_b.pngcold_gigongsul_c.pngcold_gigongsul_d.pngcold_gigongsul_e.png Max.

pack_cold_subsul.pngcold_shield_a.pngcold_shield_b.pngcold_shield_c.pngcold_shield_d.pngcold_shield_e.pngcold_shield_f.png Max.

pack_cold_passive.pngcold_passive_a.png Max.

Light 120:

pack_lightning_gwantong.pnglightning_gwantong_a.pnglightning_gwantong_b.pnglightning_gwantong_c.pnglightning_gwantong_d.pnglightning_gwantong_e.png Max.

pack_lightning_gyeonggong.pnglightning_gyeonggong_a.pnglightning_gyeonggong_b.pnglightning_gyeonggong_c.pnglightning_gyeonggong_d.pnglightning_gyeonggong_e.png Max.

pack_lightning_chundung.pnglightning_chundung_a.pnglightning_chundung_b.pnglightning_chundung_c.pnglightning_chundung_d.pnglightning_chundung_e.pnglightning_chundung_f.png Max.

pack_lightning_jipjung.pnglightning_jipjung_a.pnglightning_jipjung_b.pnglightning_jipjung_c.pnglightning_jipjung_d.pnglightning_jipjung_e.png Max.

pack_lightning_storm.pnglightning_storm_a.pnglightning_storm_b.pnglightning_storm_c.pnglightning_storm_d.pnglightning_storm_e.png Max.

pack_lightning_passive.pnglightning_passive_a.png Max.

Fire 120:

pack_fire_gigongta.pngfire_gigongta_a.pngfire_gigongta_b.pngfire_gigongta_c.pngfire_gigongta_d.pngfire_gigongta_e.pngfire_gigongta_f.png Max.

pack_fire_shield.pngfire_shield_a.pngfire_shield_b.pngfire_shield_c.pngfire_shield_d.png Max.

pack_fire_gongup.pngfire_gongup_a.pngfire_gongup_b.pngfire_gongup_c.pngfire_gongup_d.pngfire_gongup_e.png Max.

pack_fire_ganggi.pngfire_ganggi_a.pngfire_ganggi_b.pngfire_ganggi_c.pngfire_ganggi_d.pngfire_ganggi_e.png Max.

pack_fire_gigongsul.pngfire_gigongsul_a.pngfire_gigongsul_b.pngfire_gigongsul_c.pngfire_gigongsul_d.pngfire_gigongsul_e.pngfire_gigongsul_f.pngfire_gigongsul_g.png Max.

pack_fire_balhwa.pngfire_descry_a.pngfire_detect_a.pngfire_descry_b.pngfire_detect_b.png Max.

pack_fire_passive.pngfire_passive_a.png Max.

Bicheon 40:

pack_sword_smash.pngsword_smash_a.png9sword_smash_b.png7

pack_sword_chain.pngsword_chain_a.png9sword_chain_b.png6sword_chain_c.png6

pack_sword_shield.pngsword_shield_a.png11sword_shield_b.png3

pack_sword_geomgi.pngsword_geomgi_a.png9sword_geomgi_b.png3

pack_sword_knockdown.pngsword_knockdown_a.png11

pack_sword_downattack.pngsword_downattack_a.png10

pack_sword_special.pngsword_special_a.png5

pack_sword_shieldpd.pngsword_shieldpd_a.png6sword_shieldpd_b.png1

pack_sword_passive.pngsword_passive_a.png4

pack_sword_divide_a.pngsword_damage_divide_a.png2

Uwaga! podczas wejścia na serwer sprawdź ile ma max skill na dole 0/300 czy 0/400. Sposób powyżej jest do 0/400

Jeżeli jest 0/300 to: Cold 120, Light 60, Bicheon 0!, Fire 120 łącznie daje to 300 a ten sposób wyżej daje łącznie 400 !!!

5.Jakie itemy powinien nosić Nuker

Wypowiem się tak: w silkroad są trzy typy armorów (Armor, Protector i Garment) na początku do jakiegoś 7/8/9dg nosimy Armory ! później zmieniamy na Garmenty Lub możemy zostać na Armorach !

6.Podsumowanie

W tym poradniku znaleźliście informacje na temat jak zrobić dobrego nukera proszę o docenienie mojej pracy pracowałem nad nim 3-4 godz więc naprawdę proszę docenić moją ciężką pracę. Poradnik może być edytowany. Zastrzegam sobie wszelkie prawa do moich poradników i nie wyrażam zgody na kopiowanie ich bez mojej wiedzy i zgody. Poradnik By Deo123. Wszystko w poradniku wykonane w 100% przeze mnie. Będę robił kolejne Poradniki jak zrobić inne dobre postacie. Spodobał ci się TuT zostaw like'a

Pozdrawiam, Deo123

6JuGEp.png

Posty: 50+,100+,150+,200+,250+,500-,1000-,....

Opublikowano

% zdjęte.

Fajny, przejrzysty poradnik.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

gorszego buildu nie widzialem, napewno nie jest to build do pvp tylko do pvm i jak juz cos to lepiej ze spira...

nuker kurwa w armorze

OMFG

ttylko i wylacznie garment.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Jak pisałem Jest to moje zdanie mi fajnie się grało takim nukerem Co do armorów czytaj dokładniej punkt 5 do 7/8/9dg nosimy armory potem garmenty. Co do broni mówiłem, że moim zdaniem jest lepiej nosić sword i shield a potem zmienić na Spear

6JuGEp.png

Posty: 50+,100+,150+,200+,250+,500-,1000-,....

Opublikowano

Powiedz dlaczego akurat armor do 7/8/9 dgr? Nie rozumiem tego, 

Bezsens, po co expić do 46 poziomu na dark eye ghostach ? Mysle, ze jest to malo przemyslane, wbijanie 4 leveli na 42 do 46.( w dodatku jezeli masz gap)
BTW, jest sporo błędów co do potwórów, armor nie jest dobrym wyborem a hell serpent to jest bzdura, bo nosząc armor z ich mag,atakiem bysmy padali jak muchy, popraw bo robisz sporob błędów kolego, ale troche sie natrudziłeś więc brawo :)

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

i mastery 400 na capie 120 ? chyba nie, jest 360. ogarnij ten build, zanim sie nauczysz wymyslac buildy to do tego czasu nie staraj sie ludzia zepsuc gry.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

doceniam poswiecony czas ale naucz sie najpierw grac, a pozniej rob poradniki :)

• 2 lata później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Silkroad] Jak zrobić dobrego nuker'a krok po kroku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...