Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Niestabilność pingu, router TP-LINK

Micoo

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam problem odnośnie internetu. Niby mam 10mb z neostrady więc powinno spokojnie uciągać filmy z yt i gry jednocześnie. Gdy gram w LoL'a a ktoś ogląda filmy na yt na telefonie, ping w grze jest strasznie niestabilny. Skacze od 30-500 np, 5min mam 30pingu a potem przez 3-4minuty jest 400-500. Nikt w domu nic nie pobiera, tylko telefon i gra. I tu pada moje pytanie, czy jest to spowodowane złą konfiguracją routera, złym routerem czy jeszcze czymś innym? Router to 

http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TD-W8901G#over

. Z góry dzięki za pomoc.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To na pewno nie problem ze strony League of Legends, bo jak brat wyłączy telefon, tzn wi-fi to wszystko jest ok.

Opublikowano

Wątpie żeby miał jakies dodatkowe aplikacje. Sprawdze jeszcze. Pytanie tylko czy to moze byc wina routera/dostawcy internetu?

Opublikowano

Android? Może Sklep Play pobiera update.

Możesz mieć ustawiony priorytet połączenia na wifi więc jak odłączysz telefon to pc otrzymuje 100% łącza  

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nic nie było ściągane, na 100%. Tylko youtube/facebook. Wszystkie automatyczne aktualizacje mam wyłaczone. A o dziwo lagi zaczynają sie tylko wtedy gdy brat połączy swój telefon/tablet. Na innych telefonach az takiego problemu nie ma.

Opublikowano

Tylko youtube/facebook.

To chyba wystarczy by ping skakał

Pewnie ma jakąś z aplikacji na telefonie, która zużywa zasoby sieci bez jego wiedzy 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

League of Legends ostatnio ma w ogólne problemy z tego co słyszę, więc być może tak wysokie opóźnienie jest spowodowane po prostu niestabilnością ich serwerów.

W sprawie wysokiego pingu najlepiej skontaktować się np. telefoniczne z operatorem. Mają oni narzędzie, by dokładnie zdiagnozować problem. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...